Koko pellillinen mustikkapiirakkaa

Sen jälkeen kun nuorin lapsi muutti kotoa pois opiskelemaan syksyllä 2019, en juurikaan ole enää leiponut. Tämä ihan siitä syystä, että joudumme syömään ne kaikki kahdestaan. Ennen leivoin hurjan paljon. Joka viikonloppu. Silloin oli syöjiä. Oli paljon lapsia. Nyt vain me kaksi.

Silloin tällöin kuitenkin leivon. Viimeksi pannukakun. Sitä ennen tiikerikakun. Piimäkakunkin leivoin. Nyt vuorossa oli mustikkapiirakka ja iso pellillinen. Kun lapset olivat vielä kotona, tein välillä kaksinkertaisen annoksen taikinasta. Näin sain korkeita palasia. Leikkasin ne sellaisiksi pieniksi neliöiksi. Kuohkeita ja hyviä. Nyt tein kuitenkin ihan vain ohjeen mukaan.

Tämä on tosi helppo taikina tehdä. Kaikki aineet kulhoon ja sekoitetaan.
Voin tai siis margariinin sulatan kattilassa itse. Toki voi käyttää juoksevaa margariiniä pullossa, jos haluaa.Sitten taikina kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.Mustikat päälle.Sitten vain uuniin. Ihanasti paistoi aurinko juuri uuninluukkuun.

Puolisen tuntia ja piirakka on kypsä.

Kun se oli jäähtynyt, pääsin leikkaamaan sen sopiviksi paloiksi.Oman palasen voi sitten koristella kuinka haluaa. Minä halusin tuollaiseen vanhaan Arabian lautaseen tehdä oman palaseni kauniiksi. No ei siitä nyt kovin kaunis tullut, mutta menkööt🤦🏻‍♀️😊Tässä vielä ohje, jos haluat kokeilla😄😋

Kommentit (2)
  1. Minä teen kanssa kesäsin mustikasta ja raparperista pellillä piirakkaa. Piimäpohjaista ja kanssa sellanen missä kaikki vaan sekoitetaan yhteen. Herkullista. 😊

    https://naissanelioissa.wordpress.com/2021/02/18/aikuisten-ystavakirja/

    1. Helpot ohjeet on kivoja!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *