Ladataan...

 

Aikamoisia päiviä. Koko kesän täydellisen hyväntuulinen F on vetänyt raivaria kerrakseen nyt kahden päivän aikana. Kenkien laitto tai mikä muu tahansa normaali setti voi viedä aikaa tunnin ja desibelit nousta pilviin. Koko kesän ollut fiilis: ”Vähän mä olen hyvä kasvattaja, kun vaan jaksan yrittää ja annan F:lle aikaa (ja vähemmän sokeria)”, on tipotiessään. Huoh!

Onko teillä muilla lapsia, siis ihan tämmöisiä pieniä, jotka haluaisit itse päättää aivan kaikesta?! Itse ihmettelen monttu auki niitä lapsia, joilla ei ole omaa, VAHVAA mielipidettä, jokaisesta eteen sattuvasta aihealueesta. Olisi ihan jees, jos aivan jokaisesta asiasta ei tarvitsisi tehdä ”aikuinen päättää täällä nämä asiat -asiaa”.

Eniten ehkä jurppii se, että uskon oikeasti siihen, että me ollaan Eskon kanssa pääasiassa aika johdonmukaisia kasvattajia, ja tiedetään jo työmmekin puolesta ne suurimmat kompastuskivet. Silti välillä on tunne, miten tämä voi mennä näin reisille.

Näin niinkuin loppupehmennykseksi: Ihan huikeaahan oikeasti on, että mimmissä on luonnetta! Niin pitääkin olla! Se pippurihan tekee hänestä juuri hänet. Aikamoisen megatytön! Eipähän jätkät viilaa linssiin ja pomot pyörittele tulevaisuudessa 
48 tuntia samaa taistoa on kuitenkin jo vähän liikaa. Meille ja varmaan myös seinänaapureille. Jospa huomenna olisi uusi, paljon parempi päivä.

-Karoliina-

P.S. Muistattehan, että blogi siirtyy torstaina Bellablogeihin. Iskelmään sivu suosikkeihinne, tai liittykää vaikka facetykkääjäksi/instaseuraajaksi,  jotta saatte uusimmat postaukset tietoonne! Niin ja onhan olemassa myös esim. Bloglovin.

 

Ladataan...

Ladataan...

Kaksplus on ollut mun koti jo kohta neljän vuoden ajan. Itse asiassa: Olen ollut kaksplussalainen tismalleen yhtä kauan, kuin olen ollut mutsi, sillä ensimmäinen kolumnini joulukuun 2010 Kaksplussassa ilmestyi vain kaksi päivää sen jälkeen, kun Neiti-F oli syntynyt maailmaan.

Kaksplus on ollut siis paikka, jonka kanssa ja jonka avulla olen kasvanut äidiksi. Ekaa kolumniani näpyttelin vielä maha pontevasti pystyssä, toista kirjoitinkin sitten jo itku silmässä vain pari tuntia ennen dead linea samalla, kun Esko yritti hyssytellä koliikkista F:ää ympäri hakaniemeläistä kaksiotamme.

Mutta kaikesta tästä on selvitty. Kolumnista (ja sen lopusta), koliikista, taaperoajasta, blogista, päiväkotirumbasta, haastatteluista ja monesta muusta hetkestä. Kaksplussassa niin kuin myös meidän oikeassa Kolmistaan-kodissammekin.

Elokuussa F aloittaa kolmannen syksynsä päiväkodissa, ja samalla blogireppukin pakataan taas uutta syksyä varten. Tällä kertaa kuitenkin uusin eväin ja uusi varavaattein. Elokuussa tämä kerholainen nimittäin marssiikin suoraan hyvät valmiudet antaneesta blogipäiväkodistaan suoraan blogikouluun. Ja kuten aina eteenpäin mentäessä, täytyy uuden aloittaessa myös jotain vanhaa jättää taakseen. Elokuun ekasta päivästä lähtien minä ja Kolmistaan tulemme olemaan ex-kaksplussalaisia, ja tuoreita bellalaisia. Blogini siirtyy – vaikka näin itse sanonkin – yhdelle koko Suomen makeimmista blogiportaaleista – bellablogit.fi –sivustolle.

Jo melkein vuoden päivät on tuntunut sille, että ilmapiirin vaihdos ja blogin uudistuminen tekisivät poikaa. Alkoi pohdituttaa, miksi minä oikein tätä juttuani teen. Mitä ovat minun tavoitteeni, ja minne haluan vielä mennä. Tuntui sille, että Kaksplus oli tuoreelle äidille turvallinen ja oikea paikka kirjoittaa, mutta näin monen vuoden jälkeen ja vanhemman lapsen äitinä aloin kaivata jotain uutta. Sellaista, joka saisi minun taas tekemään hommaa sata lasissa, ihan täysillä,  uusia haasteita tavoitellen. Koska puolivillainen – se, jollaista myönnän viimeisen vuoden ainakin välillä tehneeni – ei kyllä ollenkaan käy luontooni.

Syksy tuokin portaalimuuton lisäksi hirmuisen kasan uutta, kun tasaisen tappavasta mammablogista kehkeytyy urbaani perheblogi maalaisjuntilla twistillä. Mukana pysyvät siis kaikki vanha hyvä, mutta roskikseen heitetään turha silottelu ja liian pitkät postaustauot. Elokuusta lähtien keskimäärin kuusi kertaa viikossa ilmestyvä Bella-Kolmistaan pitää nimittäin arkijuttujen lisäksi sisällään mm. meidän kodin sisustus- ja esittelysarjan, ruokavinkkejä, back to school/work/päiväkoti –juttuja, muotia, kauneutta ja tietysti sitä paljon toivottua arkea. Niin ja ei kai 1.9. alkavaa Ihollakaan voi kokonaan sivuttaa, joten varsinkin sarjan alettua pyörimään taitaa blogi pullistella myös behind the scenes –pohdintaa. Minun, sekä Eskon kirjoittamina.

Mutta tämmöisin eväin siis kohti tulevaa syksyä. Maauimalakelit, mustikat, aurinko ja pitkät aurinkoiset pyörälenkit ovat vielä ihan parasta päivisin, mutta illalla ajatukseni alkavat hapuilla jo kohti ihanaa ja uudenlaista syksyä.

Kaksplussalaisista tulen ihan varmasti seuraamaan vielä ainakin Annaa, Mariaa ja Annabellaa, eikä kai neljä vuotta postilaatikosta tipahtanutta printtilehteäkään voi lopettaa lukemasta, on se vaan niin hyvä paketti. Tiedän, että monille blogini on kaksplussalainen, mutta toivon todella, että löydätte mukaani myös uudelle portaalille. Tästä tulee nimittäin hieno syksy. Todella hieno!

Nämä viimeiset puolitoista viikkoa kaksplussan sivuilla tulevat olemaan hiljaiset. Tai ainakin vähän hiljaisemmat, kuin normaalisti. Uuden sivuston tekemiseen menee aikaa, koska täytyyhän teille olla kaikki siellä buenoa ja priimaa, kun astutte ensi kerran bellaisen Kolmistaan sivuille. Älkää kuitenkaan huoliko hiljaiselosta, postaustahti tihenee heti siirron jälkeen kovemmaksi kuin koskaan.

Varsinaisen uuden sivun linkkaan tänne Kaksplussan sivuille heti, kun se vain alkaa toimimaan.

Mitä ajatuksia blogisiirtoni teissä herättää? Ylläripylläri vai ei ollenkaan :) 

-Karkki-

P.S. Salaisuuteni oikein, ja vieläpä ainoana, arvasi Mariva . Pistäthän mulle osoitteesi sähköpostiin, niin pääsen postittelemaan sulle lehden :)

Ladataan...

Voi juku. Olipahan vaan aikamoisen absurdi reissu tämä alkuviikkoinen. Sähkötön möksä keskellä maaseutua. Monta mimmiä, ulkohuussi ja pölinää yömyöhään ja aamuvarhaiseen asti. Viintä, uusia pottuja ja korteista ennustamista.

On se vaan ihanaa, että maailmassa on nämä (ja monet muutkin) omat naiset! Joskus pitää olla ihan vain tyttölomalla. Ilman miehiä ja lapsia tai sitten sitä sinkkuelämää ja Tinderiä.

 

Kiitos murut <3 Ja kiitos Anni-emäntä ja Annin koko perhe, että saatiin suvun tilukset käyttöömme :)

-Karkki-

P.S. Niin ja se salaisuus...Hyviä arvauksia on tullut...Jospa vielä tämän viikon aikana sen ehtisin teille paljastaa ;)

Pages