Kasveja, kukkia Fuerteventuralla

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2022 teille jokaiselle!

Nyt kun joulu on turvallisesti ohi ja uusi vuosi vaihtunut, alkaa minun mielessä jo kevään odotus. Päivät lyhenee joka päivä. Kohta huomataan, että aamulla, ennen töihin menoa, ei tarvitse enää sytyttää valoja. Voi, että odotan jo sitä…

Tässä voisinkin jo hypätä takaisin meidan Fuerteventuran matkaan, jonka teimme marraskuun lopussa. Kuvia on paljon. Ne ovat lähinna muistoja minulle itselleni. Sinä voit scrollata ne nopeasti…tai katsoa hitaasti, ihan miten haluat.

Törmäsin  Fuerteventuralla muutamaan minulle outoon puuhun. Ensinmäinen on tämä:

Kun olin laittanut instagramiin kyselyn, että mikä puu tämä on, niin vastaus tuli aika nopeasti, että MAKKARAPUU. Eläimet käyttävät sen hedelmiä ravinnokseen. Googlasin makkarapuun ja kyllä tuo se on. Olen taas hiukan viisaampi.

Tätä seuraavaa heistäkään ei kukaan osannut nimetä. On kuin jäniksen raatoja roikkuisi puusta kauempaa katsottuna…

Lähempi tarkastelu selkeytti niiden olevan kukkia?

Tätä seuraavaa kutsuin heti Tarzanin liaanipuuksi. Mies ei kuitenkaan suostunut mennä roikkumaan niistä ja hyppimään liaanista toiseen ja samalla huutamaan Tarzanin kuuluisaa huutoa. Miksiköhän ei? 😀

Kukkia  oli ihana katsoa, tuoksutella ja kuvata. Sitä en voikaan tehdä nyt vielä moneen kuukauteen Suomessa. Siksi tein sitä paikan päällä niin paljon kuin vain voin. Tähän paratiisilintukukkaan tutustuin ensimmäisen kerran Madeiralla. Ostin niitä kotiinkin (silloin kukkia vielä sai tuoda Suomeen).

Kukkaloisto ja värien kirkkaus oli jotain, jonka oli jo melkein unohtanut. Suomessa kun oli pimein aika käsillä (ei luntakaan).

Nuo värit…melkein silmiin sattui se kirkkaus <3

Kaktuksetkin ovat minusta kiehtovia. Seuraavaksi tuleekin kaktuksia ja piikkejä🌵. Niitäkin on niin paljon erilaisia…

Tälläisen pihan haluaisin…

Melkein, mut en kuitenkaan 😀

Viimeisenä tulee puu minkö niin mielelläni ottaisin pihalleni. Banaanipuu. Mikä olisikaan ihanampaa kuin aamuisin poimia omasta puusta banaaneja töihin evääksi …

kauneus piha-ja-puutarha matkat
Kommentit (2)
  1. Odotan niiiiin kevättä ja sitä, kun Suomenkin luonto herää taas. Vihreyttä, kukkia. Vaikka ei täällä ihan kuviesi kaltaista olekaan, niin on silti aivan ihanaa!

    https://naissanelioissa.wordpress.com/2022/01/03/2020-too/

    1. Joulu ja uusi vuosi meni, nyt on kevään vuoro…hyppään talven yli 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *