Minikasvimaa

Minä löysin keväällä vanhoja siemenpusseja. Siis oikeasti vanhoja. Päiväykset olivat menneet vuosia sitten yli. Meinasin heittää roskikseen, mutta sitten joku ”pikkuinen” hyppäsi höpöttämään olkapäälleni, että entä jos kokeilis, ihan pienesti vain..

Tuumasta toimeen. Muistelinkin, että meillä oli hommaan sopiva fanerilaatikko. Multaa olimmekin jo aikaisemmin ostaneet, joten sitäkin oli.

Kaksi 40 litran multasäkkiä siihen sitten upposi. Siemeniä löytyi seuraavat; salaatti, tilli, retiisi ja joku kukkasiemenpussi. Kaikki istutin nätisti riveihin. Vettä päälle ja odottamaan.

Lämpöä onneksi on riittänyt. Jotain sieltä alkoi nousta. Kukat ainakin ja retiisit. Loppujen lopuksi muuta ei noussutkaan. Hyvä näinkin.

Harvensin sitten myöhemmin retiisit, että mahtuvat kasvamaan ja koska salaatti eikä tillit nousseet, niin istutin harventamani retiisit niiden paikoille ja ne lähtivät kasvamaan.

Voi sitä ilon päivää, kun juhannuksen aikoihin ensimmäiset retiisit pystyin noukkimaan omasta minikasvimaasta. Pesin ne ja pilkoin salaatin joukkoon.

Ja katsokaa nyt noita metsä- eli ahomansikoitakin. Kohta pääsee niilläkin herkuttelemaan :p
Näitä kyllä saa nyt syödä kohta mansikoiden kanssa kilpaa

Kommentit (8)
 1. Ihanat retiisit tuli!
  Itsekki olen hurahtanut viljelyyn tämän kesän aikana. Ihan parasta kun saa omalta kasvimaalta vihanneksia.

  1. Voi kun oliskin vielä se salaatti noussut, mut retiisitkin on ihania,
   Tämä onkin hyvä harrastus hurahtaa:)

 2. Marke kalliala
  26.6.2020, 20:18

  Sinähän oot oikea viherpeukalo💚retiiseistä tykkään tosi paljon 😋 ja ovat sitäpaitsi terveellisiä.

  1. No en kyllä oikeasti ole viherpeukalo, sattui nyt jotain onneksi kasvamaan ja retiisit ovat kyllä hyviä ja varmasti vitamiiniakin niistä löytyy! :p

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *