Elämästä puuttuu svengiä

Vetäydyin tietoisesti kesällä pois sosiaalisesta kanssakäymisestä ja aloitin hiljaiselon vieton saadakseni tuumailtua asioita. Puhumattomuudesta on tullut jo tapa ja omat ajatukset työstävät päivittäin sitä, miten olisin onnellinen tässä ja nyt. Sydämen kuuntelu ja läsnolon harjoittelu on ollut kulmakiviäni taipaleellani, mutta nyt elämääni on astunut yksinäisyys. Rakastan rauhallista kotoilua ja sitä, että saan tehdä sitä mitä kulloinkin haluan, mutta nyt suren sitä, että elämästäni puuttuu ihmissuhteiden myötä tuleva ilo.


Ihmissuhteet on ne, jotka tuovat iloa elämään ja on ihanaa, kun nauru kumpuaa ystävien kesken. Mutta mitä, jos sellaisia ystäviä ei enää olekaan? Olen miettinyt ystävyyssuhteitani enkä näe yhdessäkään heistä sieluni siskoa, jonka kanssa jakaa ilot ja surut. Olla oma itsensä ja rakentaa yhdessä tikapuita taivaaseen. Ehkä näitä ihmisiä ei olekaan tarkoitettu elämääni.

Olen herkkä vaistoamaan ihmisten energiat ja tiedän kyllä, koska läsnäoloani ei kaivata. Silloin on helpompi olla yksin. Mutta yksin taipaleesta tulee pitkä. On silti houkutteleva ajatus, että elämä on yllätyksiä täynnä ja uusi ystävä voi olla jo nurkan takana. Sellainen, joka lapsenomaisesti osaisi heittäytyä elämän svengiin ja nauraa kanssani typerillekin asioille.

Valitin miehelleni koko talven, että hän kuluttaa liikaa aikaa somessa eikä ole enää sama naurava itsensä. Roikuin itse tänään somessa koko päivän ja ahdistuin siitä hukkaan heitetystä ajasta, mitä siellä vietin saamatta sieltä mitään tätä päivää piristämään. Mikään ei saanut minua somessa hymyilemään ja loppupäivän vietinkin miettimällä, mitä tänään tekisin, että saisin siitä nautintoa ja voisin siitä mielessäni hymyillen kiittää.

Svengi on jotain pientä jujua. Jotain, mistä tulee hyvä mieli ja hymy huulille. Liikettä, mihin kehokin voi yhtyä. Päiviä, joista on helppo kiittää.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *