Ladataan...

Heissan,

Eepihän sitä ekana hehkutti. Taisi olla kevät 2008, ja silloin en itse ollut vielä yhtään vakuuttunut. Makia. Hmm. Enpä tiedä. Eikös se sun hupparikin kutistunut pesuss? KAKSI kokoa!

Eepi on sellainen vaatehaukka, että se löytää aina kaikki kivoimmat vaatteet ja uudet jutut aina ennen minua. Sehän oli se tyyppi, joka mm. Ruotsista hamstrasi jostain yhdestä ainoasta pikku liikkestä Cheap Mondayta ennen kuin kukaan oli nähnyt noita nykyisin jokasella kadun kulmalla vilahtavia pääkalloja missään.

Niin kävi siis Makiankin suhteen. Eepi ihastui, ja minä tulin kolme vuotta perässä.

Makian nimen kuulee nykyisin joka käänteessä, joten on turha varmaan esitellä merkkiä sen kummemmin. Pääideana suomalaismerkki, joka tekee sellaisia asiallisia ja rentoja skeittihenkisiä kuteita, jotka eivät kuitenkaan ole sporttisia. Siis asiallista rentoilua. Minun mielestäni :)

Jo alussa Makian vaattet olivat kyllä hyvännäköisiä. Mutta monienkin laatu oli hintaan nähden vähän kehno. Onneksi merkki on tehneet todella kovasti työtä laadun kehittämisen eteen, ja nykyisin Makia on oikeasti hintansa veroinen brändi. Laatu on se, mitä noilta hinnoilta voi odottaakin.

 

Loppuhuipennukseksi täytyy sanoa, että Makian lastenvaattet kilpailevat ihan tosissaan niiden "oikeiden" lastenmerkkien kanssa. Esimerkiksi Neidillä on nyt menossa viides Makia-huppari, eikä hupparikisassasen voittanutta ole vielä löytynyt muualta. Tuntuu sille, että lastenvaattet ei olekaan Makialle mikään pakollinen paha, vaan ennemminkin ihan vakavasti otettava suunnitelun yksi osanen. Rispektiä siitä, duuds :)

Aurinkoa uuteen viikkoon!

-Karkki-

Kuvat:

Eepi, i-Phone 4

Neidin vaatteet:

pipo, Makia

huppari, Makia,

Huivi, H&M

Farkkuleggarit, H&M

Kumisaappat, Nokia (Hai)

Reppu, ystävän tuliainen Aasiasta

Karkin vaatteet:

Ruutupaita. Makia

Nahkarode, JC (Tukholma)

Toppi, Dr.Denim

Farkut, Cheap Monday

Kumisaappaat, Nokia (Hai)

Ladataan...

Ladataan...

Heips,

mitäs olette mieltä? Pitäisikö Me&I:lle antaa vielä yksi mahdollisuus?

Kokemukseni ovat nimittäin seuraavat. Ostin viime syksynä Me&I:lta Neiti-F:lle kaksi paitaa ja sukkia. Tulos: Paidat ovat edelleen kuin uusia, sukkapaketin sukista vain 1/3 säilyi hyväkuntoisina käytön ja pesujen pyörteissä.

Viime kevään myynneistä ostin Neidille bodyn, joogahousut ja pusakan. Tulos: kankaat säilyttäneet napakkuutensa, mutta värit haalituivat kaikissa vaatteissa ihan muutaman pesun jälkeen! Siitäkin huolimataa, että olen pesuneurootikko (= matalat lämpötilat, oikeat aineet, lajittelu värien mukaan, vaatteet aina nurinpäin käännettyinä).

Kirosin silloin, etten enää koskaan osta kyseisiä vaatteita niiden haalistumisen takia. Ja kaipa minua ällötti myös vähän se, että kesän Helsinkin-Tukholma -risteilyllä valehtelematta joka kolmannella lapsella oli Me&I:n vaatteet.

Mutta, mutta...kävin tsekkaamassa viime viikolla netistä syksyn uuden malliston, ja ihastuin siihen ihan täysin. Pöllöt ja retrovärit jotenkin sykähdyttävät minua oikein olan takaa.

Erityisesti tuo vauvamallisto (johon Neiti ei tosin enää mahdu) on mielestäni aivan ihana.

Onko joku muu huomannut Me&I:n laadussa heittelyä? Mitkä ovat teidän kokemuksenne merkin suhteen? Kertokaa ihmeessä: kannattaako minun siis antaa Me&I:lle vielä yksi mahdollisuus?

Hauskaa sateista sunnuntaita!

Yt:Karoliina

Kuvat: www.meandi.se

 

Ladataan...

Ladataan...

Heissuli ihmiset,

ajattelin esitellä teille nyt merkin, johon olen täysin hurahtanut. Nimittäin lastenvaatemerkkiin Aarrekidiin.

Olen jo jonkin aikaa etäfanittanut merkin ihanan leikkisiä kuoseja, mutta vasta pari viikkoa sitten hommasin Neiti-F:lle ensimmäisen aarteen. (Niistä kuvia myöhemmin, kyseessä kesämallisto Rannalle.)

 

Tämän postauksen kuvat ovat kuitenkin pieni sneak peek syksyn uudesta mallistosta, joka tulee jälleenmyyjille muutaman viikon päästä.Nyt niitä saa jo Aarrekidin omasta liikkeestä Fredalta.

Aarrekid vuonna 2009 perustettu kolmen helsinkiläisnaisen yritys, jolla on jo nyt yli 50 jälleenmyyjää ympäri maailmaa. Nettikauppojen ja Suomen pisteiden lisäksi tuotteita myydään mm. Japanissa, Koreassa, Norjassa, Ranskassa ja kohta kuulemma myös USA:ssa.

 

Aarrekidin tuotteet valmistetaan Suomesssa ja Virossa, ja niiden materiaalina käytetään pääasiassa luomupuuvillaa. Nyt muutaman kerran Neiti-F:n Rannalle -malliston vaatteita pestessäni olen ollut todella tyytyväinen tuotteiden laatuun.Se aika, kun luomupuuvilla oli sellaista rypistyvää ja ohutta kangasta, on selvästikin jo ohi!

 

Syksyn malliston, "Puutarhassa",  on suunnitellut Piia Keto. Sama nainen, joka löytyy niin Aarrekidin klassikkokuosin "Aarremetsä", kuin Kaksitvå -merkinkin takaa.

Myöhemmin syksyllä Aarrekidin valikoimiin tulevat myös tällaiset raitakuosit, mutta ne ovat ostattavissa vasta syyskuussa.

 

 

Mitäs olette mieltä syksyn mallistosta? Itseäni ihastuttaa, kuten aina Aarrekidin tuotteissa se, että niissä on niin paljon katseltavaa. Myös värien säästeliäs käyttä, ja mallien klassisuus tekee näistä varmasti aikaa kestäviä tuotteita. Ja tässäpä taas todiste siitä, että musta käy myös lastenvaatteisiin.

Hauskaa sunnuntaita!

-Karkki-

Kuvat:

Aarrekid

 

 

 

 

Ladataan...