Kynttilä

Kun näin kaupassa ihanan, ison rustiikkisen kynttilän, halusin ostaa sen jouluksi kotiini. Laitan sen palamaan takan edessä olevaan noin metrin korkuiseen mustaan lyhtyyn. Jos sillä pääsisi joulun yli. Se on kyllä niin iso, että sillä pääsee pitemmällekin.

Tavallisesti olen poltellut siinä sellaisia lyhyitä paksuhkoja kynttilöitä. Näin isoa en koskaan. Koska kynttilä on vielä kauniskin, sopii se hyvinkin jouluun ja uuteen vuoteen.

Söin muuten joulukuussa elämäni ensimmäiset tuoreet viikunat. Työnantaja kustantaa jokaiseen taukopaikkaan keskiviikkoisin hedelmäkorin (tykkään) ja tällä kertaa siinä oli myös näitä viikunoita. Olen syönyt niitä vain kuivattuna ja viimeksi lapsena. Muistan kuitenkin hyvin sen maun ja ne pienet pallerot (siemenet). Tykkäsin niistä. Silloin kun ei usein sitä makeaa saanut.

Leikkasin viikunan kahtia, nähdäkseni kaiken. Olipa se ruma. Kuin jotain matoja (hui) menisi siellä. Näkyihan ne siemenetkin. Entä maku?- Pettymys. Ei oikeastaan makua ollenkaan. Tosi vaisu. Kuivattuina paljon parempia. En tule ostamaan koskaan näitä. Viidessä viikunassa on noin 150 kcal eli 30 kcal/hedelmä. Sen verran googlasin. Sisältää myös A- ja C-vitamiinia, sekä kalsiumia. Kuivatut viikunat sisältävät paljon enemmän kaloreita ja maistuvatkin paljon makeammilta.

Joo, ei ollut minun hedelmä. Minun hedelmä on Kaki/Sharon/Persimon. Se on herkkua.

Kello 15.30 ja olin juuri tullut töistä kotiin eräänä joulukuun iltapäivänä. Katsoin parvekkeelta ulos. Niin kaunis auringonlasku. Kuvasin sen😍

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *