Nespresson Maestria on kunkku (+ kahvikonearvonta)

Moikka,

moni teistä onkin varmaan jo huomannut blogikuvista, että kotiimme on rantautunut uusi ihana kahvikone, Nespresson Maestria. Aikaisemminhan meillä on ollut vain aivan normaali Philipsin suodatinkahvinkeitin, sekä Nescafe Dolce Guston kapselikahvikone.

Kun ostimme Dolce Guston muutama vuosi sitten, valmistimme kapselikahveja useita kertoja päivässä. Ajan myötä kapselikahvin teko kuitenkin lopahti. Siitäkin huolimatta, että esim. peruslatte tällä koneella valmistettuna oli hyvää.

Alkuinnostuksen jälkeen nimittäin kahvien muokkauskyvyn puuute alkoi kyllästyttää. Dolce Gustossa kahvikapseleissa itsessään on usein jokin valmis maku, ja silloinhan kahvien makuyhdistelmät ovat samalla jo melko lukkoonlyötyjä:  Mausteilla ja makusiirapeilla kikkailu meni usein överiksi, kun kahvin takaa puski jo jokin valmiiksi määrätty maku. Aika usein överimakea sellainen.

Suurin ongelma, mikä meille Dolce Gustolla kuitenkin tuli eteen, koski kahvien maitokapseleita. Gustossahan kahvijomat koostuvat siis kahvikapselista, sekä maitokapselista. Kun kapselit oli sitten käytetty, piti ne jättää hetkeksi ennen roskikseen laittoa valuttamaan kapselin sisään jäänyttä nestettä, jottei koko roskis olisi pian lainehtinut. Tämän kuivatusoperaation kääntöpuoli oli kuitenkin se, että pöydällä kuivausastiassa seisseet maitokapselit alkoivat haista todella nopeasto, todella pahalle. Yök!

Kun muutama kuukausi sitten virittelin yhteistyötä Nespresson kanssa, olin aluksi skeptinen kapselikahvikoneen suhteen. Ajattelin, että vaikka merkki vaihtuisi, ei ongelmat kapselien suhteen katoaisi mihinkään. Sain kuitenkin pian huomata, että Nespresson kahveissa maitoa ei pakata kapseleihin, vaan kahvit - jos niissä edes maitoa haluaa lisänä käyttää - valmistetaan aina oikeasta maidosta/kermasta/ soijamaidosta. Edellisen kahvikoneemme suurin ongelmakohta oli poistettu siis kertarysäyksellä!

Niin ja muutenkin: Aika vaikea tästä enää perinteiseen Rainbown suodatinsumppiin on palata ;) Täytyy myöntää, että se fakta, että Nespresso kelpuutta joukkoonsa maailman kahveista vain 1-2%, näkyy, ennen kaikkea maistuu, selkeästi.

Maestria on asustellut meillä nyt kahden kuukauden ajan, ja olemme testanneet tänä aikana Eepin kanssa ihan kaikki Nespresso-kapseleihin kätkettyä 21 eri kahvilaatua. Tässäpä havaintomme, olkaa hyvät! Tämä syntymäkahvikissa ja uusiokahvittelija ovat aivan myytyjä.

 

Nespresson Maestria -kapselikahvikoneen plussat ja miinukset.

+ Kahvit ovat oikeaa kahvia, ei siis kahvinkaltaista tuotetta ilman kofeiinia. (Tosin kofeiinitonkin vaihtoehto on, maistui hyvälle).
+ Itse kahvimauissa, laaduissa ja paahdoissa on eroja. Maut tulevat siis oikeasta kahvista, ei esansseista.
+ Kapselit ovat pieniä ja kauniita. Niitä säilyttää ilolla esillä.
+ Kapselit voi kierrättää.
+ Kapselit voi  viskata metallinkeräykseen. Huikeaa!
+ Käytetyistä kapseleista voi askarralle vaikka mitä. Jokaisen luokanopen vikkinpankkiin tämä ;)
+ Kahvikone itsessään on huikean kaunis. Saatavina myös musta ja kermanvalkoinen.
+ Vesihöyryllä toimivaa maidonvaahdotinta on helppo käyttää.
+ Kun maihto vaahdotetaan itse, voi vaahtokuvioilla kikkailla (jos vain osaisi. Youtube-opiskelu jatkukoon...huoh!).
+ Laite kuumenee käyttövalmiiksi todella nopeasti, joten yksittäisen kahviannoksen saa vauhdilla.
+ Oiva valinta niille, jotka haluavat juoda aitoa kahvia, ja ovat kiinnostuneita myös välillä kikkailemaan maku- ja maitoyhdistelmillä.

- Kahvikone pitää melko kovaa ääntä. Aamulla perheen nukkuessa ei uskalla päräyttää keitintä päälle.
- Perus-S-Marketista ei saa kapseleita (ainakaan meidän).
- Jos haluaa yhdellä näppäimellä koko erikoiskahvin kaikkine maitoineen ja mausteineen -koneen, tämä ei ole oikea valinta.

 

Kertokaapa nyt te, kuinka  juotte kahvinne. Vai onko teillä kenties jokin kahvia korvaava juoma. Kun pistätte kahvikommenttinne blogin kommenttiboksiin oman sähköpostiosoitteenne kaveriksi, osallistutte ihanan Nespresson Umilk -kahvikoneen arvontaan. Aikaa osallistua on viikko, eli arvonta sulkeutuu maanantaina 20.1.2014 klo 20.00.

Tsemppiä arvontaan!

-Karkki-

P.S. Olette nähneet Nespresson George Clooney -mainoksen? ;)

*Nespresso Maestria Rosso ja testikapselit saatu blogiyhteistyön kautta

 

Kommentit

Hanski (Ei varmistettu)

Ukkeli juo meidän perheessä kaffet - minä teet. Kofeiiniton versio kahvista kiinnostaa minuakin. Perus Moccamasterilla mennään vielä meillä, mutta hauskaa olisi laittaa ukko herkuttelemaan. hannahonko(ät)hotmail.com

sa41 (Ei varmistettu)

Cappuchinokaramellijauhetta vahvaan kahviin sekoitettuna...hieman kermaa
Cappuchinokaramellijauhetta vahvaan kahviin sekoitettuna...hieman kermaaverfloor07@gmail.com

sa41 (Ei varmistettu)

silverfloor07@gmail.com
Cappuchinokaramellijauhetta vahvaan kahviin sekoitettuna...hieman kermaa

Pasi-Setä (Ei varmistettu)
(Ei varmistettu)

Juon tavallista kahvia ja sekaan laitan instant-pakuria. Lifen hasselpähkinä kahvia herkutteluun:-) minna.kauppinen309@gmail.com

timokoo (Ei varmistettu)

Kuumana, tummaa paahtoa maidolla tai ilman (riippuu keittäjästä). timo.karstikko(ät)gmail.com

Simpe (Ei varmistettu)
(Ei varmistettu)

Moccamasterilla kahvi maidolla :)
pia.selkala@kolumbus.fi

Christine (Ei varmistettu)

lehti.christine@gmail.com tummaa paahtoa maitovaahdolla!

Maija (Ei varmistettu)

Kotona tavallisella keittimellä keitetään Presidentin tummaa paahtoa. Kahvilassa otan cappucinon, kun pelkällä kahvilla mennään. Olis kiva saada kotonakin...
andersen.maija@gmail.com

T &S (Ei varmistettu)

Kahvia ei korvaa mikään! leiskaa79@gmail.com

AnnaMaria (Ei varmistettu)

Onpas raikkaanvärinen kahvikone. Itse juon lähinnä teetä (ja talvella lämmin kaakao on ihanaa), mies hoitaa tuon kahvinjuomispuolen, menee varmaan lähemmäs pannullinen päivässä... Nuorempana olen itse juonut erikoiskahveja. Arvonnassa siis mukana. runoilija_ellu@luukku.com

Elina (Ei varmistettu)

Perus moccamasterkahvis juomme, mutta latte ja muut maitokahvit kyllä maistuisi. :) kshvikone on ollut haavelistalla, ja nimenomaan sellainen missä maito ei tule kapselista.
elina-ahonen@hotmail.com

Nita (Ei varmistettu)

Minä tykkään juoda arkikahvini mieluiten mustana. Erikoiskahveista tykkään myös, mutta mies ei, joten kapselikone olisi juuri meidän tarpeisiimme sopiva. Saisi mies perusmaitokahvinsa ja minä erikoiskahvini maitovaahdolla. Voihan jehna, toivottavasti arpaonni suosisi tällä kertaa! :) Valkoisen väri sopivi vielä keittiön ja muiden pienkodinkoneiden väreihin.. ;)

Osallistun arvontaan siis: jo_hannan(at)hotmail.com

Kolmen äiti (Ei varmistettu)

Juon kahvini mustana, presidenttiä. Kolmen alle kolmipuolivuotiaan äitinä kahvini jäähtyy usein ja voi kyllä, usein kuppi käy mikron kautta useammankin kerran aamun aikana, ennen kuin pohja häämöttää

pauliina.jalo @ Hotmail.com

Pia (Ei varmistettu)

Vahvaa kahvia maidolla :) päivällä voi tilailla lattea tarvittaessa. piamlahtinen@gmail.com

Jutta (Ei varmistettu)

Perus Moccamasterilla kahvit keittelen. :)Kovasti on mielessä hommata kahvikone, mutten ole oikein päässyt tulokseen mikä olisi se paras. juttavii@gmail.com

siiri (Ei varmistettu) http://silvennoinen_jen@hotmail.com

maidolla ja sokerilla :)

Vipe (Ei varmistettu)

En juo sumppia, mutta miekkonen juopi. Korvaan kahvin kaakaolla;)

vipsu81@gmail.com

(Ei varmistettu) http://Veera.prinssi@elisanet.fi

Itse olen ratkaissut tuon käytettyjen kapseleiden "valuttamisen" niin, että puristaen käytetyn katselin tyhjäksi lavuaarissa heti käytettyäni sen. Vähän kuuma toisinaan sormissa, mutta jos ei muuten näpit kestä, niin painaa tyhjäksi vaikka mukin pohjalla. Näin voi heittää kapselin samantien roskiin.

Suodatinkahvin lisäksi juo tosiaan kapseleita. Jos arpaonni suosisi, siirtyisi nykyinen kapselikeitin ehdottomasti työpaikallani päiväkotiin. Siellä siitä olisi vielä iso ilo.

-Anette (Ei varmistettu)

Moi! Juon maitokahvia monen monta kuppia päivässä ihan tavallisella keittimellä keitettynä. Tollanen kone olisi ihana uudessa kodissamme. :) valentino.anette@hotmail.com

Tarja (Ei varmistettu)

Kahvi kotona mustana, kahviloissa jotain extraa :). tarjatanner@hotmail.com

Lilli (Ei varmistettu)

Aiai tollasesta mä haaveilen... Perus kahvilla mennään kotona,kahvilassa sit välillä jotain muuta. Jarvinen.l@luukku.com

Kirsi (Ei varmistettu)

Opettelen kahvinjuontia (kait sekin pitää opetella ennen kuin 30 räpsähtää täyteen!) ja kofeiiniton versio kiinnostaa. Niin eipähän tarviis valvoa kahvinjuonnin jälkeen aamuyölle :) kirsi.vehvilainen(ät)hotmail.com

R (Ei varmistettu)

Juon mutteripannulla tehtyä espressoa ja käsikäyttöisellä maidonvaahdottajalla tehtyä maitoa = ihana latte!
peksuakseli@gmail.com

Tiina (Ei varmistettu)

Kahvia peruskeittimellä, kapselikone tai edes Moccamaster olisi unelma! Lattea pakko juoda kahviloissa/matkoilla kun kotona ei voi tehdä..
tirpe@hotmail.com

Marjaana (Ei varmistettu)

Ihana arvonta! Minulla tosiaan vauva valvottaa, mies kuorsaa ja silmäpussitkin löytyy. :) Itse juon kahvini latte tyyliin runsaan maidon kera. marjaana.heikkila@luukku.com

pirjo portimo (Ei varmistettu)

Kavia tulee juotua aivan liikaa joka ikinen päivä!

pirjo.portimo@posio.fi

Raija (Ei varmistettu)

Kahvi maidolla, aika laihana. Vatsa ei kestä muuta... raijavalkonen@gmail.com

Timali (Ei varmistettu)

Työpaikan automaatista kahvintapaista juomaa.

jokisentimo(miukumauku)gmail.com

Vaaleanpunaisia unelmia (Ei varmistettu) http://katrinjaneanblogi.blogspot.fi

Joka aamu pari kuppia kahvia maidolla on pakko saada <3

ph (Ei varmistettu)

Meillä juodaan perus suodatin kahvia sekä nescafe dolge gustolla =) Molemmat ollaan kovia juomaan kahvia :) ja monet kylmä juomatkin testattu dolgella ;)

ph (Ei varmistettu)

edelliseen viestiin oma sähköpostini :) pia_hamalainen@netti.fi

Katja (Ei varmistettu)

maitokahvia kuluu useampi päivässä, herkkuhetkinä myös erikoiskahveja, katjalipponen@hotmail.com

Mira nda (Ei varmistettu) http://miratsi@hotmail.com

Juhla Mokkaa tai Presidenttiä, maidon kanssa. :)

miratsi@hotmail.com

Aada (Ei varmistettu)

Meillä ollaan kovia kahvinjuojia, mutta keittimen virassa on opiskeluaikoina ostettu surkea pieni halppis-keitin, jolla ei tosiaankaan mitään luksuskahvia keitellä :DOlispa siis aivan ihana voittaa!
Kahvin hörpin reilun maitomäärän kera.
-Aada-
aho_immonen(at)hotmail.com

~papunen~ (Ei varmistettu)

Meillä käytössä Nespresson/De Longhin Lattissima+ keitin ja oon ollut tyytyväinen. Tuolla keitän kahvit silloin kun haluan nauttia (ja saa istua alas rauhassa). Minulle cappucino ja miehelle latte. Tuohon on integroituna maidonvaahdotin, joten esim. cappucinon saa noin minuutissa maitoineen päivineen. Maitoastia vain loksautetaan paikoilleen ja käytön jälkeen nostetaan jääkaappiin.
Aamukiireessä sitten Moccamasterilla juodaan miehen kanssa kahvit, kun se on vähän sitä ohimennen kupista hörppäilyä.

