Pientä pintaremonttia

Pientä pintaremonttia tarvitsisi itse kukin 😀

Tämä remontti on jo 1.5 vuoden takaa, mutta halusin kännykässä olevat kuvat tarinaksi ja pois kännykästä. Lisäksi halusin ne kuvat kuitenkin säilyttää jossain muodossa. Näin sai sitten alkunsa tämä postaus.

Nyt kyseessä oli keittiö. Pientä päivitystä. Kaikki, jopa pienen pienikin uudistus piristää, niin mieltä kuin itse keittiötäkin.
Keittiön kaapistot ovat meillä täyttä puuta, joten niitä ei kannata vaihtaa Ikean lastulevyihin. Jos taas uusiin kokopuisiin ajattelisi vaihtaa, niin saisi maksaa itsensä kipeäksi.

Päädyimme siis aika edulliseen vaihtoehtoon; ammattikouluun. Soitin sinne jo marraskuussa 2018. Kuulemma vuoden 2019 alussa olisi vasta tilaa. No se kävi meille (vaikka minä olisin tietysti halunnut kaiken HETI, TÄSSÄ JA NYT).

Maalaus kestäisi opettajan mukaan 2-3 viikkoa. Niistä piti hioa meidän maalaama entinen maali pois, pestä maalipesulla, pohjamaalata ja ruiskumaalata uusi väri, joka muuten on harmaa. Me ostimme heille nuo aineet. Työ maksaisi noin 350 euroa.
Veimme tammikuussa kaikki ovet ammattikoululle ja tietysti ne tarvikkeet.
Se 2-3 viikkoa on aika venyvä käsite, huomasin.
2,5 kuukauden jälkeen (maaliskuun puolivälissä) yksi ovi puuttui yhä (tai siis se puuttuu vielä tänäkin päivänä). Arvatkaa vain, olenko joutunut projektin aikana puremaan hampaita yhteen monta kertaa (muistat sen  KAIKKI MULLE JA HETI). Kärsivällisyys ei ole hyveeni. Odottaminen on raastavaa ja on niin totta tuo tuttu lause, että odottavan aika on pitkä!

Käväisi mielessä, että onko työ hintakin yhtä venyvä käsite?

No nyt kun meillä on kuitenkin melkein kaikki ovet, pystyin alkaa suunnittelemaan jo pintaehostusta eteenpäin. Nythän entiset kaakelit eivät sovi millään uusien ovien kanssa, ei millään. Ne ovat vihertävät. Päädyin kaakelimaaliin ja vaalean harmaaseen.

Kuvathan ovat niin levottoman sotkuiset, niin kuin keskellä remonttia tietysti onkin…Näissä näkyy kuitenkin jo kaappien uusi väri ja nuo kaakelit ennen ja jälkeen.

Ennen:

Pesin kaakelit huolella siihen tarkoitukseen ostetulla pesuaineella. Sen jälkeen yksi maalaus. Vuorokauden päästä toinen maalaus. 72 tunnin kuluttua pitäisi olla täysin kuivaa, kuten olikin.

Nuo puiset tasot, eivät ne sovi enää yhtään koko keittiöön, ei todellakaan! Niitäkään ei kannattanut myöskään vaihtaa, koska ovat täyttäpuuta ja niin paksutkin. Siis hiomaan ja vahaamaan.
Halusin vahata tasot nimenomaan tummiksi. Siinä olikin homma. Vaha oli kuin vettä ja tuntui, että sitä on joka paikassa; kädet, vaatteet…huh. Onneksi käsissäni oli kertakäyttöhanskat, muuten minulla olisi mustat kädet ties minne asti 😀
Nyt on kuitenkin isoin taso vahattu ja minusta se on kiva. Tässä vaiheessa oli vielä kaksi muuta pienempää tasoa vahaamatta. Niiden vuoro oli sitten seuraavaksi.

Koko keittiö on nyt niiiiiiiin kiva. Tykkään yhä siitä 1.5 vuoden kuluttuakin <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *