Ladataan...

 

Kaupallinen yhteistyö: Sannan ruokakassi

Te, jotka blogia olette lukeneet edes jonkin aikaa, tiedätte, että minä rakastan arkea. Mutta kahta asiaa inhoan siinä. Ruokakaupassa käynti ja arkiruuan suunnittelua! Siinä sitä seisoo aina väsyneenä työpäivän jälkeen nälkäinen lapsi käsipuolessa ja mieleen tulee tasan yksi ruoka – jauhelihakastike.

Kun minulta kysyttiin, haluanko tehdä blogiyhteistyön Sannan ruokakassin kanssa, ei tarvinnut kahta kertaa kysyä. Sannan ruokakassi on nimittäin arjen sujumista helpottava palvelu, jossa kotiovelle* toimitetaan kauppakassi seuraavan viikon ruokineen ja niihin liittyvine ruokaohjeineen. Eli voin skipata kaiken sen, jota inhoan — suunnittelun ja kaupassakäynnin – ja keskittyä parhaaseen osuuteen: Ruuan valmistamiseen ja syömiseen. Kuinka luksusta!

Itse ruokakassin sisältö ja ohjeet tekivät iloisen yllätyksen. En osannut odottaa kauppakassilta ennakkoon oikein mitään, mutta silti toteutus oli paremin, kuin olisin voinut kuvitella: Ensinnäkin neljä uutta reseptiä ja kaiken lisäksi sellaisia raaka-aineita, joista oli ilo kokata. Jauheliha oli luomua, quinoa Go Greeniltä, kasvikset tuoreita ja liha oikeaa hyvää lihaa ilman epämääräisi suikaleita tai valmismarinadeja. Olin myös supertyytyväinen siihen, että kauppakassin sai gluteenittomana ja maitotuotteet olivat laktoosittomia. Jos jonkin asian tekisin itse kauppakassissa toisin, voisin ehkä vähentää lihan määrää. Itse en varmaankaan ostaisi – ainakaan viikottain – täysin kasvisruokaan keskittyvää kauppakassia, mutta esimerkiksi yhden liharuuan korvaaminen kasvisruualla voisi olla hyvää vaihtelua.

Aloitimme F:n kanssa Sannan ruokakassi -viikon pannupihvillä ja timjamikastikkeella, jatkoimme mangoiseen currypossuun ja viikonloppu huipentui sitten kanafajitaksiin. Tortillat,fajitakset ja tacot olivat joskus meillä ruoka, jota syötiin useasti kuussa, mutta sitten kyseinen ruokalaji pääsi yksinkertaisesti vain unohtumaan. Oli kivaa löytää taas tutun ruuan pariin. Varsinkin, kun tämä oli taas yksi niistä ohjeista, joka oli helppo toteuttaa F:n kanssa kahdestaan kokaten. Sen kun vaan pilkottiin kasvikset, paistettiin ja maustettiin kana ja iskettiin sitten koko komeus Creme Freshin kanssa gluteenittoman tortillalätyn väliin. Ja kyllä muuten maistui lopputulos! 

Sannan ruokakassi toimii tällä hetkellä Helsingin ja Tampereen seudulla, ja jos helpomman arjen kokeilu ja kokkailu houkuttelee, alekoodilla KOLMISTAAN16 voi tilata kassin normaalia huomattavasti huokeampaan hintaan* täältä . Minulla hupenee muuten ruokakauppaan viikottain todella paljon enemmän rahaa (vaikka syödään F:n kanssa kaksistaan) kuin Sannan kassin hinta, joten sen ennakkoajatuksen, joka itselläni ainakin oli, että tämä olisi kalliimpaa kuin itse ostetut ruuat, voi myöskin unohtaa. 

Makoisia hetkiä!

-Karoliina-

*Helsingin alue ja Tampere

**Perhekassi: 59 € – 10 € ale = kokeilutarjous 49 € // Perhekassi gluteeniton: 59 € – 10 € ale = kokeilutarjous 49 € // Pikakassi: 39 € – 10 € ale = kokeilutarjous 29 €

Ladataan...

Minulla on viime viikkoina ollut jo perinteeksi muodostunut kaappiensiivousvimma. Se iskee aina muutaman kerran vuodessa. Silloin, kun arki on ujuttautunut komeroon ja kuukausien saatossa pyykkinarulta taitellut vaatteet eivät olekaan jostain syystä menneet niiden oikeille paikoille, yksi sukka seilaa urheiluvaatehyllyllä ja toinen korviksista on korulippaan sijaan sujahtanut hiuspompulalaatikkoon.

Samalla kun siivosin, tein tietysti inventaarioita tavaroistamme. Tuli muutama Ikea-säkillinen taas kodin tuotteita, vaatteita ja kenkiä kierrätykseen, mutta kylläpä tuonne kaappeihin jäi ihan rutkasti vielä tavaraakin.

F:n vaatemäärä on vuosien saatossa pysynyt aina aika samana, mutta minun vaatekaapissani on selvästi tapahtunut taas notkahdus anti-konmarituksen puolelle. Siinä, missä 2014 yritin karsia ja vähentää, on tuo nykyinen vaatekaappi aikamoinen sekametelisoppa fiksua ja ei-fiksua ostosta, ketjuliikettä ja parempaa, järkevää ja ei-sitten-tippaakaan-käytännöllistä. Ja tiedättekö mitä? Se tuntuu juuri nyt oikein hyvälle!

Vaikka kuinka lähtökohtaisesti ja perusluonteeltani rakastankin järjestystä (ja kaikkia ihania säilytysjärjestelmiä, suoria kaappirivejä ja en aio tätä touhua kokonaan koskaan lopettaa), olen myös huomannut, että omalla kohdallani äärimmäinen järjestyshakuisuus on liittynyt elossani usein hetkiin, jolloin elämässäni on ollut muuten jotenkin kaaosta : Kun on juossut kilpaa kellon kanssa, stressannut töistä, huolinut rahasta tai lapsi on sairastellut paljon,  on auttanut, kun on tiennyt, että edes bussikortti on sille varatulle hyllylle tai että sokeripurkki on aina se saman keittiönkaapinoven takana.

Olenkin alkanut pohtia, onko tämä konmarittaminen ja muu karsiminen (jos ei oteta nyt siis ekologista aspektia huomioon tässä yhteydessä!) osa nykyihmisen kontrollin tarvetta. Että onko se, minkä olen huomannut oman elämäni ja järjestyksen tarpeen väliseksi yhteydeksi, myös yleismaailmallista? Yritämmekö laajemmassakin mittakaavassa kontrolloida huonoa oloamme, sekavaa yhteiskunnan tilaa ja pahoinvointia sillä, että tuijotamme vaatetta kysellen tuottaako se meille iloa?

Kerro sinä, miksi karsit ja konmaritat! Onko sillä jokin syvempi merkitys vai onko se vain yksi tapa siivota ja pitää koti kauniina?

-Karoliina-

Ladataan...

Kuten ehkä jo tiedätte, olen vilukissa. Ja kun ulkoilen F:n kanssa tai kuljen työmatkan bussilla, täytyy minulle olla kunnon vaatteet päällä. Joskus kuitenkin tulee tilanteita, että pitää olla yhtä aikaa lämmin + täysin kaupunkikelpoinen. Jopa sellainen korkonilkkurityylinen (minulle iltapuvusta seuraava aste, koska tennarinaisena harvemmin hienostelen), jolloin ei vaan voi vetää ylle toppatakkia ja rukkasia.

Kerrospukeutuminen onkin ollut oma pelastukseni näissä tilanteissa. Ja monta vuotta olenkin sullonut bomberin villakangastakin alle, tai vetänyt kaksi villakerrastoa ennen sitä varsinaista paitaa. Hiffasin kuitenkin tässä muutama viikko sitten, että minulta puuttuu jokin todella olennainen osa vaatekaapistani – ohut, ihonmyötäinen untuvaliivi. Tajusin, että se olisi vaate, jonka avulla voisin pidentää nahkatakin käyttöikää syksykeleillä, sen voisi pukea minkä tahansa takin alle, ja kävisipä se viittojen ja villatakkienkin aluslämmikkeeksi.

Niinpä painelin nettiin. Ja tein tilauksen. On se vaan niin, että untuva todella on lämpimämpi kuin moni muu materiaali – nappivalinta!

-Karoliina-

Pages