Sunnuntaikeitto

Sunnuntaina on joskus mukavaa syödä hieman kevyemmin. Silloin tällöin teemme tätä herkkuruokaa: tuorehernesosekeittoa. Varsinkin loppukesästä, kun voi poimia herneet suoraan pellolta – ai että on hyvää. No – ei tämä näin adventtia odotellessa hassumpaa ole: talvisaikaan keitot ovat aina hyviä.

Ensin ohje:

  • luomuvoita
  • 6 dl herneitä (tähän vuodenaikaan pakko ottaa pakasteesta; meillä oli omia herneitä vielä pakasteessa)
  • 2 luomusipulia
  • valkopippuria myllystä
  • pari hyppysellistä suolaa
  • 1 ruukku villisuolaheinää
  • 4 dl kasvislientä
  • 1,5 dl luomukermaa
  • 0,5 ruukkua rucolaa
  • 0,5 ruukkua persiljaa
  • (kivennäisvettä)

Ensin kuullotetaan kattilassa voissa sipulit ja lisätään herneet joukkoon. Suolan voi laittaa jo tässä vaiheessa. Toisessa kattilassa muuten keitetään maisseja pikku-Kontiolle. Ne on käyty elokuussa poimimassa Kirkkonummelta. Maissia itsepoimintana – suosittelen kyllä ensi kesänä kaikille!

IMG_7680_1024.jpg

Sitten sekoitetaan.

IMG_7703.JPG

Ja sitten annetaan hetken olla. Nesteet voi lisätä tässä vaiheessa.

IMG_7708.JPG

Kun herneet ovat vähän aikaa pehmenneet, niin sitten vain lisätään yritit.

IMG_7713.JPG

Ja onkin jo aika tehdä sose.

IMG_7715.jpg

Tässä välissä leikataan leipä. Chiapatta käy tosi hienosti sosekeiton kanssa.

IMG_7712.JPG

Ja leipä sitten vielä kauniisti esille.
IMG_7720.JPG

Kun laittaa tuon verran herneitä ja nestettä, niin tästä riittää reilut annokset kahdelle henkilölle. 

(Resepti saanut inspiraation Ruokala.tv:stä)

 

koti sisustus ruoka-ja-juoma diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *