Ladataan...
Koti Kumpulassa

Ostin H&M:ltä myös toiset (treeni)trikoot, jotka pääsivät tänään ihan tositoimiin kun vetäsin vappuaaton kunniaksi joogat tuossa illalla. Ihana Sofia kuvaili äitin joogailuja.

 

Kyllä toi joogaaminen vaan on mukavaa! Siitä tulee tosi hyvä fiilis ja veri lähtee kunnolla kiertämään. Veri lähti myös kiertämään kun muskarikavereiden äitiltä tuli viesti, että heille oli tullut vesirokko kylään tänään! Oltiin siis aamulla Sofian kanssa muskarissa ja Aleksanteri jäi Topin kanssa kotiin kun oli taas vaihteeksi nuhainen. Ja siis olimmehan me koko porukalla muskarissa viime viikollakin, että kyllähän se tartunta on jo silloin voinut meille tulla.

Vesirokko ilmeisestikin tartuttaa jo itämisaikana, joka saattaa olla kolmekin viikkoa! Näin muistelisin joskus jostain lukeneeni. Nyt en halua sen enempää googlailla, sillä se on niin helposti tarttuvaa sorttia, että tartunnan olemme saaneet, jos niikseen on ja sille ei nyt mitään voi. Yritän kuitenkin muistaa infota kaikkia lapsiperheitä, joiden kanssa olemme suunnitelleet jotain tekevämme, että tälläinen mahdollisuus on. Ja siis se mahdollisuushan on aina, sillä vesirokko muistaakseni tarttuu ihan ilmojen halki eli oleskelu samassa tilassa tautia tartuttavan (sen 1-3 viikkoa ennen kuin tauti edes on päällä!) henkilön kanssa riittää tartuntaan.

Mutta emmehän me nyt voi varalta kolmea viikkoa olla kotonakaan! Se on selvä se. Täytyy nyt vain toivoa, että se jättäisi meidät (tälläkin kerralla) välistä. Vaikka toisaalta, miksi toivon niin, sillä kaiketi vesirokko on sitä pahempi, mitä vanhempana sen saa. Eli koska rokote ei kuulu rokoteohjelmaan, mitä todennäköisemmin lapset sen jossain kohtaa saavat! Ja mitä myöhemmin he sen saavat, sitä pahempana se tulee. Eli pitäisiköhän mun nyt sitten toivoa, että se tulisi? Ei, koska sitten se todennäköisesti on jo tarttunut suureen osaan lähipiirimme lapsista. Vaikka sama koskee tietenkin myös heitä! Mitä myöhemmin sen pahempi. Se oli muistaakseni ihan jotain muutaman prosentin luokkaa se osuus aikuisista suomalaisista, jotka eivät ole vesirokkoa sairastaneet!

Mutta mä toivon nyt, että mä en mieti koko rokkoa, koska en sille kuitenkaan mitään voi. Toivon myös, että kaikille keille se nyt sitten tuleekaan, tulisi se lievänä ja menisi nopeasti ohi. Sillä tottahan se on, että se on sitten siinä, eikä se tule enää uudestaan!

Onko teillä jo vesirokot sairastettu? Mulla on ja vieläkin löytyy arpia ympäri vartaloa, vaikka sen ihan pienenä sairastinkin. Topi ei tiennyt eikä sen vanhemmatkaan osanneet sanoa, että ketkä veljeksistä sen ovat lapsina sairastaneet.

 

Ladataan...
Koti Kumpulassa

Tilasin taas uusia treenileggingsejä H&M:ltä kun oon niin tykästynyt niihin! Tänään oltiin aamupäivä Hipassa serkkuni ja tämän tyttären sekä siskoni ja tämän tyttären kanssa ja sinne päätyivät päälle nämä joogatrikoot.

 

 

Nämä ovat tosi napakkaa, tosi venyvää, matskua ja niissä on ihana, superleveä vyötärökaitale tai resori. Tai siis ei kai se ole mikään varsisainen kaitale kun ei siinä ole saumaa missään kohtaa! Tekniset ominaisuudetkin tuli testattua kun Aleksanteri purskautti mun päälleni kunnon suullisen vettä. Nopsaan kuivui kyllä! ;)

 

Trikoissa on mukavia yksityiskohtia takana, ...

 

 

... sivuilla, ...

 

 

... takareisissä ja pohkeissa, ...

 

 

... sivuilla, ...

 

 

... saumat jalkojen sisäpuolella ...

 

 

... ja takana, alhaalla, vielä tollaiset rypytykset. Tosiaan nämä on joogatrikoot... 

 

 

 ... mutta mulla näköjään ihan arkikäytössä!

Ladataan...
Koti Kumpulassa

 

Koivu, leppä ja paju. Mulla on siis kunnon allergiat taas päällä! Sama juttu joka kevät enkä taaskaan alottanut lääkkeiden syöntiä jo talvella, vaikka olisi varmaan kannattanut! Nyt on sitten kauhee nuha, väsy, koko nainen ihan tukossa, silmiä kutittaa ja hengitys kulkee just ja just. Kurkkua kutittaa ja ihana ärsytysyskä ottaa välillä vallan. 2012 keväällä kun koivun siitepöly oli tosi pahana. sain astmapiipun kun henki ei tosiaan muuten kulkenut. Toivottavasti nyt ei sitä kuitenkaan tarvita!

 

 

Allergioista huolimatta on ihanaa kun on kevät! Kesä tulee. :) Toivottavasti kesästä tulisi lämmin ja pitkä! Olisi paljon kaikkea kivaa tekemistä ja tulisi oltua ulkoa paljon. Sofia ainakin on jo sen ikäinen, että osaa nauttia kesästä ihan täysillä! Eiköhän Aleksanterikin. :)

 

 

Mä taidan tästä mennä huuhtelemaan nenäni ennen nukkumaanmenoa. Itse en ole Sarvikuonosta saanut mitenkään huimaa apua! Kovasti sitä hehkutetaan joka paikassa, mutta tosiaan multa ei mitään ylistystä saa. Käytän sitä kyllä monta kertaa päivässä näin allergiakautena, mutta minulla se ei mitenkään merkittävästi helpota oloa. Huuhtelee toki, mutta parin minuutin päästä olo on ihan yhtä tukkoinen kuin ennen huuhtelua. Uskon kuitenkin, että se puhdistaa siitepölyt ja muut epäpuhtaudet pois nenästä, joten ne eivät siellä ainakaan lisää oireita.

Jos on jotain muita kotikonsteja allergiaoireita helpottamaan, olisin kiitollinen vinkeistä!

 

Pages