Ladataan...

Gugguu!

Nenäliinoja, villasukkia, lötköilyä, iPad, Netflix, YleAreena, Tatu ja Patu, Miina ja Manu, Nella-kirjat, palapelit, muistipelit, ja paaaaaljon mehua ihanasta uudesta Mehujehusta . Niistä on F:n ja minun viime päiväni rakentuneet. Syksyn ensimmäinen kunnonflunssa ja sairauslomajakso on siis korkattu. Niisk ja köh siis vaan!

Eilistä päiväämme kotona piristi postin kolahdus eteisenlattialle. Gugguu muisti F:ää ihanalla leggarit-paita -setillä, ja minun ilokseni posteljooni toi Kaksplussan (vai oliko se muuten jo tiistaina?), sekä Koti ja keittiö -lehden (asuntokaupan kylkiäinen Kiinteistömaailmalta).

Guggusta ihan vain näin alkututustumisen perusteella kaksi huomiota. Ensinnäkin asun kangas tuntuu todella, todella, napakalle ja laadukkaalle. Uskaltaisin nyt väittää, että (ainakin ennen pesukokemuksia) tämä on parasta trikoota, johon olen koskaan lastenvaatemaailmassa törmännyt. Toinen asia, johon heti kiinnitin huomiota, on vaatteiden mitoitus. Kuten tiedätte, F on keskivertoikäistään reippaasti pidempi tyttö, ja siksi ongelmaksi usein muodostuukin (ainakin halpaketjuliikkeiden) leggarit: Jos lahkeet ovat tarpeeksi pitkät, on vyötärö aivan liian iso. Näissä Gugguun pöksyissä riitti kuitenkin lahkeen pituutta reippaasti, ja vyötärönauhakin oli tarpeeksi napakka. Aikas jees.

 

Ihanaa torstaita, tyypit! Tämä lähtisi nyt taas pötköttelemään. F nukahti päikkäreille 2,5 tunnin väsytystaistelun jälkeen, vaikka itse siinä ekan tunnin kohdalla pommppasikin pystyyn ja totesi " ei tästä nukkumisesta tuu nyt yhtään mitään". Onneksi kuitenkin tuli :) Lepo on meille molemmille nyt ekstratärkeää.

-Karkki-

P.S. Yritän saada vanhan Olympukseni skulaamaan, vaikkein ole tätä koskaan varmasti edes osannut käyttää. Plaah. Siksi vähän tämmöinen sumeahko kuvasato tänään.

 

Sukat, Lindex // Unisex-paita ja leggarit, Gugguu (saatu blogin kautta) // Mehujehu Korjaamon lastenmarkkinoilta // Kirjainmuistipeli, Tiger

 

 

 

 

 

Ladataan...

Moikkis,

viikko postaustaukoa on pitänyt sisällään hulabalooarkea, juoksevia hommia, työjuttuja, pyykinpesua, kaveritreffeja ja paljon muuta.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan minun piti mahduttaa viikkoni vielä Ludviginkadun Sample Sale -myynnit,sekä Habitare-messutkin, mutta lopulta jouduin luopumaan molemmista ideoista. Joskus elo on vain niin kiireistä, että jostain, todella kivoistakin, asioista täytyy voida luopua.

Niin ja eipä sillä: Kyllähän tapahtumariennoissa on tullut viime aikoina juostua kuitenkin ihan ahkeraan tahtiin. Viikkoa aikaiseminhan messuilimme oikein kahtena päivänä peräkkäin. Lauantaina tuli käväistyä Design Marketissa, ja heti sunnuntaina suuntasimme Korjaamon Lastenmarkkinoille.

Se, missä Design Market oli mielestäni nimensä ja maineensa veroinen paikka, ei Lastenmarkkinat saaneet minussa aikaan aivan samoja fiboja. Tuntui sille, että tapahtuma olisi järjestetty vähän puolittaisesti. Että tekstit ja mainonta antoivat tapahtumasta vähän hohdokkaamman kuvan, mitä se todellisuudessa oli. Vai onko satuja lukeva tarhatäti teistä synonyymi puhelintaan räpläävästä, erillään lapsista istuskelevasta, naisihmisestä?

Aluksi haluan kuitenkin sanoa,että on oikeasti ihanaa, että lapsillekin tämmöistä hupia järjestetään. Ja toisaalta tiedän myös sen, että kaikkialla Suomessa ei näin hyvää lastenkulttuuri/tapahtumatarjontaa ole, joten ei pitäisi valittaa... Mutta sanonpa nyt silti muutaman sanasen. Siitäkin huolimatta, että haluaisin blogini välittävän pääasiassa hyviä fiiliksiä :)

Lastenmarkkinoille oli ensinnäkin pääsymaksu, ja kun sellainen on, odotukset nousevat. Minä ja F maksoimme yhteensä 10 euroa. Kun maksaa messuille sisään, toivoisi, että summan eteen saisi myös vastinetta: kulttuuria, toimintaa, elämyksiä. Niin ja olihan markkinoiden elämyksellista puolta korostettu jopa tapahtumamainoksissakin, joten olin ehtinyt muodostaa päähäni tietyn kuvan siitä, mitä kuvittelin saavani maksun vastineeksi. Olin siis jo heti alkukierroksella hieman kummissani siitä, että lukuunottamatta sirkusta ja teatteriesitystä koko markkinapaikan tarjonta oli tuote- ja myyntijohtoista. Tuli tunne, että pitääkö täällä maksaa siitä, että saa kierrellä osto- ja mainoskojuja. Eikö se raha, jota ostajat tuovat, riittäisi?

Toinen juttu, joka ihmetytti minua, liittyi juurikin kyseisiin myyntipisteisiin. Koska elämysosasto oli mielestäni melko suppea, odotin, että markkina-alue olisi hieman laajempi. Toisin kuitenkin oli : Myyntipisteitä oli vain kourallinen, ja minua jopa vähän kummastutti, miten moni ihana lastenmerkki loisti poissaolollaan. Alkoikin sitten harmittaa, etten edellispäivänä ollut raaskinut ostaa Design Marketin Kanelimaan osastolta F:lle Papu-pipoa. Pitikin säätellä roposia sunnuntaille, jossa ei lopulta ollutkaan paljon sellaista, joka olisi kiinnostanut katselua enempää.

Mutta se valituksesta: F ja Anni-ystäväni pikkuinen Eino-poika viihtyivät markkinoilla täysillä, ja se oli tietysti pääasia. Niin ja olihan sekin aika huikeaa, että F sai itse valmistaa meidän koko köörille mansikkalimua. Lounaslihapullat tekivät myös kauppansa monessakin pöydässä ja sainpa lopulta himoitemani Mehujehutkin meidän talouteen. Ja niin, kylläpä pari minulle uutta lastenmerkkiäkin tuli bongattuaja. Täytyypä siis todeta, että päiväö taisi olla aika mukava ja leppoisa.

Lisähuomioksi täytyy vielä mainita muuten se, kuinka kivaa minusta on tämmöisissä tilaisuuksista katsella vanhempien ja lasten pukeutumistyylejä. Kylläpä Helsinkin pitää sisällään tyylikkäitä minityyppejä mutseine ja faijoineen. Ei voi kun ihmetellä, miten joillakin homma on vain niin hallussa :) Hyvä te! (Niin ja anteeksi, jos tuijotin teitä hölmistyneenä. Hyvällähän minä!)


Nyt kohti uutta viikkoa. Ja syksyä. Pohdinta kuuluukin: Pitäisikö F:n alkaa käyttää jo villasukkia? Ja sitten: Pitäisikö minun ylipäätään käyttää jo sukkia?

Pus, rok, piis, laav

-Karkki-

F:n asu: Mekko,Aarrekid // Paita, Benetton // Leggarit, H&M // Kengät, TOMs

Ladataan...

Holaaaaa,

Voi juku mikä markkinaviikonloppu takana. Lauantaina suuntasin Iris-kamuni kanssa Kaapelitehtaan Design Marketiin, ja tänään Neiti-F:kin pääsi nauttimaan markkinahumusta kun suuntasimme pikkuisen Einon ja tämän Anni-äidin völjyssä Korjaamon Lastenmarkkinoille.


Lastenmarkkinoista teen vielä oman postauksen myöhemmin, joten kuvia siitä saatte vielä vähän odotella. Tässä sen sijaa muutama fiilistelyfoto Design Marketista.


Olen maininnut tästä jo monta kertaa aikaisemminkin, mutta minä olen vähän huono bloggaaja siinä mielessä, että jos meininki menee oikein kivaksi, unohdan kuvata (vaikka silloinhan vasta pitäisikin!). Niin kävi myös lauantaisella markkinareissulla. Toivottavasti näistä kuvista välittyy kuitenkin edes vähän se, kuinka huikean ihania juttuja koko Kaapelitehdas oli täynnä.


Vaikka joka ikisestä pöydästä löytyikin vaikka mitä mielenkiintoista katseltavaa, jäivät jotkut tuotteet paremmin mieleen kuin toiset. Omat lempparijuttuni Design Marketissa olivatkin:
VillaWoolin ihanat uudet pipomallit (mukaan lähti kaksi lätsää talven pakkasia vastaan)
Kanelimaan huikean kauniit kortit ja Papu-lastenvaatteet. Harmittaa, etten ostanut Neidille Papun perinteistä rusettipipoa. Joskus ei pitäisi nuukailla! Nyt olisi pitänyt unohtaa tarkkamarkkailu.
Laser Cut Studion todella kekseliäät ja kauniit puusta tehdyt iPhone-kuoret, skeittilaudat ja kruununa kaikelle: jättikokoinen pahvinen poronpää! Tämä oli muuten myös kaikista tyylikkäin myyntipiste. Esineet oli aseteltu esille todella kauniisti, ja jopa hintalaput oli tuotteelle uskolliset: puusta leikatut tietysti. Olisikin tehnyt mieli ostaa kyltti "60€", vaikka oikeastihan se ei tainnutkaan olla myynnissä :)
VAJA Finlandin upeat keramiset rasiat, ihanat maitokannut ja hauskat kasvoaiheiset leikkuulaudat/tarjottimet. Iris nappasi tuon yläkuvan purnukan, jota pitelee kädessään. Voi kun sinne olisikin ihana laittaa palasokerit tai muut mummoherkut.
Pikkulinnun piste. No mikä siellä ei olisi ihanaa? Sateenkaarikengät, kauniit julisteet..voih!
Costo. Vakiosti hyvä piste. Plussaa myös siitä, että Costo oli yksi niistä harvoista näytteilleasettajista, jolla oli oikeasti messuhinnat. Monessa muussa kojussa messualea oli muutaman euron, joka mielestäni on jopa vähän tökeröä tämmöisessä tilaisuudessa.

Tämmöistä Design Marketissa. Kävitkö itse? Nousiko esiin jokin sellainen ihanuus, jota en maininnut?

Valoa uuteen viikkon!

-Karkki-

 

 

Pages