To do -listaajan syysvihkot

Minä olen to do -listaajien listaaja. Minun kännykkäni täytyy päivittäin erilaisista tärkeistä ja ei-tärkeistä listoista. Sen lisäksi minulla on päivittäin käytössä:

  • kännykän kalenteri
  • paperinen "blogikalenteri", jonne merkitsen postausasiat ja blogitapaamiset
  • paperinen sekalaisen kirjoittelun muistivihko
  • pieni Frida-vihko niitä tilanteita varten, kun isommat vihkot ja kalenterit ei mahdu mukaan

Joku saattaisi stressaantua kaikista näistä listoista, mutta minua ne vaan helpottavat. Kun kirjoitan tärkeät asiat paperille tai puhelimeen, tuntuu sille, kuin työmuistini saisi rauhan.

Jos siellä ruudun puolella on toisiakin listahulluja, suosittelen Tigerin vihkovalikoimaan. Pienellä rahalla saa ihania vihkoja. 

Tosin. Tuo "blogikalenteri" on kyllä kaikessa yllättävyydessään (minulla itämaishenkinen vihko!) ihan suosikkini. Sen sivut ovat niin helppolukuiset ja kannetkin niin jämäkät, ettei se mene rullalle edes minun sekalaisessa käsilaukussani.

Olen joskus nauranut (ja pelännyt?) mitä tapahtuisi, jos joku saisi vaikka kuukauden ajalta minun listat käsiinsä. Siinä tulisi kyllä aikamoinen läpileukkaus elämään.

Millaiselta sinun elämäsi näyttäytyisi muistiinpanojesi ja to do -listojesi kautta?

-Karoliina-

Kommentit

Tilakuningatar (Ei varmistettu) http://tilakuningatar.fi

Listat helpottavat todellakin elämää, ja vapauttavat juurikin sitä työmuistia, mikä tuppaa ylikuormittumaan itselläkin! Niin helppoa, kun voi luottaa kaikkien muistettavien asioiden löytyvän loogisesti tietyn to-do-listan alta. :) Itse pidin aikanaan henk.koht ja työkalenteria niin paperisina kuin söhköisinäkin versioina + näiden päälle vielä kännykässä erinäisiä listoja. Lapsensaannin jälkeen vapautin itseni kaikista paperisista kalentereista ja muistivihkoista, sillä koin ne lopulta turhiksi, kun kuitenkin pidin samalla menoni niissä sähköisissä kalentereissakin. Pikemminkin tuntui vievän ylimääräistä aikaa merkkailla samoja menoja moneen paikkaan, eikä paperinen versio ollut aina matkassa silloin, kun jokin meno tuli merkattavaksi. Ja sitten saatoin neurottisena merkkailla jopa jälkikäteen omia menoja, kun halusin niidne näkyvän kalenterissa, jotta se olisi ikään kuin täydellinen katsaus vuodesta. :D Nyt on niin selkeä systeemin, kun löytyy tasan sähköinen työkalenteri ja omat jutut on kaikki kännykän muistiinpanoissa ja kalenterissa. Ja kaikki henk.koht + työasiat kulkevat näin aina matkassa, kun puhelinta harvoin tarkoituksella jättää kotiin. :)

Karoliina Pentikäinen

Tuo pitäisi munkin oppia. Mutta ennen sitä pitää keksiä hyvät värikoodaukset ja koodimerkit :) 

smagardi
astu harhaan

Miun to do-listat on tällä hetkellä aika tyhjät, mutta pakko kompata noissa Tigerin vihkoissa! Ne on niin ihania, että tekis joka kerta mieli ostaa yksi lisää kun siellä käy - aina niitä vaan jää hipelöimään. :D

Karoliina Pentikäinen

Tiger on muutenkin <3

SaaraT (Ei varmistettu)

Mä rakastan listoja ja erityisen kutkuttavaa on kun asian saa merkata valmiiksi. Erityisesti joulun aikaan helpottaa kun kännykässä on joululahjalista, korttilista, sisustuslista ja joulumenu. Mutta muutenkin To do listat päivittyy päivittäin. Pikkulapsi ja vauva arjessa ei vaan voi kaikkea muistaa ilman listoja. Toi Tigerin vinkki oli hyvä, pitää sinne suunnata heti seuraavaksi.

Karoliina Pentikäinen

Oi. Saako puhua jo JOULUSTA? Terkuin: Jouluhullu

Vierailija (Ei varmistettu)

Oletko kokeillut bullet journalia? Instagram on kuvia pullollaan ja virallinen sivu ja esittelyvideo löytyy osoitteesta www.bulletjournal.com

Karoliina Pentikäinen

Kiitos vinkistä :) 

Kommentoi