Fried chicken vähän terveellisemmin
Katselin jokin aika sitten Australian master chef-ohjelmaa ja siinä valmistettiin rapeaa kanaa uunissa. Kanapalat pyöriteltiin ensin voisulassa ja sen jälken korppujauhoissa. En siinä katsellessa kirjoittanut mitään ylös, koska en tajunnut olevani nerouden äärellä.
Onneksi ohje on helppo ja muistin siitä jälkeenpäinkin pääkohdat (eli voisulan ja korppujauhot). Kokeilin itse perässä ja kanasta tuli todella hyvää! Nämä maistuvat lapsillekin. Tämä on meillä ollut viikonloppuruokaa, koska valmistus on vähän näpräystä.
Tällä ohjeella kanasta tulee kuin uppopaistettua, mutta paistamisen sijaan kana kypsyy rapeaksi uunissa.
Tarvitaan:
– n. 800g kanaa fileenä tai suikaleina. Itse käytän kanafileitä (tai ohutleike-nimisiä) ja leikkaan niistä suikaleita
– 75g voita sulatettuna
– 0,5 dl öljyä (oliivi tai rypsi)
– 100g pankojauhoja (Tavallisetkin korppujauhot varmasti käyvät mainiosti)
– 100g seesaminsiemeniä
Ripaus suolaa
Mausteita mielen mukaan (Meillä oli broilermaustetta, joten lisäsin sitä noin ruokalusikallisen)
Näin tehdään:
Suikaloi kanat haluamasi kokoisiksi kappaleiksi. Sulata voi syvällä lautasella ja yhdistä siihen öljy. Sekoita toisella lautasella pankojauhot, seesaminsiemenet ja mausteet.
Pyörittele kanapalat yksi kerrallaan ensin voisulassa ja sen jälkeen korppujauhoseoksessa. Laita kanat uunipellille ja kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kanat ovat kypsiä ja rapeita.
Tarjoa esimerkiksi uunijuuresten ja vihannesten kanssa sekä lisänä turkkilaista jugurttia. Ohjeesta tulee noin 6 annosta.
Tätä ohjetta kannattaa ehdottomasti testata!
-Sofia-