Ladataan...
Koti Kumpulassa

 

Tehtiin eilen superhelppoa kookos-suklaamoussea. Löysin reseptin Pirkka -lehdestä ja ajattelin, että pakko kokeilla! Siihen tulee siis tasan kahta raaka-ainetta; kookosmaitoa ja tummaa suklaata. Ensin jääkaappikylmän kookosmaidon kiinteä osa vatkataan vaahdoksi ja siihen sekoitetaan sulatettu suklaa. Annetaan olla hetki jääkaapissa ja valmista. Idioottihelppoa! Ja hyvää.

 

 

Kannattaa tarjota annos esimerkiksi mangon kanssa, kuten alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan! Mango tai marjat varmasti raikastaisivat moussea sopivasti, sillä yksistään se on melkoisen raskasta. ;) Mutta ihan huippua, että näin helpolla ja nopeasti voi tehdä herkullisen jälkkarin!

Mukavaa sunnuntaita!

 

-R

Ladataan...
Koti Kumpulassa

Tilasin nyt sitten kemikaaliahdistuksissani Dermosililtä testattavakseni Nature -sarjan luonnonkosmetiikkaa melkoisen satsin. Aion toki käyttää käytössä olevat purkit kaapista loppuun ja ottaa näitä sitten vasta käyttöön, mutta nyt ne tilattu ja eilen tulivat kotiovelle.

Kasvojenpuhdistusgeeli, silmänympärysvoide, shampoo ja hoitoaine sekä kosteusvoiteet tulevat käyttöön melko pian, huulirasva ja suihkugeeli heti. Ihoöljy onkin jo käytössä ja todettu toimivaksi! Kasvovesi pitää tilata vielä sitten kun nykyinen alkaa edes lähennellä loppua.

 

 

Käytössäni ihonhoidon saralla on siis normaalisti huulirasva, vartalovoide, ihoöljy, suihkugeeli, misellivesi, silmänympärysvoide, kasvojenpuhdistusgeeli, kasvovesi, kasvonaamio, kasvojen ja vartalon kuorinta-aineet, shampoo, hoitoaine, in-shower body lotion, deodorantti, hajuvesi, hiustenmuotoilutuotteet sekä käsi- ja jalkavoiteet. Näistä kaikki muut paitsi hajuvesi, käsi- ja jalkavoiteet, vartalon kuorinta-aine sekä hiustenmuotoilutuotteet löytyivät tuosta Nature -sarjasta ja niillä löytyvillä tuotteilla ajattelin nyt testimielessä korvata normaalit kosmetiikkatuotteeni. Katsotaan miten käy!

Kuten jo aiemmin kirjoittelin, syy vaihtaa luonnonkosmetiikkaan on yksinkertainen; vähemmän kemikaaleja ja synteettisiä raaka-aineita. Aidoissa luonnonkosmetiikkatuotteissa kun ei käytetä synteettisiä hajusteita eikä väriaineita, ei maaöljyperäisiä raaka-aineita eikä synteettisiä antioksidantteja tai UV-filttereitä. Eläinrasvat, -proteiinit ja -kollageenit, geenimanipulaatio tai säteilyttäminen eivät myöskään ole sallittuja. Säilöntäaineet ovat pääasiassa luonnollisia raaka-aineita, mutta tuotteissa on kuitenkin luvallista käyttää joitakin luontaisen kaltaisia säilöntäaineita.

 

 

Nature -sarjan tuotteet ovat kaikki saaneet Ecocert Organic -sertifikaatin eli ne todellakin ovat aitoa luonnonkosmetiikkaa. Jokainen tuote sisältää vähintään 95 % luonnollisia raaka-aineita ja kaikista tuotteen raaka-aineista vähintään 5 prosenttia on luonnonmukaisesti tuotettuja. Tuotteet ovat lisäksi biologisesti hajoavia ja pakkaukset kierrätettävästä materiaaleista valmistettuja.

 

 

Löysinpähän muuten sille kiellettyä PHMB:tä sisältävälle Garnierin misellivedelle korvaajaehdokkaan ihan sattumalta. Kaupasta tarttui mukaan Herbinan Micellar-puhdistusvesi, joka vaikuttaa melko hyvältä tuotteelta! Poisti meikin tosi tehokkaasti ja tuoksui hyvälle. Luonnonkosmetiikkaahan tämä ei ole enkä suoraan sanottuna osaa sanoa incin sisällöstä sen enempää kuin, että PHMB:tä se ei ainakaan sisällä!

 

 

Aika ihanaa, että on taas viikonloppu! Olen ollut nyt viikon joogamatta kun olen saanut ilmeisesti raskausoireena poskiontelotulehduksen. Viikon olen tulehduksen kanssa kärvistellyt ja pari päivää sitten aloitin antibioottikuurin, joka nyt tuntuisi alkaneen tehota. Mitään flunssaa ei edes ollut päällä vaan ihan yhtäkkiä alkoi poskiontelotulehduksen kaltaiset oireet. Yritin kovasti käytää sarvikuonoa ja huuhdella nenää monta päivää, mutta ei se mitään auttanut. Mutta tosiaan jooga ei nyt ole ollut ensimmäisenä mielessä kun oikea puoli päästä on ollut ihan jumissa ja todella kipeä. Ei olisi tullut kyllä pää-alaspäin -asanoista mitään ilman järkyttävää kipua. Mutta eiköhän se tästä. 

Hyvää viikonloppua!

 

-R

Ladataan...
Koti Kumpulassa

 

Lasten makuuhuoneessa alakerrassa uusittiin seinät ja kattoa maalattiin uudestaan vesivahinkorempan takia. Lattia säilyi sielläkin samana, samoin kuin muuallakin alakerrassa. Tosiaan tumman ruskeat seinät saivat lähteä ja tilalle laitettiin samaa sävytettyä valkoista kuin meidänkin makuuhuoneessa sekä yhdelle seinälle samaa sinistä kuin leikkihuoneessa. Huoneesta tuli tosi paljon valoisampi!

 

 

Lasten sänkyjen ja keinulampaan lisäksi makuuhuoneessa on pieni yöpöytä ja vaatelipasto Aleksanterin vaatteille. Lasten makuuhuoneesta on kulku kodinhoitohuoneeseen eikä se oikeastaan haittaa, koska silloin kun lapset nukkuvat, ei pesukoneet voi olla viereisessä huoneessa käynnissäkään, joten siis huoneeseen ei ole kulkua nukkuma-aikaan.

 

 

 

Kattovalaisimesta jouduin irrottamaan lamput, koska pikkumies räpsytteli valoja sängyssään pari tuntia kun piti mennä nukkumaan! :) Valaisimina toimivat nyt siis Ikean seinävalaisin ja samaa sarjaa oleva pöytävalaisin lipaston päällä. Itkuhälytin on ihan ehdoton! Alakerrasta ei ilman sitä kuulu pikkuveljen itku tai isosiskon unissakävelyt yläkertaan iltaisin tai päikkäriaikaan.

 

 

Pienen pyören maton löysin joskus muistaakseni Anttilasta ja iso, vaalea, matto on Ikeasta. Mattotilanne lasten makuuhuoneessa on mun mielestäni ihan riittävä ja kelpuutan sen tuollaisenaan. :)

 

-R

Pages