Ladataan...

Heippa muruset,

joskus opiskeluaikanani näin bussipysäkillä Hartwallin limumainoksen. Kyseessä oli yksi niistä ensimmäisistä retromainoksista, josta myöhemmin Vallilakin nappasi kuosin kankaisiinsa.

Mielestäni juliste oli superhieno, ja niinpä päätin kysyä Hartwallilta, josko minun olisi mahdollista ostaa tuo juliste. Yllätyksekseni kävi niin, että minulle napsahti yhtenä päivänä juliste postissa. Ihan ilmatteeksi. Olin yllättynyt!

Kun joulun alla näin uudet Jaffan retrojulisteet katukuvassa, päätin taas toimia. Ja miten kävikään. Sain kokonaista kolme julistetta!

Himoitsemani juliste, Antti Heikkisen suunnittelema omenajuliste, kuului Hartwallin järjestämän julistekisan top kolmoseen. (Oikeassa julkassa ompulla oli myös silmät ja suu, mutta ne puuttuvat tästä kuvasta)Kaksi muuta olivat myös tuon kisan kärkeä: Anna Vuorisen lintujuliste ja Lauri Bremerin sitruunakuva.

Nykyaikana harvoja asioita saa ihan ilmatteeksi. Kysehän ei ollut mistään blogia varten postitetusta tuotteesta, vaan ihan yksityishenkilölle tehdystä ilahduttamisesta. Tämmöinen pyyteetön ja aito toiminta ällistyttää. WAU!KIITOS!

Mitäs mieltäte  olette julkista? Meneekö lintu ja sitruunat vain joulun koristeeksi, vai sopivatko ihan ympärivuotiseen katseluun. Omppu, se menee ainakin ilahduttamaan Neiti-F:n huonetta ihan jokapäiväisesti.

Iloista ja ilahduttavaa päivää!

Terkuin:Karkki

Kuvat:

www.hartwall.fi

 

Ladataan...

Ladataan...

Jihaa, jabadabaduu!

Kuvia saa taas ilmoille, postaus jatkukoon. Se olikin mukava piristys tähän arkiseen arkeen.

Tämä tammikuu on tuntunut minusta ikuisuudelle. Lunta ja kylmää, inhoan! Arkea, arkea, arkea. Tykkään kyllä, mutta sopivan pieninä palasina. Marras-joulukuun arkea ryhdittää joulunodotus, ja maaliskuussa ajatukset kääntyvät jo pääsiäiseen, vappuun ja KESÄÄN. Mutta nyt. Iloa pitää repiä ihan niistä pikkuisista asioista. Vaikka tästä isosta Pikkuisesta!

Meidän arki-iltamme koostuvatkin aikalailla peruselementeistä. Kotiin töistä ja päiväkodista, ruokaa, raivailua, kauppareissuja, leikkiä, pesuja,pusuja ja unta palloon.

Maanantaina teimme iltapalaksi peruna-ruis -piirakoita ja mustikkarahkaa. Kun hain opiskelemaan kirjallisuutta, kävin samana keväänä myös kotitalousopettajalinjan kokeissa. Ja olisin päässyt muuten sisäänkin, mutta valitsin huuhaa-tieteet käytännön sijaan :) Leipominen ja kokkailu ovat minusta kuitenkin edelleen ihan älyttömän kivaa ajanvietettä. Ja samaa mieltä on Neiti-F.  Aika ihanaa, että Neiti on nyt jo niin iso, että tämmöisiäkin juttuja voi tehdä kahdestaan!

 

Yksi syy leivontaintoni kohoamiseen kumpuaa siitä, että olen alkanut epäillä olevani allerginen vehnälle. Olen huomannut, että vehnää syötyäni oloni on karmea, mahaan koskeen ja turvotta. Lähes kaikissa kaupan leivissä ja herkuissa on vehnää (vaikkei se todellakaan ole mikään pakollinen ainesosa moneenkaan leivonnaiseen), ja niinpä olen alkanut sovellella itse vehnättömiä ohjeita. Onkos jollakin muuten hyviä vehnättömien pullataikinoiden, pitsapohjien tai runebergin torttujen ohjeita? Koska allergiaa tai ei, herkuista en luovu :)

Ihanaa arkista iltaa. Jauhelihasoppaa, Pikku Kakkosta, pyykkirumbaa ja illalla Neidin mentyä nukkumaan superhyper minisarja Yle Femiltä: Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin. Sarja alkoi viime viikolla, ja se kertoo ruotsalaisesta homoyhteisöstä aikana, jolloin AIDSi riehui, mutta siltä ei osattu vielä suojautua kunnolla. Koukuttava, ja surullisen kaunis sarja. Ensimmäinen osa löytyy YleAreenasta.

Terkuin:Karkki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...

Moikkelis,

olen kaipaillut jo pidemmän aikaa muotilehdiltä juttua siitä, mistä ketjuliikkeistä kannattaa ostaa mitäkin tuotteita. Muistan, että tällainen juttu oli vuosia sitten EHKÄ Trendissä, mutta olen kadottanut sen. Kaipaisin vinkkejä siksi, että en haluaisi tehdä ostoksia kantapään kautta opitaan -taktiikalla (ts. ei menisi rahat hukkaan). Totuushan on nimittäin se, että (halpis)ketjut eivät vaan onnistu kaikissa jutuissaan, timantit täytyy tietää!

Koska odottelen vielä tämmöistä aikuisten vaatteiden ohjeistusta, kokosin tähän tietoni lastenvaatteista. Kokemusta tosin tältä saralta on vasta muutaman vuoden ajan, joten liittykää mukaan talkoisiin, ja kertokaa: Mitä kannattaa ostaa ja mistä? Oma listani menee näin:

 

H&M

Osta: 

- Täyspuuvillaiset vaatteet (hellemekot, huivit, paitapuserot...)

- Farkkuvaatteet (löytyy muuten nykyisin myös säätökuminauhoilla PO.P:n tapaan!)

- Kausihömpät, joita ei tarvitse erityisesti pestä ((karva)liivit, yksien kemujen juhlakengät, "nahka"takit, asusteet, naamiaisvermeet, pinnit ja pompulat)

Harkitse vielä:

- Ohuet trikoovaatteet (rypistyvät ja kutistuvat usein pesussa)

- Tekokuituneuleet ja -asusteet (nyppyyntyvät jopa ilman yhtään pesukertaa)

- Sukat ja sukkikset (haalistuvat ja nyppyyntyvät)

Hyvä tietää:

- Kivijalkamyymälöissä yleensä enemmän kokoja jäljellä kuin netissä.

- Ei kanta-asiakasiltoja, joten aleja täytyy kytätä vieläkin tarkemmin.

 

Polarn O. Pyret

Osta:

-Trikoovaatteet!  (ovat aivan omaa luokkaansa. Ei rypisty, haalistu tai kutistu)

- Kasvunvaravaattet (säätönyörit vyötäröllä, ja erityinen hihojen ja lahkeiden käännettävyys takaavat pitkän käyttöiän vaatteille).

- Pipot ja hatut (kestävät kulutusta, likaa ja pesua. Ovat uudennäköisiä pitkään)

- Kerrostettavat ulkovaatteet (mm. välikausiasujen kanssa neppareilla yhteen laitettava fleece-kerros on timanttinen keksintö)

Harkitse vielä:

- ohuet neuloslapaset ja -hanskat (laatu täysin sama kuin H&M:n vastaavissa, viisi kertaa halvemmissa)

- herkkuväriset välikausiasut (monista välikausiasuista puuttuu tummat vahvikkeet kulutuskohdista. Kokopinkki asu ei ole kurapäivän jälkeen pinkki --> pesu tehtävä päivittäin. Onneksi nämä vaatteet kestävät kuitenkin pesua loistavasti. Ainoa miinuus siis pyykinpesuvaivasta)

Hyvä tietää:

-Kanta-asiakkuus kannattaa. Leimoja kertyy, aleen pääsee aikaisemmin yms.

- Tietoa tulevista tuotteista saa kotimaisten sivujen sijaan paremmin ja aikaisemmin PO.P:n ruotsalaisilta sivuilta.

-PO.P:n second handit ja mega-alet (mm. Jumbossa) ovat hyviä. Mene sinne kuitenkin ilman lapsia, toppavaatteita tai kiirettä. TUNGOS!

 

Me&I

Osta:

-Velour- ja froteevaattet (materiaalit, jotka ovat olleet Me&I:n laatukamaa alusta lähtien. Ei haalistu, kutistu, kestää hyvin käyttöä ja pesua)

- Pipot (hyvä mitoitus, kestävät käyttöä)

-Joogapantsit aikuisille ja lapsille (ei tule polvipusseja, tiukat lahkeet mahdollistavat kasvunvarakoon ottamisen)

Harkitse vielä:

- ruskeat trikoovaattet (haalistuvat helposti)

- sukat (nyppyyntyvät, koot erikoisia, liukuesteitä vain pienissä koissa)

Hyvä tietää:

- koska sesonki ei pidä sisällään suurta määrää vaatteita, ja monet äidit käyvät kutsuilla, voi Miikkareiden näky katukuvassa häiritä. Näky on aikamoinen ristelylaivan leikkihuoneessa. Taitaa olla Ruotsissa vieläkin suositumpi kuin Suomessa :)

- alet eivät ole kummoiset

-  tuotteet loppuvat harvoin kesken (eivät ainakaan alkukaudesta)

- monista Me&I -tuotteista tulee keräilytuotteita. Mm. vilteillä ja pipoilla on kova jälleenmyyntiarvo netissä.

- Second Hand Me &I -vaatteita, voi ostaa/myydä mm. facebookin Sydänpyllyt -ryhmässä.

 

Pomp de Lux

Osta:

- Juhlamekot ja -hameet (ajattomia, tyttömäisiä ja vähän erilaisia kuin muualla.)

- sukkikset (laadukkaita. Arkistavat tai kohottavat asun, ts. hyvin suunniteltuja  Pompin muihin asuihin sopiviksi)

- hinta-laatu -suhde parempi kuin millään muulla tuntemallani lastenvaatemerkillä

-talvitakit aitoja untsikoita

Harkitse vielä:

- kapelinjaiset trikoopaidat (ovat tiukkoja hyvin hoikillekin lapsille)

- yksitoikkoiset värit (vaikka osa Pompin monikäyttöisyydestä pohjautuu siihen, että kaikki vaatteet käyvät toistensa kanssa yhteen, on se välillä myös vähän tylsää. Huomaako lapsi  edes itse, että vaattet on erit kuin eilen?)

Hyvä tietää:

- Jos haluat tietyn tuotteen, osta se HETI sesongin alussa. Mallisto on laaja, joten yksittäisi tuotteita on vähän. Jotkut syksyn vaatteista oli loppuunmyyty jo ensimmäisellä viikolla.

- Kutsuilla tuotteet on maksettava välittömästi kortin ja nettitunnusten avulla. Ei laskumahdollisuutta.

-Postituskulut niin kutsuvaatteilla kuin netistä tilatessakin aika kovat.

- Pompin ale on todellinen ale.  (Inhoan näitä -5% -juttuja). Ale 50-75%.

 

Lindex:

Osta:

- alusasut ja uikkarit (laaja valikoima, ok hinta-laatu -suhde)

- minit vauvanvaatteet (söpöimmät vastasyntyneen kuosit, kohtuuhintaisia perusvaatteita. Kestävät paremmin pesua kuin Lindexin isompien lasten vaatteet(?))

Harkitse vielä:

- teinimäiset "lasten"vaattet jo koosta 122 alkaen

- turhuuksien markkinat (vedessä avautuva pyyhemytty, Mikki Hiiri -minisaippua...)

Hyvä tietää:

- yhteistyömallisto(i)ssa huomioitu myös lapset! Toisin kuin esim. HenkkaMaukalla.

- jos kivijalkamyymälästä ei löydy kokoja, voi tuotteen tilata netistä. Jos valitset toimituksen lähimyymälääsi, vältyt myös postikuluilta. Nettitilaukset voi palauttaa myös normikauppaan. Kätevää!

- alesta kannattaa metsästää sukkiksia ja sukkia!

 

Marimekko

Osta:

- puuvillaklassikot (Iloinen mekko ja Jokapoika ovat laadukkaita ja kestävät aikaa. V-linjaltaan monet mekot menevät ensin pitkähköinä mekkoina, lopulta tunikana)

- lastenhuoneen (puuvilla)tekstiilit (laatu ja ihanat kirkkaat värit!)

- tasaraitapaidat (sitä tunnettua Marimekko-laatua)

Harkitse vielä:

- ohuet trikoovaatteet, mm.lasten printtipaidat ja pallopaidat (trikoo on täysin erilaista kuin raitapaidoissa. Rypistyy, haalistuu ja muutenkin paljolti H&M:n kaltaista, tosin hinnaltaan ainakin kuusinkertaista)

Hyvä tietää:

- kanta-asiakkaana pääsee käsiksi aleihin ja uutiskirjeisiin ennen muita. Myös kuukausittain vaihtuvia tarjouksia löytyy

- Ystävämyynnit (mm. Herttoniemessä) ovat merkin parasta antia. Sukkia 3pari kympillä, kankaita 22e metri jne

- merkille on avautunut vähän aikaa sitten oma nettikauppansa

 

Tässäpä merkit, jotka itse tunnen parhaiten!  Olisiko jollakin kerrottavaa näistä merkeistä lisää, ja löytyykö esim. Kappahlin, MoloKidin, Murun tai Name it:n käytännön asiantuntijaa?!?

 

Terkuin:Kuvattomasta blogialustasta kärsivä Karkki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ladataan...

Pages