Suklainen appelsiini

Kuulin telkkarista ohimennen mainoksen, jossa mainostettiin suklaa-appelsiinejä ja sitä, että niiden saantiaika on hyvin lyhyt. Oliko vain pari viikkoa…

Niinhän siinä sitten kävi, että seuraavan kerran kaupassa vähän etsiskelinkin niitä ja osuivat kyllä silmiini. Likaisen värisiä, itseasiassa rumia. Puhumattakaan hinnasta. Vieressä raikkaan väriset oranssit appelsiinit maksoivat 0.99 eur/kg.

Uteliaisuus voitti ja ostin yhden, mutta vain yhden. Enempää en olisi raaskinutkaan.

Kotona sitten heti kuorimaan ja vähän oli kyllä pettymys, kun näyttikin sisältä ihan tavalliselle. Maku ei sitten varmaan olisikaan pettymys, näin ajattelin. Odotin vähän suklaan makua tai jotain uutta juttua. Ensimmäinen siivu suuhun, maiskuttelu, pureskelu. Nielaisu. Missä se suklaan maku oli? Uusi pala suuhun. Jospa söin ensimmäisen liian nopeasti, etten maistanut? Nyt hitaasti. Ei mitään uutta makua. Aivan tavallisen makuinen, onneksi kuitenkin makea, ettei kirpeä. Vein miehellekin siivun. Jospa makuaistini on kadonnut…Pakkohan siinä nyt jotain uutta makua on olla. Ei mitään uutta, sanoi mieskin.

Huijausta, petkutusta. Huiputusta, rahastusta. En ala kyllä mitään. Näin utelias saa näpeilleen. Jäljellä suklaa-appelsiinistä on vain likaisen väriset kuoret. Hintaa tällä kokeilulla oli, että sillä hinnalla olisi saanut yli kilon tavallisia appelsiinejä. Joo, näinkin voi käydä.

Minä muuten ostin toppahousut…ensimmäiset vuosikymmeniin. Nyt pääsen ulkoilemaan myös talvella. Kävimmekin heti miehen kanssa lenkillä. Eikä paleltanut yhtään. Nämä ostin Intersportin alennusmyynneistä, Rukka merkkiset. Olivat juuri täydelliset istuvuudeltaan. Miksi en tajunnut ostaa jo vuosia aikaisemmin?

hyvinvointi ostokset hyva-olo ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. ei nimi miest…eikun appelsiinia pahenna, nostaa vain hintaa 🙂

    Tämä toppahousu oivallus liittyy varmaan jotenkin ikään? Vähän samanlainen oivallus kuin se, että reissussa on ihanaa tallata kunnon lenkkareilla sen sijaan että jalassa olisi korkkarit (kun pitää näyttää hyvälle).
    Järki voittaa turhamaisuuden 😀

    1. Voi olla, että liittyy ikään, kun seuraava ajatukseni oston jälkeen (ja vähän ennenkin) oli, että sitten eläkkeellä on kiva kävellä päivisin talvella toppahousut jalassa, silloin niitä tarttee 😀

  2. Kaitpa nimi tulee sen kuorien väristä tai jotain.

    1. Niin varmasti. Osassa appelsiineista näkyi kirkkaan väristä oranssia, aivan kuin olisi värjäys jäänyt siltä kohdin pois. Olikohan nuo jälkeenpäin värjättyjä…murrr…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *