Tupakoinnin lopettamisesta ja palkitsemisesta…

kesa.jpg

Kuun puolivälissä tulee puoli vuotta täyteen ilman tupakkaa. Lopetin samana päivänä kun sain virallisen diagnoosin ämässästä. Olin jo aiemmin vähennellyt sauhuttelua, lähinnä viihdetupakoitsija viimeisimmät vuodet vaikka ensimmäiset savut otin ylä-asteikäisenä. Päätös oli selkeä ja motivaatio lopetukseen melkoinen. Ajatus siitä, että haluanko mieluummin tupakoida vai kävellä sai tupakanhimon hyvin nopeasti katoamaan. Ensimmäiset pari viikkoa oli ainoat ajat, kun tupakka oli mielessä ja mieliteot lähinnä oluen kanssa. Suurin ylipäästävä asia oli tapa ja varsinkin sosiaalinen tapa. Lähipiirissä on paljon lähiaikoina lopetteneita tai nuuskaan siirtyneitä, joten ”raittiissa ilmassa” kävijät on sinällään vähentynyt eikä aina tarvitse yksin jäädä esimerkiksi ravintolapöytään muiden mennessä ulos. Työpaikalla en ole muutenkaan tupakoinut, joten sen kanssa ei ollut mitään muutosta.

Lopetettu siis on ja palkinto itselle myönnetty. Olin jo pidemmän aikaa haaveillut microblading kulmista, mutta en ole raaskinut niitä hankkia. Nyt itselle lahjana ja palkintona päätin lähteä rohkeasti rahapussia uhmaten varaamaan aikaa microblading pigmentointiin. Ensimmäisen kerran jälkeen olen jo tyytyväinen, mutta uskon että tulos on täydellinen kun hintaan kuuluva täyttökerta on tehty. Kokemuksia kuvia lähtötilanteesta ja tuloksesta laitan tuon täyttökerran jälkeen. Kävin Glo Hair Tampellassa Niemelän Nooralla ja voin jo tässä vaiheessa lämpimästi suositella häntä.

Jännä sinällään etten ole huomannut mitään suurempia positiivisia vaikutuksia tupakoinnin lopettamisen jälkeen, esimerkiksi juostessa en ole huomannut hapennottokyvyssä mitään huomattavaa eroa. Sen sijaan aineenvaihdunta selkeästi hidastui alussa ja vaikutti hieman kehon koostumukseen ehkä enemmänkin turvotuksena kuin painonnousuna. Sen suhteen tilanne on jo tasaantunut. En koe maistavani tai haistavani yhtään sen paremmin kuin ennenkään, mutta ehkä en sitten vain polttanutkaan niin paljoa että suuria muutoksia olisi tullut ilmi. Joka tapauksessa olen erittäin ylpeä itsestäni ja suorituksestani.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *