Ladataan...

Dodiin!

En ole varmaan koskaan tehnyt uuden vuoden lupausta (äikänmaikkana tekisi mieli kirjoittaa muuten uudenvuodenlupausta), mutta tänä vuonna teen niitä peräti neljätoista.

Olen oikea to do -ihminen jo muutenkin, ja niinpä puhelimeni, kalenteri (niitä on neljä!) ja erilaiset vihkoni ovatkin olleet aina täynnä toinen toistaan tärkeämpiä suunnitelmia, aikatauluja, haaveita ja listoja. Joten miksipä en tekisi myös jonkinlaista kirjattua toimintasuunnitelmaa myös niinkin pitkälle jaksolle kuin kokonaiseksi vuodeksi.

Sain idean lupauksiin koulutuksesta, jonka kävin töideni puolesta syksyllä. Paripäiväisen koulutuksen lopuksi meidän tuli nimittäin piirtää paperille jana, joka kuvasi elämämme tulevaa viittä vuotta. Janan matkalle piti kirjata myös kolme haavetta, jotka haluaisi toteuttaa näiden vuosien aikana. Vaikka olenkin omasta mielestäni - ainakin viime vuosina - tiennyt hyvinkin tarkasti, minne haluan tähdätä, oli kirjaamisesta todellista hyötyä : Tuntui sille, kun tavoitteeni olisivat saaneet paljon konkreettisemman muodon ylöskirjaamisen kautta.

En oikein osaa eritellä tavoitteita, haaveita ja lupauksia toisistaan. Ajattelen, että koska moninkaan asioihin ei voi todellisuudessa elämässä vaikutta, ne eivät lupaamalla toteudu, voin vaan toivoa, haaveilla ja tehdä töitä niiden asioiden eteen, johon pystyy edes hitusen ujuttamaan näppejäni.

Tässä siis:

KARKIN HAAVETOIVELUPAUSLISTAUS VUODELLE 2014:

IHMISYYS.
1. Kiristelen hermoja vähemmän. Haluan lungin Karkin takaisin! (Onko äitiys tehnyt muista mutseista välillä kummallisen tiukkiksia?!?)

PARISUHDE.
2. Järjestän yhteistä aikaa Eepille ja minulle, ja keskityn kaikkeen siihen mahtavaan mitä meillä on (ja vähemmän siihen, ettei Eepi osaa imuroida kun keskeltä lattiaa).

VANHEMMUUS.
3. Korotan vähemmän ääntäni (koska ei se mitään auta, ja jälkeenpäin on vaan karmea morkkis).
4. Olen läsnä silloin kun olen paikalla.
5. Olen vieläkin jämäkämpi. "Ei" on " ei" (myös mutsin ollessa väsynyty, ja silloinkin, kun ei jaksaisi vääntää ja kuunnella huutoa).

 YSTÄVYYS  JA PERHE.
6. Järjestän aikaa ja läsnäoloa.

TALOUS.
7.  Maksan viime kesän muuttoremonttilainan (luottokortilta) pois, ja alan säästää pienimuotoisesti (nyt puhutaan kympeistä).
8. Noudatan viikkobudjettiani (jonka joskus opettelin, mutta sittemmin "unohdin"). Tämä tapahtuu niin, että nostan viikon alussa käteisenä tietyn summan, jolla tulee pärjätä viikko. Jotenkin itse olen ainakin paljon kriittisempi ostosteni suhteen, kun kukkarossani on aitoa rahaa, eikä vain korttia.
9. Ruokakauppaan listan kanssa sunnuntaina, jotta turhilta ostoilta (ja ajanhukalta!!) vältyttäisiin.

TERVEYS.
10. No se perhanan liikunta. Pitäs kai sitä. Kaikki pt:t ja muut tsempparit! Tulkaa pistämään mut kuntoon.
11. Vähemmän eineksiä (ok, ei niitä muutenkaan kauheasti syödä, mutta silti), enemmän kasviksi, marjoja, vihanneksia, luomua.
12. Karkkipäivät. Ihan meille kaikille. F menee sokerista aivan sekaisin. Eikä lounaan korvaaminen suklaalla minullekaan tee kovin hyvää.

TYÖ :  BLOGI, KIRJOITTAMINEN JA OPETTAMINEN.
13. Teen (edelleenkin) vain työtä ja töitä, jota/joita rakastan, ja joissa voin haastaa itseäni.
14. Kehityn ja kehitän.  Hyppään uusiin haasteisiin, ja pidän innostusta yllä.

 

Miltäs listani sinusta näyttää? Entä mitä lupauksia teet itse uudelle vuodelle?

 

-Karkki-

*Kuva: http://www.hdwallpapersinn.com/

 

 

 

Ladataan...

Ihana joulu. Vähänkö rakastin! Kaksi joulua, aatonaatto Eepin perheen kanssa, aatto minun perheeni.

Lahjoja, kaunis mummola, herkkuja, höpinää, perhettä, sukua.

 

Niin ja tietty -  totuuden nimissä - aivan liian vähän nukkunut ("mä en MALTA nukkua") lapsi. Aivan liian paljon herkkuja syönyt lapsi. Aivan liian paljon herkkuja syöneet aikuiset. Ja aivan liian myöhään nukkuneet vanhemmat, jotka ovat pistäneet mummon ja papan heräämään termiitin kanssa (mm. tänään klo 5.22).

Odotan joulua aina aivan kauheasti, mutta tapanin jälkeen on jo mahtavaa suunnata kohti uutta vuotta ja kevättä. Vähänkö teen lupauksia. Vähänkö teen suunnitelmia ja olen intona.

Miten teidän joulu meni? Idylliä vai pakkopullaa?

-Karkki-

*F:n asu joulupukilta (a.k.a mummolta ja papalta). Tunika, Me&I // Leggarit, PO.P

 

Ladataan...

Ladataan...

Moikkista!

Popituspostaukseni, ja viime sunnuntain Kalevan haastattelun jälkeeni, moni tuttu ja tuntematon on tullut juttelemaan minulle Polarn O. Pyretin vaatteista. Faneja ja anti-faneja on tullut vastaan, samoin niitä, jotka vasta tuon postauksen jälkeen ovat marssineet liikeeseen kurkistamaan, miltä ne paljon puhutu raidat oikein livenä näyttävätkään.

Jos mietin PO.P-keskustelujen yleistä linjaa, ovat lähes poikkeuksetta jokainen tuoteperheeseen tutustunut tyytyväinen Polarn O. Pyretin laatuun. (Jopa nekin, joita itse kuosit eivät sykähdytä niin paljon!) Hinnat ovat kuitenkin joidenkin mielestä liian kovia.

Muistan itsekin miettineeni mutsiutumisen alkutaipaleella, miten lasten sukkikset voivat maksaa melkein 20 euroa, ja onko ulkovaatteesta järkeä maksaa satasta. Ja olen edelleenkin sitä mieltä, että esim. koon 50 juhla-asun ei tarvitse kestää kymmeniä pesuja (jos ei meinaa A.) hankkia kymmentä lasta tai B.) juhlia kuukautta putkeen), mutta kokemus on myös osoittanut, että lastenARKIvaatteiden pestävyys ja laadukkuus ovat yksinkertaisesti se, mihin kannattaa satsata, ja mistä joutuu luonnollisesti myös maksamaan. Ennemmin siis ne yhdet nypyttömät sukkikset, kuin kahdet ekassa pesussa kulahtaneet.

Viime keväänä ilahduin valtavasti, kun kurkistaessani PO.P:n kevätmallistoon huomasin mallistoon tulleen myös monia todella edullisiakin tuotteita. Jopa niinkin edullisia, että ne pystyivät kilpailemaan aivan edullisempien ketjuliikkeidenkin kanssa.

Vaikka olinkin aluksi iloinen edullisesta linjasta, mietin samalla, voiko tuotteiden laatu olla samaa kuin vähän hinnakkaimmissa Popeissa. Mutta niinhän käytäntö on osoittanut, että edulliset Popit kestävät käyttöä ja pesua siinä missä arvokkaammatkin. Ainoa ero näissä tuotteissa on toki se, että kuoseja ja esim. raitoja on näiden osalta vähemmän saatavilla.

Tänä jouluna sain valita blogiyhteistyönmerkeissä lähipiirimme lapsille ja nuorille Polarn O. Pyret -lahjat. Edulliset sellaiset.

Ja tämmöisiin edullisiin PO.P-lahjoihin päädyin:

  • 3 kuukautta vanhalla ystäväni pojalle tilasin Sirkus-malliston bodyn (19.90e)
  • 5- ja 8-vuotiaille F:n pikkuserkkutypyille pesukarhupaidat (14.90e/kpl)
  • 11-vuotiaalle F:n pikkuserkkutytölle outlet-osiosta mustaraitainen paita (15.00e)
  • varhaisteinille F:n pikkuserkulle jo aikuistenmallisosta pikkupöksyt (10.90e) ja sukat (8.90e)
  • F:lle mustat sydänsukkikset (14.90e)

Paljastuuko teidän paketeistanne tänän vuonna Polarn O. Pyretiä?

Kivaa iltaa! Huomenna on SE päivä.

-Karkki-

* lahjat saatu blogiyhteistyön kautta

 

 

Ladataan...

Pages