Ladataan...

Voih!
Aamulla paleli. Päivän kuluessa paleli enemmän. Jopa MINÄ jouduin laittamaan sukat kesken työpäivän jalkaan, vaikken lähes koskaan pidä sukkia. Ainakaan sisällä. Ja ulkonakin yleensä - jos kumisaapaskäyttöä ei lasketa - siinä miinus kympin korvilla vasta.

Talven kolkutellessa pukeutumusprioriteettini kärjessä komeilee lämpö. Ja niinpä vaan kaapista kaivellaan ne hyvin palvelleet lämmönlähteet.

Karvavuoriset nahkarukkaset, check (Tiger). Megaparka, check (Makia). Villapipoja parikin erilaista, check (Villawool). Lämpökengät, check (Crocs). Villapöksyt,che...Ei kun siis työn alla.

Olen haaveillut villapököistä jo monta talvea. Jotenkin en ole saanut vain hommattu sellaisia. Käytän varsinkin talvella paljon hameita ja mekkoja, joten mikä olisikaan kätevämpä, kuin sujauttaa villikset sukkisten päälle ulos lähtiessä. Niin ja kaipa pöksyjä voisi pitää ihan leggareinakin paidan kanssa (nyt meidän äiti kyllä nauraa).

Juuri pahimpaan villahousuhimoon se sitten aamulla töissä iski: Iris-kamuni nimittäin tepasteli työhuoneeseen  Uhanan ihanat villahousut jalassaan. Voih! Iiks! Kade! Himo pöksyihin kasvoi entisestään.

Nyt kysymys kuuluukiin, onko edessä säästä vai satsaa -viikot? H&M:ltä "villa"pöksyt, eli tekokuituneulepökät saisi alta kolmen kympin, Uhanan aidot villahousut kustantaisivat 150e. Tosin kotimaista käsityötä olisi ihana tukea, ja villa on villa, suomalainen suomalainen. Pohdintaa,pohdintaa...

Kumman puoleen te kallistuisitte? Hintaero kun on sen huimat 130e. Onko muilla kokemusta Uhanista tai Henkkamaukoista?

H&M: Neulelegginsit. Viskoosia, angoraa, puuvilla, polyamidia. 24.95e   Uhana Design: Neulelegginsit. 100% merinovillaa. 149e

Kivaa keskiviikkoa! Miten nämä viikot menevät tätä tahtia..

-Karkki-

Kuva: H&M ja Uhana Design/ Jonna Hietala

 

Ladataan...

Moikkis!


Aikamoinen touhuamisviikonloppu takana. Eepillä on ollut työpaikan syömingit ja korismatsit, mulla mm. ystävän ehostaminen pikkujouluihin, kirppismyynnit Jäähallilla ja Pallokala Poksiin uusien kirppiskamojen hinnoittelu. Niin ja oltiinpa me tänään melkein koko päivä keskustassakin katsomassa joulukatua, Stockan ikkunaa ja joulupukkia. Aika perinteinen joulukauden avaaminen siis!

Seuraavat kaksi viikkoa tulevat olemaan aikamoista haipakkaa, kun luvassa on perustöiden ja koeviikkojen lisäksi mm. blogipäivä, keskusteluilta Köketissä, Ikea-reissu ja sitä seuraava F:n huoneen uudistaminen, pikkujoulut, F:n synttärit, itsenäisyyspäivä ja F:n synttärikemjen kokonaisvaltainen järjestäminenkin. Luvassa on siis paljon kivaa, mutta toisaalta: Arjesta poikkeaminen tuo myös välillä stressiä.

Ajattelinkin, että kun F:n kemut on juhlittu itsenäisyyspäiväviikonloppuna, päätän vaihtaa kokonaan uuden vaihteen joulukuuksi itselleni. Teemanani on silloin kiireettömyys, lungi meininki ja joulunodotusfiilistely! 7. päivään asti saan siis esimerkiksi tipautella F:n joulukalenteriin materialahjoja, mutta siitä eteenpäin tarkoitukseni on pääasiassa antaa F:lle joululuukkulahjoiksi oikeaa aikaa. Pulkkaretkiä, leipomista, muistipelejä, askertelua. Haluan, että F saa samanlaisen ihanan joulunodotuksen, kuin minullakin aina pienenä oli. Itsestäni ainakin lapsena tuntui, kuin koko joulukuu olisi jotain maagista aikaa. Ehkä vanhemmillani oli silloin normaalia arkea, en tiedä,  mutta meistä lapsista tuntui sille, kuin aika olisi pysähtynyt. Paljon kivaa tekemistä, herkkuja, vierailuja. Kaikkea ihanaa, mikä jäi mieleen.

Päätin myös samaan syssyyn julistaa itselleni netti- ja kännykkäjoulurauhan. Se tarkoittanee sitä, etten käy netissä kuin kerran päivässä, ja senkin silloin, kun istun bussissa matkalla töihin (ja postauksia ei lasketa!). Ei siis nukkumaanmeno-facebookia tai F:n nukutushetken aikaista viestittelyä kamuille. iJoulurauha it is!

Tiedän tämän asian olevan minulle haastavaa, mutta toisaalta: Olen kyllä aika nössö, jos en tähän kykene! Tavoitteenahan on tietysti se, että jatkossakin nettiaika pysyisi paremmissa aikarajoissa.

Minusta on vain aika vaikeaa välillä säädellä nettiaikaa, kun opetustyön moni osa-alue, kuin bloggaaminenkin ja kavereiden kanssa yhteydenpito tapahtuvat tietokoneella. Mutta koitetaan.

Voi kun saisin tuon toisenkin aikuisen meillä mukaan tähän kampanjaan. Kuka muu aikoo koittaa jotain vastaavaa?

Kivaa uutta viikkoa! Eikös olekin aika pirtsakoita nämä minun omat joulutonttuni? Makia ja ReimaTec - mätsi mätsi. Vai pitäisikö sanoa, kun F: "Isi, me ollaan samiksia!"

-Karkki-

P.S. Huomenna kello 16 jälkeen löytyy Pikku-Huopalahden Pallokala Poks -kirppikseltä paaaaaljon naisten vaatteita kokoa xs-m, miesten vaatteita kokoa l-xl, sekä joitakin kodintuotteitakin.

P.P.S. Eikös jokin toppainen arvonta olis aika jeees? Pakkanen on täälläkin.

 

*F: Takki, ReimaTec (saatu blogin kautta) // Toppahousut ja rukkaset, Lindex (ehkä) // Pipo, Volcom // Kengät, Talvi-Converset // Peitto, Marimekko // Huivi, Aarrekid // Vaunut, Brio (saatu blogin kautta) // Barbie-DVD, ostettu tänään Tavastian kirppikseltä

E: Takki, Makia // Pipo, Carhartt // Huivipötkö. Red Collar Projekt // Farkut, Nudie // Kengät, Converse // Lapaset, Makia // Laukku, Makia

K: Takki, Makia // Pipo, Villawool // Housut, Nudie // Kengät, Dr Martens // Nahkarukkaset, Tiger // Laukku, 2nd hand

 

Ladataan...

Huomenta!

Kylläpä se taitaa olla niin, että ei tuo levoksi kutsuttu ihmelääke ole mikään keksitty käsite. Kolmas päivä saikkua alkamassa, ja olo on onneksi jo paljon parempi kuin alkuviikosta. Jos tänään mittari näyttää alle 37, voin jo huomenna kirmata töihin. Jes!

Ja kylläpä niitä terveitä päiviä ja energiaa tarvitaankin pian. Koska SE alkaa sunnuntaina. Joulunodotus nimittäin. Ja mikä olisikaan parempi aloitus juhlakaudelle kuin ensin piparilatte kuvissa näkyvässä Piironki-sisustusliikkeen ja Cafe Köketin yhteisessä pop up -joulukahvilassa, ja sitten Aleksin perinteiset joulukadunavajaiset. En malta kohta pysyä enää nahoissani: Paras aika vuodesta (kesän jälkeen?) alkaa ihan pian!

Kuten pitkäaikaiset blogilukijani tietävätkin, on Köket kaikkien aikojen lempparikahvilani. Olin siis aika innoissani, kun Köket ja Piironki yhdistivät muutama viikko sitten voimansa, ja pystyttivät yhteisen joulukahvilansa Helsingin vanhimpaan taloon,  osoitteeseen Aleksanterinkatu 12. Ja arvatkaa mitä? Joulun maagista henkeä lisää vielä tieto siitä, että  samassa talossa on 200 vuotta sitten majaillut Helsingin ensimmäinen konditoria! Historian siipien havinaa. Eikö?

Kyseessä ei ole kuitenkaan pelkkä kaunis sisustuskauppa-kahvila (vaikka sekin olisi jo tarpeeksi ihanaa!), vaan pop up:n seinien sisällä toimii niin teehuone, kuin silloin tällöin järjestettävät joulukortti- ja piparkakkutuunauspajatkin. Niin ja järjestetäänpä Köket-Piirongissa keskusteluteemailtojakin, joissa jutellaan niin kirjallisuudesta, sisustamisesta kuin kaupunkikulttuuristakin. Ai niin ja tietysti myös bloggaamisesta ;) Meikäläinen (jaiks!) on nimittäin lupautunut myös tarinoida joulukahvilassa!

Minun vuoroni tulla puhumaan joulukahvilan keskusteluiltaan on jo niinkin pian kuin ensi viikon torstaina, 28.11. klo 17.00. Ja eihän minulla ole vielä juuri mitään paperilla :) Luotan viimetippaan, kuten yleensäkin näissä hommissa. Jos siis haluat kuulla jotain tiettyjä asioista liittyen bloggaamiseen, rohkeuteen tai oikeastaan mihin tahansa, kerropa toiveesi. Yritän vastata kysymyksiin illan aikana!

Pääteemani juttelussa tulee pureutumaan näillä näkymin siihen, kuinka minusta, lukihäiriöisestä tytöstä, tuli kirjoitustyöläinen. Niin ja täytyypä siitäkin varmasti puhua, miten bloggaaminen, päivätyö ja perhe-elämä yhdistetään. Illan teema tulee olemaan rohkeus. Minun kohdallani se tarkoittaa ensinnäkin sitä, että rohkenen asettua yleisön eteen, jossa on yli peruskouluikäisiä henkilöitä, mutta toisaalta tuo teema liittyy vahvasti myös bloggaamiseen ja kirjoittamiseen ylipäätänsä. Ai miten vai? No tule kuuntelemaan :)

Täytyy kyllä vielä näin postauksen lopuksi sanoa, että olen päässyt aika mahtavaan joukkoon tarinoimaan. Keskusteluillat avaa ensi maanantaina valokuvaaja Jussi Hellsten, ja marras-joulukuun aikana estraadille nousee mm. Minna Tervamäki ja KiDDO-lehden perustaja Anu Levy. Voisi olettaa, että tulee aikas mahtavia iltoja!

Ihanaa päivää! Tää vetää peiton korville ja ottaa lisää Posivil Zinkiä. Pitäisikö heittää mukaan vähän kanelia, kun tuli jo niin jouluinen fiilis?

-Karkki-

Kuvat: Arla Anniina Joensuu

*Köketin ja Piirongin pop up -kahvilan keskustelu- ja tee-illat:

25.11. klo 18 → valokuvaaja Jussi Hellsten: Luovuus -  miltä Helsinki näyttää linssin läpi?
28.11. klo 17 → bloggaaja / äidinkielen lehtori Karoliina Sallinen:  Rohkeus - bloggaaminen
02.12. klo 17 → Helsingin Yrittäjien tj Pia Pakarinen: Kutsumus -  kaupungin kehittäminen ja yrittäjyys
03.12. klo 12 → KiDDO-lehden perustaja / meikkitaiteilija Anu Levy: Uskallus - miten unelmia tehdään?
04.12. klo 17 → Historioitsija Laura Kolbe: Uskottavuus -  Helsingin historia
12.12. klo 16 → hyvinvointi- ja joogakeskuksen perustaja Laura Janger-Laitio: Tietous - intuitio
17.12. klo 17 → Lari Salomaa,kahvinpaahtaja ja teekauppias Johan och Nyströmilta: Maku - nautinto

Pop up -joulukahvila on avoinna 5.1.2014 asti seuraavasti:
ma - pe klo 10 - 18
la klo 10 - 16

Pages