Ladataan...

Heipparallaa,

siskoni Henriikka tutustutti minut ennen joulua Design for Finland tunnustuksen saaneeseen merkkiin THINK TODAY. Hän oli vieraillut merkkiä myyvään liikeeseen Tampereella, ja ihastunut samantien TT:n ekologisesti tuotettuihin sisustus- ja kodintarvikevalikoimaan. Niinpä hän sai minutkin innostumaan aiheesta niin, että annoimme kalastajaisillemme (oikeasti insinööri-isi, kesällä mökin kalamies) joululahjaksi THINK TODAYN kalanmuotoisen kylmä/kuuma-alustan, joka oli valmisitettu kermaamisten lattialaattojen ylijäämämateriaalista. Siinä grillattu mökkikala pysyy lämpimänä, saunaolut kylmänä. Voih kesä, tule jo!

Vähän aikaa sitten posti toi meidänkin kotiimme terveisiä THINK TODAYTA. Ja jo ennen kuin edes sain kaiveltua varsinaiset tuotteet paketin uumenista, huomasin, että kierrätys ja kestäväkehitys oli otettu huomioon ihan pakkaustasollakin. Kamat oli nimittäin pakattu käytettyyn pahvilaatikkoon, ja tavaroiden pehmusteena toimi tapetin riekaleet. Nerokasta :)

Paketti kätki sisällään monta kivaa juttua, tässä lempparini: maatuva tiskirätti, muovimatosta leikattu pöllösisustustarra ja kivitavarasta tehty kylmä/kuuma-alunen. Aika cool, eikö?

Nykyisin joutuu syyllistymään useinkin ostosten edessä. Itse alan ainakin miettiä, missähän oloissa tämäkin paita on tehty, tai kuinka paljon sen tekoprosessi on saastuttanut. Siksi onkin aika siistiä, että hankintoja voi joskus tehdä näin hyvällä mielellä. Suunnittelu ja valmistus on kotimaista, materiaaleilla on jo toinen elämä. Huippua!

Kierrätysterkuin:Karkki

Kuvat:

Olympus EP-L1

THINK TODAYN tuotteet blogin kautta saatuja

 

 

 

 

 

 

 

Ladataan...

Heippa tyypit,

Pitkästä aikaa! Ollut ihan ikävä bloggaamista... Ja taukoon on ollut oikein hyvä syykin: Lähdettiin hiihtoloman viettoon heti perjantaina töiden jälkeen, ja sillä samalla reissulla olemme olleet tähän aamuun asti. Nyt rantauduttiin yhdeksi yöksi kotiin, pakataan kassit ja riennetään huomenna keittiöremppaa pakoon. Ehkä mummolaan. Ehkä Helsinkiin. Ehkä jonnekin, jonka päämäärää ei vielä tiedetä.

Jokainen järkevä bloggaaja olisi tähänastisistakin lomatunnelmista tehnyt kattavankin selonteon, ainakin kuusi postausta, mutta kun itse kurkkasin äsken kännykkäni arkistoon, selvisi, että olin ottanut koko tästä lomasta huimat kaksi kuvaa! Siitäkin huolimatta, että perusarjen sijaan nyt olisi ollut jotain ihan uuttakin kuvattavaa. Käytiin Hankasalmella, matkattiin satoja kilometrejä lapsen kanssa ja ilman,  vietettiin Eepin kanssa älyttömän hauska risteily, syötiin herkkusafkoja, osteltiin vähän jotain kivaa, kierreltiin aurinkosiessa Stokiksessa ja ja ja ja ja... Niin: Kaksi kuvaa siis!

Tämä kuvattomuus on piinannut postauksiani jo aikaisemminkin. Ja tiedänkin, mistä se oikeastaan johtuu: Minua jotenkin nolottaa kuvailla julkisilla paikoilla! Varsinkin, jos en kuvaa Neiti-F:ää (koska lapsen kuvaaminen on jotenkin järkevää). Onko jollain muulla (bloggaajalla) sama ongelma? Nolottaako? Olen ehkä sitä sukupolvea, että itsensä kuvaaminen on jotenkin epäluonnollista. Kun kaivan kameran esille, ja käännän linssin itseeni, tulee sellainen olo, että tässä ollaan jotenkin itserakkaita. Että en minä nyt kehtaa. Ja mitähän muutkin ajattelevat, kun kuvaan jokaisen ruoka-annoksen ja latte-kupposeni. Onkohan tämä nyt vähän omituinen nolostuksen aihe? Sanokaapa te, onko eteenne tullut samanlaisia tilanteita!

Kivaa keskiviikkoa! Kaksi tyyppiä vetelevät päiväunia, ja minä yritän sillä aikaa purkaa reissukassit ja saada kämpästä taas vaihteeksi ihmisasumuksen näköisen. Ennen sitä kuitenkin vielä yksi kuppi lattea, muutama pala suklaata ja uusin Kaksplus. Jes! Loma!

-Karkki-

Kuvat:

iPhone 4

 

 

 

Ladataan...

Heissan,

aloitin viime viikolla nettishoppailuun liittyvän postaussarjan, ja nyt tulee sille jatkoa. Tällä kertaa esittelyssäni on babyshop.com-sivusto.

Babyshop on Nellyn tavoin ruotsalainen nettikauppa. Erona ensimmäiseen (kuten nimikin kertoo) on kuitenkin se, että tämä kauppa keskittyy pelkästään lapsille suunnattuihin vaatteisiin ja tuotteisiin.

Tutustuin sivustoon itse asiassa jo Neidin ollessa vauva, kun etsin Small Paul -merkkistä (Paul Frankin lastenlinja) vilttiä tyttärelleni. Vilttiä ei löytynyt, niin kuin ei muuten muualtakaan, mutta matkaani tarttui yksi kaikkien aikojen laaduikkaimmista lastenvaateostoksistani, Small Paulin pinkkin vauvojen huppari. Nuo apinakuvioit eivät  minua enää kauheasti sykähdytä, mutta muuten Babyshopin valikoimasta löytyy ihania merkkejä.

Yksi lempimerkeistäni Babyshopilta on newyorkilainen lounasrasioita ja reppuja valmistava Beatrix NY. Sarjan tuotteet ovat ympäristöystävällisesti valmistettuja,eikä niiden tuotannossa ole käytetty mm. PVC:tä.

Toinen lempimerkkini Babyshopin valikoimassa on näissä kuvissakin leoparditakin muodossa vilahteleva nallelogoinen Mini Rodin. On se käsittämätöntä, miten nuo ruotsalaisilta näyttää onnistuvan (tyylin saralla) kaikki!

Tässä tulevat sitten Babyshop.com:n plussat ja miinukset:

+ Valikoima on laaja. Mukana on  edellisten merkkien lisäksi mm. The BRAND, Ej Sikke lej, Färg& Form Sweden ja How to Kiss a Frog.

+ Laajuudestaan huolimatta jokainen merkki ja tuote on varmasti tarkoin harkiten otettu sivustolle mukaan, eikä seassa - edes outletissä - ole mitään järkytystuotteita joukossa.

+ Sivuilla on helppo surffailla. Mm. eteen ja taakse nuolet eivät sotke pakkaa (kuten aika monilla muilla sivuistoilla!)

+ Tilaus on nopeaa. Paketti tulee omaan postilaatikkoon muutamassa päivässä.

+Täyden palvelun lastenliike: vaatteet, vaunut ja tarvikkeet samasta mestasta

- Täälläkin luottokorttimaksun vaihtoehto on vain hemmetin hankala PayPal ja kettumainen Klarna. Missä vanha postiennakko tai paketin mukana tuleva lasku?

- Kenkävalikoima aika suppea

- Kaupan sotkee helposti nettipuoti babyshop.fi:n (joka on suomalainen lastenliike)

Tämmöisiä ajatuksia tällä kertaa. Aika pelottavaa muuten, että tämä leopardikuosi on hivuttautunut meillä jopa Neiti-F:nkin vaatekaappiin. Itsellänihän jo onkin leopardikuvioinen pipo, housut, kolme paitaa, farkkuliivi ja ja ja ja ja... Grau ;)

- Karkki, jonka loma alkaa HUOMENNA <3 -

Kuvat:

Olympus E-PL1

Neidin asu:

Haaremifarkut, Pomp de Lux

Converset, Barcelonan tuliainen kummisedältä

Takki, Mini Rodin (saatu blogin kautta babyshop.comista)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ladataan...

Pages