Runebergin kakku

Olen jo monena vuonna halunnut tehdä Runebergin kakun. Torttuja en, koska niihin minulla ei ole pieniä vuokia. Tortuistahan pitää tulla korkeita. Tänä vuonna toteutin tämän haaveen.

Luin monta ohjetta ja vertasin niitä keskenään. Oikeastaan ainoa ero ohjeissa oli se, että toisissa oli mantelijahetta ja toisissa sen sijaan korppujauhetta. Karvasmantelia en missä tapauksessa halunnut joukkoon. Se pilaan maullaan kaiken (tämä siis vain minun mielipide). Valikoin ohjeen jossa oli korppujauhoa, koska sitä minulta löytyi jo kotoa.

Sitten hommiin. Isoin työ taisi olle pipareiden murskaaminen. Helppo taikina joka tapauksessa. Sitten uuniin.

Minulla kakku oli irtopohjavuoassa.

Sitten vain hilloa päälle. Pölysokerista valkoinen tahna. Taisi tulla liian ohutta, kun valui hyvin pois…ja näkyi läpi. Ei haittaa, vähemmän sokeria vain :D.

Lautanen on söpö, tosi vanhaa Arabiaa. Sopii ihan hyvin tuon Marimekkomukin pariksikin.

Se oli sen verran hyvää, että saatanpa tehdä ensi vuonnakin 😛

koti tapahtumat-ja-juhlat diy ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. ja nyt resepti on tallessa täällä blogissa 🙂

    Minäkin viisastuin ikuisesta ohjeen etsimisestä muutama vuosi taapäin:
    https://www.lily.fi/blogit/ala-ota-sita-niin-vakavasti/runebergin-paiva/

    1. Sit kun muistas vielä täältä kaivella esille
      Käynpäs kurkkaamassa tuon sinunkin…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *