Ladataan...

Heippa tyypit,

Ja aikas hienoa, että tämän kesän ekat ihan oikeat biitsikelitkin on saatu tänä viikonloppuna koettua, jei! Eihän niitä tarvinnutkaan odotellakuin kaksi kuukautta.

Monissa muissa ammateissa kesälomaa ollessa jäljellä kaksi viikkoa, se tuntuu varmasti vielä ruhtinaalliselle ajalle. Opettajalomissa kaksi viikkoa on kuitenkin jo loppusoittoa. Yleensä osaan pitää töiden alun silti hyvin pois mielestäni viimeisiin lomapäiviin asti, mutta tämä vuosi taitaa olla poikkeus. Kun työt alkavat, alkaa nimittäin myös Neiti-F:n päiväkotiajanjakso...ja sekös minua jo jännittää aika kovasti!

Mietityttää kauhean moni asia. Kuinka aamut saadaan sujumaan reippaalla vauhdilla, mutta silti ilman kireän kiireistä ilmapiiriä? Mitä kaikkia kamppeita hoitokassiin pakataan, ja kuinka Neiti viihtyy päikkärissä? Entä eihän hoitajat anna tytölle liian isoja paloja ruokaa,koska Neitihän on oikein tunnettu läheltä-piti-tukehtumiskohtauksistaan? Huoh, jaiks ja apua!

Vaikka olen kuullut ainoastaan positiivista palautetta Neidin tulevasta päivähoidosta, hiipii silti mieleeni ajatus siitä, onko alle kaksivuotiaan paikka muualla kuin kotona...Varsinkin, kun kävin keväällä työni puolesta Liisa Keltikangas-Järvisen luennoilla, alkoi pieni epävarmuus hiipiä mieleeni. Hänen mukaanhansa on väärin, että alle kolmevuotiaat "pakotetaan" sosiaalistumaan ja ryhmäytymään niin varhain, kun päiväkodit odottavat.

Nyt siis kotikasvatuksen ja päiväkotien kannattajat ja vastustajat kommenttia kehiin. Valaiskaa minua ajatuksillanne :)

Hauskaa hellesunnuntaita...kohta uiman!

 

-Karkki-

Neidin asu:

toppi, Benetton

leggarit, Polarn O Pyret

t-paita, H&M

panta, H&M

Kuvat:

Karkki, i-Phone 3

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...

Moiks,

tässäpä Ilosaaren coolein faija-beibi -yhdistelmä: Mika-isä ja 3 kuukautta vanha Nuuni.

Ennen Neiti-F:ää mietin aina, miksi jotkut tulevat A)raskausmahalla baariin/festareille ja B)miksi lapset otetaan mukaan esim. musatapahtumiin. Kauan taisin tuomitakin festarivauvat. Ajattelin, että tämmöiset tapahtumat eivät ole lasten paikkoja. Nyt olen kuitenkin sitä mieltä, että se on hyvin pitkälle vanhemmista ja lapsen persoonallisista ominaisuuksista kiinni, minne tämän voi oikein mukaansa ottaa. Vauvat kun eivät olekaan yksi homogeeninen ryhmä...kuten ennen ehkä luulin.

Jos festareilla ei esim. roikuta känniporukoissa, korvat suojataan ja vauva ei tunne oloaan epämukavaksi, niin miksipä ei beibiä voisi mukaansa ottaa. Ainakin Ilosaaren VIP-teltta oli täynnä pieniä rokkarinalkuja. Ja siellä meno oli oikein lapsiystävällistä: Fatboyn säkkituoleja, pelejä ja rauhallinen imetys- ja syöttönurkkaus. Aika kivaa siis!

Itse taidan jättää Neidin kuitenkin jatkossakin mummolaan rokkaamisen ajaksi. Ihan vaan siitä syystä, että luulen, että meidän perheellemme se on parempi vaihtoehto. Nuuni-vauva sen sijaan söi kuulemma maitonsakin paremmin Peltorit korvilla festaritunnelmissa, kuin suurperheen melussa kotosalla :)

Hauskaa viikonpäivää, jonka nimeä en nyt muista...tätä on LOMA!

-Karkki-

P.S. Mikä on muuten oma kantasi festarivauvoihin? Oletko testanntu hommaa käytännössä, ja miten meni?

Kuva:

Eepi, i-Phone 4

 

Ladataan...

Ladataan...

Heissan,

johan taas oli festarit...Ilosaari ei taida pettää näköjään koskaan! Leppoissa meininkiä. Rauhaa rakastavaa, mutta silti tarpeeksi riehakasta festarikansaa. Ihania frittirasvamättöjä ja aivan liian vähän bajamajoja. Ja vieläpä Ilosaaren legendaarinen säätakuukin toimi: vettä ei Pekka Poudan uhkailuista huolimatta tullut kuin muutama tippa. Niin ja....vaikka kuinka inhoan kaiken maailman yksinkertaistamisia ja stereotypioita, on ne joensuulaiset vaan aika hemmetin lupsakkaa väkee. Järkkäreitä luukuunottamatta huumorintajua riittää ;)

Ainoa asia joka hieman harmitti festareissa oli se, että bändikattaus oli tänä vuonna aika kehno. Vaikka itse en keikka-aikataulu kainalossa festareilla koskaan kuljekkaan, tuntui tänä vuonna, että nyt kyllä aliarviointiin vestivaalikansa. Kauankohan Ilosaaren järkkääjät uskaltavat luottaa bileidensä takuuvarmaan imuun? Siihen,että näillä festareilla ilmapiiri on kovin vetonaula.

Tsekatkaapa tämä kuvaraportti Ilosaaresta. Tulettekohan samaan tulokseen, että  minityypit täytyy todellakin viedä kerran kesässä mummolaan!

Vaihe 1. Lapsi valmistellaan huoltoasemapillimehulla tulevaan. Edessä kolme päivää mummolan hemmottelua ja herkkua.

Vaihe 2. Rokkimatka sujuu leppoisasti, kun ottaa liftaritypyt kyytiin. Sattuivat olemaan ihan oikein sirkustaitelijoita. Huikeeta! Kuulemma vähän pyörrytti, liftausta tässä vaiheessa takana 16 tuntia.

Vaihe 3. Kirjaudu hotskuun. Ja vaadi saada huone etuajassa. Onnistuu ihanassa Jojensuussa. Aina.

Vaihe 4. Postaa rokkikadulla.

Vaihe 5. Tapaa superkaunis mude, Jane.

Vaihe 6. Ota salakuvia.

Vaihe 7. Tarkista ennen festariporttia kassin sisältö.

Vaihe 8. Hae rannake.

Vaiheet 9- 10 000. Näe kavereita, pidä hauskaa, siirry seuraavaan päivää ja pidä vielä hauskempaa!

 

 

Vaihe 10 001. Kävele viimeisenä iltana hotellille. Nuku huonosti, ja mene seuraavana päivänä hakemaan lapsesi mummolasta. Onnellisena festareista ja  jälleennäkemisestä. Ja helvatan väsyneenä.

Onneksi näin hauskaa ei tarvitse pitää kuin kerran vuodessa...

-Karkki-

Kuvat:

Eepi, i-Phone 4

 

 

 

 

 

Ladataan...

Pages