Ladataan...
Kivistössä

Tämän kesän taatusti taistelluin uusi pötköpaikka  ripustettiin aurinkoisessa aamussa. Ennen yhtä monista sadekuuroista ehdin toimittaa koemakuun.

Riippumaton paikka on kahden kauniin pihaa reunustavan koivun välissä. Makeat päiväunet ovat mökkipuuhastelujen lomassa taatut.

Aloitin myös orastavan betoniharrastukseni valamalla linnuille kylpyvadin. Se odottelee aamun valossa kylpijöitä. Ei sitä Kivistössä sirkuttelijoiden tarvitse  rumien sadevesisaavien reunoilla istuskella.

Ladataan...
Kivistössä

Puut ja pensaat näyttivät viime viikonlopun auringossa pilkahduksia tulevasta. Omenapuissa suloiset punaiset nuput ennakoivat syyskuun alun säilöntäurakkaa. Älkää olko muumioita syksyn hedelmät, älkää!

Mustaherukka tuoksui jo pääsiäisenä sisällä muutaman taitetun oksan voimin. Nyt se lupaa meille marjoja. Jos ehdimme ennen räkättejä tänä vuonna.

Kriikuna kukkii jo. Ensi jouluksi tiedossa vuosikertaa 2011 Kivistön kriikunalikööristä.

Punaherukan vihreä kukkasade on hurmaava. Jokohan Kivistössä huomenna olisi joka nurkka yhtä ahkerassa kukassa?

 

Ladataan...
Kivistössä

Nokkosia on noussut tilusten nurkille. Nokkosletut ja -muhennos ovat sellaista herkkua, että taidan laittaa koko poppoon loppukeväästä nokkosmetsälle ja kuivailla ravintoainepommia talvea varten. Ja muitakin käyttöideoita voisi keräillä, nokkosesta on varmasti vaikka mihin. Tällä kertaa kuitenkin savustettu kuha sai kylkeensä kunnon muhennoksen.

 

Nokkosmuhennos

n. 2 litraa nokkosia
1 litra vettä
voita
4,5 dl täysmaitoa
4 rkl vehnäjauhoja
pieni kourallinen pilkottua ruohosipulia
suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

Kiehuta nokkosia vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot kylmään maitoon. Pieni kiehutetut nokkoset ja sulata voi pannulla. Pyörittele nokkoset voissa ja lisää maito vähitellen ja sekoittaen. Keitä 10 minuuttia ahkerasti sekoitellen. Lisää lopuksi suolaa, vähän valkopippuria ja muskottia. Sekoita mukaan ruohosipuli.

Tämä siis syötiin meillä savustetun kalan kanssa, makuyhdistelmä on lyömätön ja niin suomalaisen kesäinen. Ihanaa oli käyttää ruohosipulia omasta maasta! Lisäkkeeksi pyörittelin voisella pannulla retiisejä ja vihreitä parsoja.

 

Pages