Tein ruokia

Kun mieheni lähtee työreissuille (mitä hän tekee aika usein), teen välillä itselleni moneksi päiväksi ruokia kerrallaan, varsinkin ruokia, joista mieheni ei pidä, mutta itse tykkään. Tällä kertaa tein kaalikeittoa. Sitä ei mieheni suuhunsa laita, joten teen sitä mielelläni itselleni, kun hän on poissa.

Pilkoin kaalin, laitoin ne veteen kiehimaan ja laitoin joukkoon pari lihaliemikuutiota makua antamaan. Jauhelihaksi otin 10 prosenttista naudan jauhelihaa. Ne paistoin pannulla ja sitten vain kattilaan. Jauhelihaan olin laittanut jauhettua valkosipulia, paprikajauhetta ja suolaa. Annoin kiehua noin 45 minuuttia ja siinä sitä oli, iso kattilallinen ihanaa kaalikeittoa. Nam.

Ennen lähtöään reissulle oli meillä vielä yhteinen ruokailu kotona. Olimme ostaneet perattuja muikkuja vähän yli 400g. Laitoin syvälle lautaselle ruisjauhoja ja sekoitin sinne suolaa. Siellä sitten pyörittelin jokaisen kalan.

Sitten rasvaa pannulle ja muikut päälle. Rasvaa pitää olla, sitä joutuu jopa lisäämäänkin.

Niitä paistetaan, kunnes ne ovat ruskeita molemmin puolin. Muusi olikin jo valmiina odottamassa, joten muikut vain lautaselle ja nauttimaan 😛

Voisin syödä muikkuja kerran viikossa vaikka läpi vuoden. Niin hyviä ne ovat.

Kaalikeitosta tuli niin hyvänmakuinen, että kielen meinaa viedä mukanaan…

koti diy ruoka-ja-juoma oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *