Ladataan...

 

Mikä tämä sade on? Oikeasti!

Ja nämä "lämpö"tilat? Eilen siivotessani F:n kaappeja, eteeni tuli kahdet toukokuussa ostetut shortsit, joissa roikkui vielä hintalaput kiinni. Kertonee jotain kesän laadusta.

Niin kuin muuten sekin, että marjat maksavat edelleen mansikoita (öh,öh, olenpa hauska). Tänäänkin kaupassa oli pienen pieni vetinen ja homeinen laatikko ulkomaisia mansikoita. Vitosella. Justiinsa.

Koko elämäni olen ollut sitä mieltä, että kesällä marjoja saa syödä tuoreena niin paljon vain kun vatsa vetää. Hinnastakin viis. Mutta ihan oikeasti: Kai niillä euroilla pitäisi saada edes ei-homeisia yksilöitä. Ilman valmista vesi-marjamössö –kiisseliä laatikon pohjalla. Blaah!

Ei ollut oikeaa talvea lumella, eikä nyt sitten näytä olevan oikeaa kesää auringollakaan. Eihän säät ole elämän tärkein asia, mutta on se vain kurjaa, ettei lapsetkaan pääse nauttimaan perinteisistä vuodenaikapuuhista: Talvella pulkkamäestä ja hiihtämisestä, kesällä biitsistä ja pyöräilystä.

Kerran keli oli tänään niin ankea, päätin sitten jatkaa eilistä kaappiensiivoustouhuani. Inventoin koko keittiön, kylppärin ja eteisen. Miten ihanaa katsella siistejä, turhasta tavarasta puhdistettuja, kaappeja. Ja on se vaan kumma, että vaikka kuinka oikeasti olen tarkkana siitä, ettei mitään turhaa osteta/oteta vastaan, on kaappien perukoille jo vuodessa kertynyt niin paljon turhaa.

Muistatte varmaan, kun joskus viime kesänä pohdin, pitäisikö minun laittaa F:n vanhoja vaatteita jo kiertoon. Vaunut ja muut isommat kamat on jo myyty, samoin pieni määrä vaatteita matkan varrelta. Silti meidän häkkivarastomme pursuilee F:n pieneksi jääneitä vaatteita, ja tänä kesänä asialle on tehtävä jotain. Itse asiassa. Ajattelin käydä jokaisen vaatekappaleen läpi, ja jakaa vaatteet kahteen kassan: Säästettäviin ja myytäviin.

Nyt pohdinkin, minne vaatteita ja leluja voisin mennä myymään. Onko teillä ideoita? Minua ei huvittaisi kantaa vaatekasaa enää kotiin, joten etsinnässä olisi jokin varma myyntipaikka. Itsepalvelukirppis, kirppis tai viikonloppupöytä.

Luulen, että lempparimerkkini Gugguut, Aarrekidit, PO.P:t, Vimmat ja kumppanit jätän vielä meille, mutta myyntiin tulisi iso kasa hyvin pidettyjä vähän edullisempia vaatteita esimerkiksi H&M:ltä ja Lindexiltä. Jokin ylitrendikäs lastenvaatekirppari ei siis (ehkä) tule kuuloon. Mutta missä niitä vaatteita sitten oikein menee kaupaksi? Vinkatkaa!! Pääkaupunkiseudulta tai läheltä Hankasalmea.

Kivaa sunnuntaita! Esko katsoo TAAS jalkapalloa, joten itse kyllä uppoudun maailman noloimman Netflix-koukun, Gossip Girlin, syövereihin.

-Karkki-

 

Ladataan...

Haudihou!

Mummo kutsui mua lapsena kyläluudaksi, koska tykkäsin niin kovasti viilettää kavereilla ja sukulaisilla aina tilaisuuden tullen.

Tänään termi tuli yllättäen mieleeni, kun jo kolmannen kerran viikon sisällä aloin purkaa meidän matkalaukkuamme. Sunnuntaina purin sen Hankasalmen reissun jäljiltä, torstaina risteilyn ja tänään vielä kerran, kun palasimme yhden yön visiitiltä siskoni ja tämän poikaystävän luota Tampereelta.

Vaikka Tampereen pitäisi periaatteessa olla tuttu paikka, en oikeastaan tunne kaupunkia juuri yhtään. Oikeastaan vaan junalaitureiden 1-4 välinen tunneli on tullut tutuksi, koska sen kipitämme F:n kanssa keskimäärin kerran kuussa, kun vaihdamme Keski-Suomeen menevää junaa Mansen kohdalla.

Olikin siis aika ihana päästä kurkistamaan Tamperetta vähän lähemmin. Sorsapuistoilua, pitsaa, Minetti-jädeä, Pikku Kakkosen puisto ja Tallipihan vintage-markkinat.

 

Niin ja tietysti eilen siskonpedissä nukkumista, kollaripöksyissä köllöttelyä ja rentoa jutustelua.

Montahan päivää sitä malttaisi taas olla kotona? Tai no. Ei ehkä yhtään päivää ihan vain kotona, mutta ehkä ainakin muutama yö omassa sängyssä sentään.

Onko teillä muilla kesä samanlaista kyläluutahaipakkaa, vai pysyttelettekö ennemmin kotosalla? Miten muuten lapsenne suhtautuvat matkusteluun (siis vaikka ihan näin kotimaan ja tuttujenkin ihmisten luona käyntiin)? F nimittäin taitaa olla luonteeltaan samanlainen kuin minä (pienenä). Äksöni ympäillä on suotavaa, ja liika kotona möllöttely tekee vain kiukkuiseksi. Tosin reissujen välissä pitää saada sitten rauhoitettua meno. Leikkiä omilla leluilla ja nukkua hyvät yöunet.

Ainoa negatiivinen aspekti tässä reissulaisen elämässä onkin oikeastaan se, että kodinhoito jää kyllä aika puolitiehen. Sen tajusin, kun kurkkasin siskoni luona heidän kaappeihinsa, jotka olivat ahh-niin-ihanan-siistit. Itsellekin tuli sitten sellainen siivousinspiraatio, että siivosin heti kotiin tultuamme F:n ja oman vaatekaappini kesäkuntoon.

Kivaa lauantaita! Hirmu mukavasti onnistuu nämä perhepotretit…NOT! Yksi livisti kesken kaiken.

-Karkki-

F: Leggarit, Gugguu // T-paita, Uhana*// Hattu, H&M // Tennarit, Converse // Paita, Mini Rodini // Takki, Lindex
K: Raitapaita, Vila // Haalari, Lindex // Liivi,H&M // Tennarit, Converse // Korvikset, Poola Kataryna
E: Pipo ja paita, Makia // Shortsit, Nudie // Lenkkarit, Nike

*saatu

 

Ladataan...

Huh huh! Kaksi vuorokautta meren aalloilla seilaamista takana. Johan oli oikeasti aika mahtava reissu, vaikka laivan leikkihuone olikin Eskon sanoin kuin "helvetin esiaste" (niin muuten oli!) ja täyteen ängetyissä laiva"ravintoloissa" välillä olikin hieman tukala syödä.

Aamulla kotiuduttiin reissusta kuitenkin erittäin tyytyväisinä. F näki laivalla Tuhkimo-show’n ja Muumit. Niin ja aamupalallakin typy sai syödä niin monta croissantia, kuin halusi (tänään meni 3, eilen 4).

Me taas Eskon kanssa nautimme vaan siitä, että ruoka tuotiin valmiina eteen, Stokiksessa F:n pinna myös meidän kaupoissamme piipahtamisiin riitti erinomaisesti ja illalla F:n nukahdettua pystyimme katsomaan fudista ja lukemaan lehtiä.

Nyt laukut on ehditty purkaa ja reissupyykkikin pyörii jo koneessa. Tax free –karkit haudattiin kaappiin hyvää tilannetta varten, ja jo Pikku Kakkosen aikaan tuli hyvä tilanne. Minulle. Mutustin puolet Polly- ja Bilar- pusseista ilman, että F - todellinen karkkinhaistaja - huomasi mitään.

Tässä vielä kuvaraportti reissun kulusta. Järkkäriähän en tietenkään kaivanut repusta kertaakaan (pitää ihan oikeasti hommata siihen se turistihihna, jotta voin kantaa kämiä aina kaulassa), joten materiaali on Eskon uudella Lumialla napsittua.

 

H


Sporalla kohti terminaalia.

 


Alkumaljat laivan lähdettyä satamasta.

 


IHAN OIKEASTI lapsi söi hienosti, ilman teknisiä viihdykkeitä, jopa alkupalakalat ja puolet pääruuasta. Hitsi kun vauhti oli vain niin kova, että siinä vaiheessa Esko ei ollut ehtinyt hakea edes vielä ensimäistäkään alkupalalautastaan, joten puhelimen ja kuulokkeiden voimaan piti tyytyä, jotta jokainen sai syödä vatsansa rauhassa täyteen. Se siitä eteläeurooppalaisesta tavasta, jossa lapset istuvat kiltisti pöydässä monta tuntia ;)

 


Pahamainen leikkiluola. Päätöntä menoa. Ja voi niitä aikuisten ilmeitä! Ensi kerralla otan kyllä kameran mukaan ja kuvaan aikuisten naamoja leikkiluolan tiimellyksessä. Priceless!! Isä-hahmomme kritisoi myös leikkipaikan stereotyyppistä lehtivalikoimaa. Ei yhtään TM:ää tai muuta äijälehteä ;)

 


Stokismeininkiä.


Ahvenanmaa.

 


Viimeisen laiva-aamun F.

 

Kivaa alkavaa viikonloppua! Onko teillä kesäksi laivareissuja suunnitteilla? Suositteko perheristeilyjä, vai käyttekö laivalla aikuisten kesken?

-Karkki-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pages