Sananen lapsista

Minä tosiaan asustelen kahden iloisen, opettavaisen, suloisen, välillä tuittupäisen mutta ennenkaikkea ihanan tytön kanssa, jotka todella ovat rikastuttaneet elämääni! Esikoinen täytti viime marraskuussa neljä vuotta ja tälle pienemmälle tuli juuri puoli vuotta täyteen. He ovat Iinu ja Ainu.

oi000081.jpg

Ei ole varmaan outo ilmiö, että esikoinen kasvaa silmissä kun perheeseen syntyy uusi lapsi. Tuntuu kuin Iinu olisi kasvanut ja kehittynyt ihan hurjasti myös henkisesti, vai onkohan tuo henkisesti sana vähän väärä… Noh kuitenkin, luonteeltaan kasvoi ja reipastui todella! Iinun osaa tehdä paljon itsenäisemmin juttuja, pukee reippaasti ja hakee itse vettä jos on jano. Mitään suurempia mustasukkaisuuksiakaan ei tullut, vaikka tämä voisi olla ihan yhtä hyvin toisin päin! Alkuun oli ehkä sellaista ”mummut ja papat on vain mun mummut ja papat”, mutta siitä päästiin nopsaa eroon. Nykyään Iinu vain nauttii, jos saa isovanhemmiltaan jakamattoman huomion. Leluistaan Iinu on aika tarkka, harvassa on ne lelut, joihin Ainu saa kajota, mutta se on ihan hyväkin. Neljä vuotiaan ja vauvan lelut eroavat jo aikalailla toisistaan.. Alkuun oli myös sellaista, että Iinun oli vaikea hyväksyä että joutui odottamaan huomiotani milloin vaipan vaihdolta ja imetykseltä. Siitäkin on jo aikalailla päästy ja Iinulla on koko ajan pisempi pinna.

oi000079.jpg

Iinun lempparijuttuja tällä hetkellä ovat piirtäminen, värittäminen, kaiken maailman pikkusälällä leikkiminen, HIIHTÄMINEN, laskettelu suksilla, karttojen tutkiminen ja oman vauvanukkensa hoitaminen. Kaverit ovat myös koko ajan isompi ja tärkeämpi juttu ja melkein päivittäin Iinu kysyy, tuleeko joku meille leikkimään vai mentäisiinkö jonkun kaverin luo. Musta on ihanaa, että muutamasta lapsesta on tullut Iinulle jo tosi tärkeitä kavereita.

oi000082.jpg

No entäs sitten meidän vauva? Ainu on ihanan pirshkahteleva ja nauravainen lapsi. Kovin juttu taitaa nyt olla kaikkien ääntä pitävien lelujen painelu, sukkien repiminen pois jaloista, kutitusleikit ja ihan vaan sylistä maailman ihmettely. Ainu on alkanut jo vierastamaan, välillä kovastikkin. Kaikki ruoka mitä hänelle on tarjottu on kelvannut paitsi pelkkä peruna. Tänään aloitettiin viljat ja aamupalaksi hän sai kaurapuuroa. Eilen korkattiin myös syöttötuoli ja kun siinä pysytään vielä vähän skarpimmin, aloitetaan sormiruokailu. Ainun puolivuotis mitoiksi saatiin 6kg/64.2cm (Iinun puolivuotis mitat olivat 7.24kg/66.5cm) Ainu on meidän pikku pirpana, mutta kasvaa tasaisesti omaa käyräänsä 🙂

Siinä vähän tilannekatsausta missä mennään lasten kanssa. Ota ihmeessä seurantaan IG:ssa ira.salin, siellä lisää meidän arkea.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *