Ladataan...

Päiviä,

tässäpä pieni menovinkki, jota Helsingissä piipahtavien ei kannata unohtaa. Varsinkin, jos haluat nauttia samalla kertaa auringosta, ihmisten katselemisesta ja herkkupaloista! Suuntaa Havis Amandan viereiseen konttikahvilaan, Köketiin.

Köket on ollut Eepin ja minun kantakahvila niin kauan, kun olemme olleet yhdessä. Itse asiassa Köket on pystytetty Kauppatorin kupeeseen jo vaikka kuinka monena kesänä, ja niinpä siitä on tullut monen muunkin tuttuni kantapaikka. Jopa Neiti-F:n :) Kun Neidin ensimmäinen kesä koitti, oli Köket itsestään selvä vaunuttelukohde , ja emmekä ole tainneet tänäkään kesänä käydä kertaakaan  HKI:n keskustassa niin, ettemme olisi käyneet juomassa Köketissä edes kahveja. Tässä kuvassa Neiti tosin vetelee Brioissa päiväunia...

Kauppatorin läheisyydessä on paljon muitakin sumppipaikkoja, mutta Köketissä minua viehtättää moni asia. Ensinnäkin kahvila kehittyy joka kesä. Ensinmmäiset vuodet se toimi teltassa, mutta tänä kesänä Köket on muuttunut tyylikkääksi konttikahvilaksi. Huhu kuuluu, että sen päälle pistetään pystyyn kaupunkiviljelmä! Myös herkkujen valikoima laajenee koko ajan, ja kahvila on mukana monissa tempauksissa. Tänä keväänä se toimi mm. hetken Kulttuurikahvilana Espan lavalla, ja kesän aikana sen Pop up! -kahviloita on nähty ympäri Helsinkiä Juokse meresi edestä -juoksutapahtumien yhteydessä. Niin...ja kyllähän lapsellisena ihmisenä päivänvarjot ja syöttötuolit tuovat aina plussaa.

Täytyy myös myöntää, että kyllähän ne ulkonäköasiat - kaunis asettelu, ihanat tekstiilit (kahvilan omat viltit, tyynyt ja liinat!) ja hyvällä maulla valitut esillelaittoastiat - saavat minut pitämään paikasta vieläkin enemmän. Voi kun herkkunsa saisi vieläkin ihan joka kerta ihaniin Koko-astioihin, joita Köketissä käytettiin pelkästään vielä viime kesänä aivan. Nyt täytetyn leivän tai kahvin voi saada joskus kertakäyttöisiin astioihin, vaikka näkyihän Kokoja vielä osittain kattauksissa. Ei vain taida enää onnistua niiden pesu toriolosuhteissa, kun kävijämäärä lisääntyy ilmeisesti jatkuvasti.

Köketillä on myös oma keitrauspalvelu, josta olen muutaman kerran tilannut juhliin herkkuja. Suosittelen mm. ihania täytettyjä croiusuja ja vegeleivonnaisia.

 

Tänä syksynä Köket avaa smoothie-baarin Ruoholahden Motivukseen, ja lupaileepa Köketin omistaja Arla syksylle vieläkin jotain suurempaa ylläriä. Siitä Kolmistaan -blogin lukijat saavat kuulemma tiedon ensimmäisten joukossa. Mahtia :)

 

Herkullista viikonloppua, tyypit!

 

-Karkki-

 

Kuvat:

Eepi & Karkki, iPhone 4

 

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...

Morjens,

PMMP on huikea! Ja nyt en puhu pelkästään musasta...

 

Lueskelin äsken uudesta Imagesta juttua PMMP:n naisista, ja tulin jotenkin innostuneelle fiilikselle: Onneksi maassamme on nuoria kauniita naisia, jotka ovat menestyneitä, rohkeita,sopivan anarkistisia ja vieläpä MUTSEJA!

Minusta on tullut viime aikoina aikamoinen äititarkkailija, ja olen tullut siihen tulokseen, että monista naisista katoaa se mielenkiintoisin terä, kun he saavat lapsia. Tietysti äitiyden varmasti kuuluukin pehmentää naista, mutta kyllä mielipiteitä ja uratavoitteita saa (pitää?) silti  olla. Mira ja Paula ovatkin sellaisia roolimalleja, joita on hieno katsella. Äitiys ei vie aivoja, eikä imetys tiettyä lapsenmielisyyttä. He ovat osoittaneet, että äiti voi olla rohkea aikuisella tavalla (ilman sitä ilmeisen suosittua V###n päiväsäde -pipoa). Ai laik!

Onko muita, jonka mielestä juuri tällaiset äidit ovat tervetullut roolimalli nuorille naisille? Vai meneekö överiksi, kun mutsi joraa festarilavoilla?

 

Riehakasta, hullua ja rokkaavaa iltaa, dudes!

 

-Karkki-

Kuvat:

Lehdistökuvapankki, www.popgee.fi

 

 

Ladataan...

Ladataan...

Moro,

minulla oli eilen oikein perinteinen sunnuntaifiilis. Vettä satoi, oli kylmä ja koko juhannuskivakin olin jo takanapäin. Jussi meni mökkitunnelmissa perheen kanssa. Syötiin hyvin, naurettiin paljon, eikä hyttysetkään olleet enää riesana. Oikein onnistunut mökkiviikonloppu siis.

Juhannuspäivänä aurinko paistoi Hankasalmella täydeltä terältä, ja fiilis oli kyllä todella kesäinen. Tällaisia aurinkopäiviähän on ollut todella vähän vielä tämän kesän aikana.

Olen koko vuoden paasannut kavereilleni auringon vaaroista ja arskan vanhentavasta vaikutuksesta, mutta taisin sitten itse unohtaa omat oppini...

Normaaliaamuina laitan kasvoilleni tuplasti suojakertoimia. Ensin levitän iholleni Cliniquen päivävoiteen (SPF 25) ja sitten vielä sudin vähän päälle Sheer Coverin mineraalipuuteria (SPF15). Koska mökillä en kuitenkaan noudatettele mitään kauneudenhoitorutiineita (en siis vilkaise peiliin kertaakaan), niinhän siinä kävi, että aurinko tarttui suojakertoimettomaan naamaan vähän kovemmin kuin olin odottanut. Ihan niinkin kovasti, että naamani sai ihanan pandalookin mallia: Ray-Ban Wayfarer. Arvaatkaa vain kuinka paljon olen joutunut läträämään itseruskettavaa silmieni ympärille eilen ja tänään. (Tuolla JaneIredalen Tantasia -voiteella saa muuten todellia aidonvärisen päivetyksen.)

Aluksi aurinkolasirajat hihityttivät oikein kunnollakin (erityisesti kaikkia muita mökkiläisiä), mutta illalla minuun iski jo jonkinmoinen aurinkomorkkis. Ihoni ei varsinaisesti palanut, mutta kyllä se silti vähän kummalla saunan jälkeen tuntui. Perkules! Nykyisin ihosyöpätietouden valossa ei todellakaan kannataisi pelleillä auringon kanssa. Onneksi olin sentään muistanut voidella Neiti-F:n suojavoiteella!

Lasten kanssa auringon suhteen ei kyllä olekaan pelleilemistä! Ihosyöpäriskinhän on nimittäin todettu lisääntyvän nimen omaa lapsuusiässä tapahtuvan liiallisen auringolle altistumisen seurauksena. Siksipä tässä muutama vinkki à

SUOJAA PIKKUTYYPPI AURINGOLTA NÄIN:

  1. Vaate suojaa parhaiten! Pue pikkuisesi esimerkiksi viileään pellavaan tai ohueen puuvillaan, älä unohda UV-suojavaatteita.
  2. Suojaa lapsen pää hellehatulla, pipolla tai lippiksellä, ja vältä näin auringonpistos.
  3. Muista hankkia aurinkolasit myös pienelle lapselle. Tarkista, että laseissa on mustan muovinpalan sijaan kunnollisen suojan sisältävät linssit.Lapsen silmän mykiö päästää UV-säteilyä lävitseen enemmän kuin aikuisen.
  4. Yleinen käytäntö on, että 0-2-vuotialle lapsille ei tule laittaa aurinkovoidetta. Joidenkin merkkien voiteissa kuitenkin lukee, että voidetta voi levittää jo puolivuotiaille vauvoille.
  5. Lasten aurinkosuojavoiteissa tulee olla sekä UVA- että UVB-suoja. Lasten suojavoiteiden tulee sisältää auringon fysikaalinen suoja!
  6. Valitse tarpeeksi korkea suojakerroin.
  7. Lisää voidetta lapselle muutaman tunnin välein.
  8. Älä unohda suojata myöskään korvia, niskaa tai muita herkkiä alueita!
  9. Muista nesteytys!

 Näillä vinkeillä ja juhannuksen kakkukuvatunnelmalla hauskaa alkavaa viikkoa! Toivottavasti se aurinko pilkistelisi edes vähän...

 

-Karkki-

Lähde:

www.poliklinikka.fi

Kuvat:

Karkki, Olympus E-PL1

 

Ladataan...

Pages