Ladataan...
Koti Kumpulassa

Nyt se Topin loma sitten loppui! Tänään oltiin pitkästä aikaa koko päivä lasten kanssa kolmistaan. Ajattelin nyt oikein tarkoituksella keskittyä positiivisiin asioihin, enkä jaksa edes ajatella missä kunnossa koti on! Pakko säästää hermoja, etten ole viikon päästä jo loman tarpeessa. Sillä nyt ei oikeasti vaan ole väliä onko tavarat paikoillaan vai ei! Siivotaan sitten kun Topi tulee kotiin. Tuttipullojakin ajattelin tilata lisää, ettei tarvitse huolehtia niiden tiskaamisesta päivällä.

Aika nopeesti meni viisi ja puoli viikkoa. Huh! Lomalla ei sen kummempia tehty, mutta mukavaa oli. Tai kyllähän me tehtiin! Käytiin ainakin risteilyllä, Särkänniemessä, uimassa vaikka kuinka usein, yökyläiltiin mammalassa ja mökillä (Sofia ja Aleksanteri yökyläilivät), maailmanpyörässä Keskustorilla, vietettiin ristiäisiä, käytiin useasti syömässä ulkona, meillä kävi paljon vieraita, Tammerfesteiltiin, uitiin omalla pihalla altaassa ja laskettiin vesiliukumäkeä (tai Sofia ui ja laski), saunottiin, käytiin mökillä, saatiin ensimmäinen hymy, Sofia oppi uimaan uimarenkaan kanssa sekä vaihdettiin huonejärjestys. Ennen kaikkea oltiin yhdessä! Aika kiva loma.

Ihanaa kuinka paljon Sofia nauttii kesästä! Uimisesta, omasta pihasta, yökyläilyistä, mökkeilystä, pitkään valvomisesta. Kaikesta! Nytkin ne lähtivät Topin kanssa uimaan ja minä sain pikkumiehen nukkumaan. Voi kunpa aina olisi kesä!  Vaikka voisi tämä helle nyt vähän helpottaa. Varjossakin meinaa sulaa! Onneksi on ilmalämpöpumput. 

Ladataan...
Koti Kumpulassa

Sain Topilta joku aika sitten uudet Asicsen juoksulenkkarit. Innostuin viime syksynä juoksemisesta ja jatkoin sitä heti tänä kesänä Aleksanterin syntymän jälkeen. Se on niin helppoa ja tehokasta! Voin vain lähteä ovesta ja juosta sen aikaa kun jaksan. Lyhyitä lenkkejä minä siis teen, mutta ehkä jonain päivänä jaksan pidempiäkin!

Tykkään juosta illalla tai aamupäivällä kun on viileää. Välillä näillä helteillä tuntuu, ettei viilene ollenkaan ja happi on vähissä, mutta yllättävän hyvin sitä kuitenkin jaksaa. Siihen päälle vielä pieni vatsalihasjumppa kotona, niin ei muuta tarvitakaan! Tykkään toki käydä kuntosalillakin, mutta hyvällä kelillä on sääli käyttää aikaa salilla olemiseen.

Juoksulenkin parhaat hetket ovat mielestäni ensimmäiset metrit, kun jaksaa juosta tosi kevyesti ja musiikki kuulostaa hyvältä sekä sitten ihan viime metrit, kun kotitalo jo alkaa näkyä ja tietää, ettei paljoa enää ole jäljellä! Musiikki on ihan ehdoton lisä minun lenkkeihini. Hyvä musiikki saa jaksamaan miljoona kertaa paremmin! Musiikkia kuuntelen puhelimellani Spotifysta.

Käytän myös SportsTrackeria, koska on hauska seurata juoksemiaan kilometrejä ja sitä kuinka pikkuhiljaa juoksuvauhti paranee! Kaloreita en laske. Minusta ei olisi siihen, sillä rakastan ihan liikaa hyvää ruokaa! Terveellisesti kyllä syömme, mutta en silti halua laskea aterioideni kalorimääriä. Minusta se veisi ilon ja nautinnon syömisestä! Täytyy vain muistaa liikkua ja syödä kohtuudella, niin tasapaino säilyy.

Pages