Ladataan...

Heippa,

 

tämmöinen näky löytyy minun työpöytäni alalaatikosta. Suklaata, toffeeta ja hedelmäkarkkeja. Ei, en korvaa tällä kouluruokaa. Se on meidän koulussamme erityisen hyvää, ja pistelenkin sitä poskeen 1-3 annosta joka lounastauko. Tämä herkkukaappi on jälkkäri- ja huikopalavarastoni (joskus aamupalakin).

Olen aina rakastanut hyvää ruokaa ja herkkuja enemmän, kuin suurin osa tuntemistani ihmisistä. Muistan tapahtumatkin ruokien kautta: "ne oli ne synttärit, jolloin söin ensi kerran juustokakkua" tai "siellä oli maailman parhaat rahkapullat". Ensimmäiset ruokamuistoni taitavatkin olla jo vuodelta -88.

'

Kun tapasin Eepin, löysi vakka kantensa monellakin tavalla. Ruokafanitus oli ja on edelleenkin yksi yhteisistä jutuistamme. Ruokaa syödään, suunnitellaan ja valmistetaan antaumuksella. Joten kuinka ruoka- ja herkkuintoilu voisikaan olla periytymättä Neiti-F:lle.

Neiti-F onkin ollut ruokailujen suhteen äärimmäisen helppo lapsi. Kaikki ruoka on hyvää, suurinta osaa ruuista otetaan vieläpä lisää. Intialainen ruoka, thai-keittiö, perinteiset suomalaiset ja roskaruokaosasto. Kaikki maistuu. Myös kasvikset, hedelmät ja jopa erilaiset juustot. Aika iisiä!

Joskus tunnen huonoa omatuntoa siitä, että meillä Neiti-F:n annoksissa on yhtä paljon suolaa kuin meillä aikuisillakin, eikä herkkupäivä jää meillä vain yhteen viikossa. Perjantaikin on jo lanseerattu pitsaperjantaiksi, jolloin Kotipizzan voi hyvällä lykyllä selättää vain Mäkkäri. "Kinuskisandei" on Neiti-F:n tilaus.

Toisaalta kurkkua, banskua, rahkaa ja täysjyvätuotteitakin menee hyvällä tahdilla, joten en sitten tiedä, onko herkkuherkkujen tuhot kuitenkaan kovin suuria.

Kun nykyisin monet vanhemmat ovat kieltäneet lapseltaan aivan kaikki sokerituotteet, tulee itselle helposti pahisvanhempiolo loppujen lopuksi ihan normaalista lapselle tarjottavasta ruokavaliosta. Milloin asiat kääntyivätkin niin, että mehulasillinen on lapselle myrkkyä, ja jogurttipurkkia tuijottaessa tulee mieleen vain kauhukuvat purnukan tarjoamista sokerimääristä?

Olen itse vielä vähän pihalla siitä, mihin suuntaan ruokakasvatusta meidän pitäisi mennä. Jotenkin haluaisin välillä tehdä "parannuksen" herkkuiluumme, mutta sitten kuitenkin uskon, että liika kieltäminen tekee asiasta vieläkin kiinnostavamman, ja ylilyönnit kasvaa.

Mikä on teidän perheenne ruokaideologia?

-Karkki (nimikin sen kertoo)-

Kuvat:

Karkki, iPhone 4S

Neidin asu:

Mekko, Aarrekid, Puutarhassa-mallisto (saatu blogin kautta)

Aluspaita, Benetton. -70%

 

 

Ladataan...

Ladataan...

Heippa,

 

onpas ollut aikamoinen viikko. Ihan kuin olisi jyrän alle jäänyt. Huoh! Tänäänkin oli vielä lauantaityöpäivä, ja vasta nyt pääsin ensikerran istahtamaan koko viikolla.

Tässä kämpänmyyntihässäkässä ja kaikessa muussa uuden aloittamisen seassa Neiti-F:llä on alkanut aivan uudenlainen draivi uhmaiän kanssa. Itkua, huutoa, parkua. Voihan tätä neuvottelua ja rajojen asettamista.

Tokihan uskon, ettemme Eepin kanssa ole aivan syyttömiä Neiti-F:n mielenlaatuun, ihan varmasti meidän ajatustemme ja juttujemme pyöriminen nyt aktiivisesti näissä kämppäasioissa sekottaa myös omalta osaltaan Neidin pakkaa. On ne vain eteviä aistimaan pienetkin muutokset, nuo pienet ihmiset.

Tänään siis yritän hyvitellä koko viikon edestä. Kuunnella, leikkiä, olla läsnä. Jos se känkkäränkkäkin sieltä kohta lähtisi juosten pois.

Pieni syyllisyyskin hiipii aina mieleen, kun huomaan, että Neiti käyttäytyy jotenkin tavallisesti poikkeavasti, ja tunnistan, etten ole vanhempana toiminut ihan niin hyvin, kuin oikeasti haluaisin.

Moikkista kuitenkin kaikille,ja kivaa lauantaita! Kuvissa olemme Neidin kanssa viime viikon tunnelmissa, jolloin Neiti-F pääsi tylsiä vanhempiaan pakoon naapurin tytön synttäreille. Lahjaksi annettiin PO.P:n sandaalipaita. Huomatkaa Neidin itse liimaamat tarrat :) Ja tietysti myös käsilaukku, joka oli saatava kutsuille mukaan!

-Karkki-

Kuvat:

Karkki, iPhone 4S

Neiti-F:n paketointiasu:

Raitasukkikset, PO.P

Sienimekko, Me&I, Sydänpyllyt -facebookkirppisryhmän kautta 20e

Karkin asu:

Neule, Vila. -70%

Kukkapaita, BikBok, -50%

Farkut, Nudie. Zoovillage.com

Neiti-F:n juhla-asu:

Paita, Benetton.

Kimalleshortsit, POMP de LUX kevät/kesä 2013

Sukkikset, Name it.

Neidin ulkoasu:

Kengät ja lakki, H&M.

Takki, Benetton. Lanttilan kirpputori, Lahti. 14e

Ladataan...

Ladataan...

Iltaa ihmiset,

olenkin jo vähän aikaa sitten vinkannut täällä, että olemme kesällä muuttamassa. Uudesta asuinalueesta ja kaikesta muusta uudesta ja jännästä vuodattelen varmasti täällä koko loppukevään, mutta nyt tietysti tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä on nykyisen kotimme myyminen. Vaikka olenhan tietysti aika paljon jo pohtinut myös niinkin olennaisia asioita kuin sohvatyynyjen ja verhojen värejä uuteen kotiin ;)

Kun muutimme Lahteen kesällä 2011, ajattelimme, että jäämme tähän asuntoon moneksi kymmeneksi vuodeksi. Siksi remppasimme (lue: minun isi remppasi) asuntoa antaumuksella koko kesän, ja paikkoja tuli uusittua varmasti enemmän, kun olimme edes aluksi ajatelleet. Nälkä kasvoi syödessä.

Lopputulos oli kuitenkin aivan meidän makuumme, ja vaikka muutto onkin ihana asia muuten, on tämä koti se, jota varmasti tulee ikävä. Niin ja tämmöisiä näkymiä ei ihan kaikkialla ole...

Jos kiinnostaa kurkata lisää kuvia, tai vaikkapa tulla ihan kurkkaamaan paikkoja livenä,mulle voi lähettää postia.

Ihanaa viikonloppua!

-Karkki-

 

Ladataan...

Pages