Ida (Ei varmistettu)

Moccamaster on meillä kotona ja sillä keitellään tummapaahtoa, jota juodaan mustana, kahviloissa mies ottaa myös espressoa tai jotain erikoiskahvia, minä taas yleensä kaakaota tai teetä. :) s-posti: ida.lahtinen@student.diak.fi

Ärrä (Ei varmistettu)

Cafe latte ja ruokalusikallinen vanilja jädeä, toimii kesällä samalla reseptillä ice latte + jäde. Kokeile!!:):)
pompimpelipom@gmail.com

M* (Ei varmistettu) http://miani83@gmail.com

Yleensä en juo kahvia lainkaan, en ole koskaan oppinut juomaan. Poikkeuksena se, kun olen raskaana; molemmilla kerroilla oon juonut kahvia säännöllisen epäsäännöllisesti ja erityisesti tällä kertaa tekee mieli maitokahveja.
miani83@gmail.com

Mari (Ei varmistettu)

Jätin kahvin 6vuotta sitten, koska join pannukahvia aivan liikaa. Uuden kapseli koneen kautta ei tulisi varmaan juotua pannu tolkulla!? Rakastan edelleen kahvin tuoksua ja makua esim jäätelössä. Olisin valmis antautumaan takaisin kahvin aromien maailmaan < 3 mari.juuso@gmail.com

Meri (Ei varmistettu)

Moccamasterilla tehty kahvi maidon kans. Maarit.holappa@suomi24.fi

Helmi (Ei varmistettu) http://riikkahelmi@gmail.com

Arkikahvin eli tavallisen suodatinkahvin juon kauramaidolla tai tavallisella maidolla. En omista kunnollista kahvinkeitintä, vaan kahvi valmistuu irtosuodattimella, huoh. Ehkä tähän voisi tulla muutos varsinkin, kun olen enemmän erikoiskahvien ystävä.

tunne (Ei varmistettu)

Meillä juodaan pannukahvia. ..toistaiseksi. :)
eevariikkak@hotmail.com

tanja (Ei varmistettu)

Juon kahvini maidon kanssa, monta monta mukia päivässä. Kolme pientä pitää huolen siitä, että äidin hermot kaipaa rauhoittumista kahvikupposen äärellä aina kun siihen sattuu olemaan aikaa. Vanhin on teidän F:n ikäinen ja pienin pitää syöttää vielä useamman kerran yössä, joten ilman kahvia en varmaan hereillä pysyisi päivisin. Ja tämän raskauskilojen tiputtamisen takia kahvi on ainut herkkuni ja nautintoaineeni. Uutta keitintä/konetta pitäisi ruveta miettimään kun vanha moccamasteri alkaa kuulostaa siltä, ettei sillä kohta enää kahvia keitellä. tanja.nisu@gmail.com

johka (Ei varmistettu)

Juon ihan mitä kahvia sattuu olemaan maidon kanssa. Olen aina ollut sitä mieltä, etten erota kuitenkaan kahvia toisesta, joten olisi kiva päästä kunnolla kokeilemaan :)
johka1975@gmail.com

(Ei varmistettu)

Mieluiten juon maitokahvia, mutta menee myös mustana. Mutterikeittimellä tulee usein kotona keitettyä ja töissä tavallista suodatinkahvia. hanna.salmi@yahoo.com

Piia (Ei varmistettu)

Tummaa paahtoa, maitoa ja sokeria. Nam! Piia.karisalmi@gmail.com

Iidis (Ei varmistettu)

Vaikken mikään hirmuinen tavallisen kahvin ystävä ole, on sitä silti aamuisin juotava kun ei tuollaisia "hienouksia" viitsi opiskelijan budjetilla ostaa ;) Tuollainen kahvikone olisi unelma! :)

iida.toivola@hotmail.fi

ansku (Ei varmistettu)

Ilman maitokahvia ei päivä käynnisty! Tavallisen kahvin lisäksi suosekkeihin kuuluu mocha ja latte sekä cappuchino. :) Anna.s.jaskari(at)gmail.com

Pages

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.