Vuorenkilven kukinnot

Meidän pihassa kasvaa vuorenkilpiä, kuten melkein kaikkien pihassa. Niissä on tosi kauniit kukat. Kukkimisen jälkeen ne kuivuvat siihen paikalleen pystyyn. Minulla on tapana kerätä ne maljakkoon. Ne säilyy tosi hyvin talven yli kuivakukkina, usko pois :). Ovat myös kauniita (ainakin minusta).

Tyhjensin maljakosta entiset vuorenkilpien kuivuneet kukat. Koska ne olivat yhä niin hyvässä kunnossa, en heittänytkään niitä pois, vaan tökkäsin ne pihalle pystyyn. Tosin olisihan ne voinut kauniimpaankin asetelmaan laittaa, mutta niitähän voi muutella vielä. Olkoon kuitenkin pihalla vielä sen aikaa kun säilyvät hyvinä. Ilahduttavat vieläkin!

Kestivät muuten järkyttävän monen tunnin rankkasateenkin hyvinä. Uskomattomia kukkia.Pesin maljakon edellisten kukkien jäljiltä ja menin keräämään uudet. Katsokaa nyt miten kivoja ne ovat!


Kun nämä ovat kuivuneet kokonaan, ne muuttuvat sellaisiksi beigen värisiksi, kuten ensimmäisessä kuvassa olikin. Varret muuttuvat tumman ruskeiksi.
Näistä on kolminkertainen ilo; Ensin kukkiessa pihalla, sitten kuivakukkina, vuoden kuluttua ne voi tökkiä vielä ulos jonkinlaiseen asetelmaan. Tykkään tälläisistä! Se on muuten juhannus nyt. Oikein lämmintä ja rauhallista juhannusta just sulle <3

hyvinvointi sisustus diy piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *