Ladataan...

 

Parasta just nyt:

 • keltaiset ja punaiset lehdet
 • smoothie-koneen uudelleenlöytäminen
 • pois lipuva flunssa
 • ihan tavallinen arki F:n kanssa
 • skype
 • kotiruoka
 • koti
 • jopa kodin siivoaminen
 • tämä viikonloppu, johon ei ole sen kummepia suunnitelmia
 • Clipperin Organic Detox -tee
 • kynttilät
 • pinaatti. Kaikissa muodoissa ja kaikilla tavoilla tehtynä.
 • Ivana Helsingin Bambi Jacket 
 • lokakuun alkaminen
 • 85 päivää jouluun

Mikä sinusta on parasta just nyt?

-Karoliina-

 

 

Ladataan...

 

Kuljeskelen pitkin toria ja yritän hymyillä mahdollisimman leveästi. Ympärilläni pyörivät amerikkalaisnaiset ihastelevat joka ikistä tomaattia, kauppiasta, lasta, keksiä, voipakettia, kukkasta, banaania, myyjän ystävällisyyttä, säätilaa ja kalaa käyttäen enemmän superlatiiveja, kun minä koko vuoteen.

Kyllä minunkin mielestäni tori on kaunis ja tekisi mieli maistaa kivan torimummon kojusta marjoja, mutta jotenkin kieleni ei taivu – ei taipuisi edes suomeksi – niin moneen ylistykseen, kun valkohampaiset kaunottaret sanoja toistelevat. Tunnen itseni vähän kiusaantuneeksi. Ja se jo alkaa itsessään kiusaannuttaa. Hitsi kun haluaisin pystyä tuohon samaan!

Koen, että olen suomalaisella mittapuulla sellainen nainen, joka ihastelee ja hymyilee enemmän kuin ehkä keskivertohärmäläinen. Suustani tulee todella usein ”ihana” ja huomaan, että minut saa iloiseksi usein ihan pienet ja arkipäiväisetkin asiat. Kun minut kuitenkin tipauttaa rapakon takaa tulleiden naisten joukkoon, huomaan olevani jurojen juro. Se, jonka puheet vaikuttavat tönköille ja liian suorille. Se, jonka hymy hyytyy ensimmäisenä ja jonka on hirveän vaikea todeta pokkanaamalla, että ihan tavallinen kiertely torilla on so much fun ja amazing!

Se, että small talk ei tunnu olevan (pahoittelut yleistykselle) meidän suomalaisten juttu, on toisaalta ihanaa ja toisaalta ihan kamalaa. Toisaalta on mahtavaa, että jos kotimaan kamaralla joku kehuu vaikkapa toista, voi olla melko varma, että kehu on myös aidosti totta. Meilläpäin kun harvoin puhutaan lämpimikseen.

Kuitenkin ottaa aikalailla pannuun se, että tuollainen hyväntuulinen ja iloa ympärille levittävä puhetyyli on niin vierasta. Mikä kumma siinä on, ettei suustani tipahtele kauniita asioita samaa tahtia ja en osaa jutustella luontevasti kevyistä aiheista? Tuntuu sille, että minulla olisi aika paljon opittavaa noilta naisilta (sen lisäksi, että haluaisin tietää, miten hei laittavat hiuksensa, jotka ovat AINA niin hyvin).

Kerroin havainnoista suomalaisystävälleni torireissun jälkeen puhelimessa ja hän tunnusti olevansa samanlainen. Kun hän työnsä puolesta reissaa maailmalla, huomaa hän usein sen, että me suomalaiset olemme ”ihan kivaa -kansaa”. Jos asiat ovat meistä täydellisesti ja ihanasti, sanomme, että menee ihan kivasti. Jos kaikki menee päin honkia, tekisi mieli antaa kritiikkiä ja huutaa, tyydymme siltikin sanomaan – kohteliaisuuttamme – että homma on ihan kivasti.

Mikä on teidän suhteenne small talkiin? Niin ja miten sitä voi treenata? Pitääkö edes? 

-Karoliina-

Ladataan...

Olen aina ollut sellainen, että jaksan hoitaa hiukseni kotona tasan sen viikon kampaajakäynnin jälkeen, jonka jälkeen unohdan hienot aineet ja hoitotuotteet kaapin perukoille.

Nyt, kun hiukseni vaalennettiin, en voi enää toimia niin. Tai muuten peilistä katsoisi hetken päästä keltainen hampputukka. Vaikkakin kyllä olen aika yllättynyt siitä, ettei vaalennus lopulta nyt niin hirveästi hiusteni kuntoa pahentanut. Ei hiukseni edes takkuunnu tavallista enemmän.

Jos en hikoile, on vaalean tukan pesuväli pidempi kuin tumman. Siitä ehkä näkee sen, että hiukset ovat asteen verran kuivemmat. Ennen minun piti pestä hiukset joka toinen päivä. Nyt kuivasampoon turvin voi elellä niin, että hiukset pestään pari kertaa viikossa. (Urheilupäivät tosin erikseen).

Minun vaalennetut hiukseni pysyvät ojennuksessa näillä tuotteilla:

Suihkussa pesu KC Professionalin Color Mask Shampoolla, sävy Pearl.  Hieron sampoon normaalisti hiuksiin, mutta annan sen vaikuttaa hiuksissa omasta aikataulusta riippuen 2-15 minuuttia. Sampoon huuhtelun jälkeen taputtelen hiukset pyyhkeeseen ja laitan sitten melkein koko pituuksille saman sarjan Color Mask -hoidon, samaa Pearl-sävyä. Jos jaksan, harjaan maskin hiuksiin Tangle Teezerillä. Annan vaikuttaa 5 minuuttia.

Usein laitan hiuksiin vielä Color Mask -hoidon jälkeen label. m -merkin Intensive Maskin, joka levitetään myös pyyhekuiviin hiuksiin. Sen vaikutusaika on 3 minuuttia.

Kerran viikossa levitän pestyihin pyyhekuiviin hiuksiin harjan avulla Olaplexin kotihoidon, eli Olaplex 3:n. Sen annan vaikuttaa hiuksissa 30 minuuttia – tunnin.

Suihkun jälkeen, olipa hiuksissani ollut sitten normaali KC Profenssional-label.m -setti tai sitten Olaplex, laitan vielä pyyhekuiviin hiuksiin Bonacuren Moisture Kick -hiussuihkeen ja hieman Cutrinin Oil Treatment -öljyä. Näitä ei pestä pois.

Noihin suihkussa käytettäviin tuotteisiin olen enemmän kuin tyytyväinen, mutta nämä kaksi jälkimmäistä hiuksiin jätettävää tuotettava ovat nyt vain tuollaiset, jotka olen sattunut jostain kaivelemaan. Niiden suhteen voisin siis ottaa vinkkejä ilomielin vastaan!

-Karoliina-

 

Pages