Sitkeä kukka

En ole mikään viherpeukalo, en missään tapauksessa. Itseasiassa en ole koskaan ollut oikein kiinnostunutkaan puutarha- tai pihahommista. En edes silloin kun asuimme omakotitalossa (vielä muutama kuukausi sitten). Siksi onkin ihme, että minulla on yksi pelargonia, joka ei kuole millään. Ei, vaikka on minun hoidossani, heh.

Tämä kyseinen kukkanen on ollut hoidossani jo kolme kesää ja talvea ja on yhä hengissä. Siksipä otin sen mukaani, kun muutimme kerrostaloon. Myöhään syksyllä vein sen aina pimeään kellariin. Koko talven aikana en edes muistanut sitä. Keväällä toin sen sitten ulos ja kastelin eka kerran syksyn jälkeen. Siitä se aina lähti kasvamaan. Näin se teki myös tänä vuonna.

Tässä asunnossa on lasitettu parveke ja se oli tosi kuuma tänä hellekesänä. Pelargonia on onneksi kuumassakin paikassa viihtyvä kukka. Upeahan se olikin.

Toinen hauska minkä toin omakotitalosta mukanani on ruohosipuli. Halusin sitä ehdottomasti mukaani. Kaivoin sitä tupsun maasta ja istutin astiaan.

Mullan mukana tuli muutakin. Ainakin tuollaista kukkaa (nimeä en ole koskaan tiennyt), sitä kasvoi sielä pihalla. Se näköjään rönsyilee tuossakin astiassa 😂.

Ruohosipulin jätän tuossa astiassa parvekkeelle talven ajaksi ja jännitän lähteekö kasvamaan ensi keväänä…

Pelargonia ei säily pakkasessa, joten minun olisi keksittävä sille uusi paikka, kun sitä kellaria ei ole. Häkkivarasto taitaa olla ainoa paikka sille. Kenties sinne sitten.

Kesällä, kun kävimme Tampereella ostin sieltä parvekevalot, kun kiertelimme kauppoja. Luulin, että ne ovat normaalit pistokevalot, siis sähköllä toimivat. Eivätpä kuitenkaan olleet, vaan auringonvalolla latautuvat valot. Olin pettynyt. Kuitenkin käytössä sitten huomasin, että nehän olivatkin aika hauskat. Ne ovat palaneet koko kesän heti hämärissä. Normaalivaloja en vielä olisi edes laittanut toimimaan…Ilmaista sähköä siis saatu jo kaikki  kesäillat 😂. Meinaan kyllä ostaa ihan sähkölläkin toimivat, koska eihän talvella ole tarpeeksi auringonvaloa saatavilla.

Kuvasin valot päivällä latautumassa ja illalla hämärissä. Ihan kiva ostos kuitenkin.

Toin omakotitalomme pihalta mukanani myös vuorenkilven kukinnot. Laitoin ne kuivumaan ja nyt ne ovat maljakossa😍. Tästä saan iloa koko pitkän talven ajaksi. Sopivat muuten tosi hyvin kuivakukiksi👍🏻

koti piha-ja-puutarha ajattelin-tanaan sisustus
Kommentit (4)
  1. Parvekekukkien kanssa etenkin olen sellanen, että tuurilla mennään. Joko ne pysyy elossa,tai ei. 😂

    Viherkasvien kanssa kyllä vähän sama. Mun pitää vaan valita ne tutut, niin tiedän pärjääväni niiden kanssa. Mutta välillä testailen muita ja yllätyn jos ne selviää mun käsissäni. 😁

    https://naissanelioissa.wordpress.com/

    1. Kohtalotoveri sielläkin😂

  2. Minä olen kans onneton viherkasvien ja puutarhan hoidon mestari. Kaikki Kukat yleensä kuolevat käsissäni. Mistähän sekin johtuu, ettei vain kerta kaikkiaan osaa pitää kukkia hengissä, vaikka kuinka lukisin ja toimisin ohjeiden mukaan, niin lopputulos on aina sama. 😀 Toivottavasti saat pelargonian säilymään talven yli.

    1. Tosi kiva, että kaikki eivät ole niitä viherpeukaloita. Kohtalotovereita tarvitaan💚😃. Toivotaan, että säilyy hengissä yli talven…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *