Uusi uljas uimakaveri

Lapsukainen on näillä keleillä vinkunut uimalelua jo hyvän aikaa. Hellekausi ei näytä hellittävän, joten pakkohan se oli kiskoutua uimarannalta välillä uimarengasostoksille. Tepsuttelimme tyttelin kanssa yhdessä oikein Stockmannin leluosastolle. Mielessäni väikkyi jotakin suunnilleen tällaista:

Harmi vain, että hellekesä oli tehnyt tehtävänsä ja uimaleluosaston kohdalla hyllyt ammottivat tyhjyyttään. Yksi ainoa vesilelumalli ei oikein ollut mennyt kaupaksi. Nimittäin tämä:

Sen siitä saa, kun on viimeisenä uimarengaskaupassa. Oheinen irvistävä kilpikonna täyttää tätä nykyä olohuoneemme, sillä se ei mahdu mihinkään muuhun huoneeseen asunnossamme. Mielestäni se on kerrassaan omintakeinen sisustuselementti. Pumppaus oli viidentoista minuutin hikinen urakka, jota ei huvittaisi toistaa joka päivä. On siis vain sopeuduttava uuteen perheenjäseneen.

Tänään lähdimme testaamaan kilpikonnaa tositoimissa. Ensimmäinen tositoimi oli saada se ovesta ulos. Onneksi kolmivuotias on kilpikonnaan niin rakastunut, että hän halusi itse rahdata sen uimalammelle saakka.

 

 

Kilpikonna piti ilmeen peruslukemilla hurjasta kyydistä huolimatta.

Tietenkin juuri sillä minuutilla kun saavuimme uimapaikalle, alkoi sataa ja muu väki liukeni paikalta. No, mitäpä tuosta, sitä enemmän tilaa kilpparin uljaalle ensipurjehdukselle. Kastumaanhan tänne oli joka tapauksessa tultu. Kilpikonnan hymy ei ainakaan pienestä pisaroinnista hyytynyt.

 

Loppujen lopuksi Pahasti Irvistävä Kilpikonna oli nappivalinta kolmivuotiaalle pikkutytölle. Eivät meinaan ainakaan uskaltaneet isot pojat tulla uhittelemaan! Kaiken huipuksi Kilppari osoittautui lahjaakkaaksi monessa muussakin asiassa kuin uimisessa: se osasi mm. lentää tuulen mukana.

Ja toimi oivana sateenvarjona toisen sadekuuron yllättäessä kotimatkalla. Siispä ei muuta kuin tervetuloa perheeseen, Pikku! (=Pahasti Irvistävä KilpiKonna)

(PS. Lapsi uimarannalla: "Äiti, millon mä voin kasvattaa sellasen ison pyllyn niinku sulla?" On se ihanaa, kun voi olla kannustavana esikuvana lapselleen. Kerroin, että tavoitteellisella ja suunnitelmallisella kasvattamisella ja energiapitoisella ruokavaliolla hän voi hyvinkin saada samanlaisen sitten aikuisena.)

Kommentit

Vau mikä vauva!

Ai kauhee ku naurattaa taas :D kai otatte ton mukaan Tampereelle, vai onks onnibussissa tilarajotus? Meillä on kyllä sähköpumppu, jos maltatte tyhjentää irvistyksen.

minttumari

Voib olla, että tolle olis pitäny varata oma paikka Onnibussiin :D

Amma
Why you little!!

Härremingyd, meinasin pissiä housuun. Pelottava otus, mutta veikkaan, että meidänkin nakero olisi päätäpahkaa rakastunut tuollaiseen (jos siis sellaisen käsiinsä saisi, onneksi ei osaa vielä pyytää. Tai jos pyytääkin, niin unohtaa äkkiä kun ei saa. Inhottava äiti.)

minttumari

Joo, ja tänään kuule kun tultiin parin päivän Tampereen reissusta, niin lapsosen ensireaktio ovesta tullessa oli riemukas juoksu uimalelua halaamaan: "Kilppariii!!" (Ei siis suinkaan esim. "isii!!")

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtava kilppari, ei ainakaan ole naapurintytöillä samanlaista!

Itse olin varsin tyytyväinen, että olimme jo palanneet Suomen-lomalta tänne ulkomaankotiin, kun kävimme tyttären (2v 8kk) kanssa kauppakeskuksen vessassa ja siinä omilla asioillani pöntöllä istuessani tytär toteaa kirkkaalla äänellä, että "äidillä on iso pimppi" (onneksi hän ei sentään kysynyt omansa kasvamisesta). Jos tämä olisi tapahtunut esim. Stockan vessassa, olisi viereisestä kopista saattanut kuulua tyrskähdyksiä.

Kommentoi