Ladataan...
Koti Kumpulassa

Esikoisella alkaa eskari 11.8. eli vielä on pari viikkoa lomaa jäljellä. Tosin pehmeä lasku alkaa maanantaina kun mies palaa neljän viikon lomalta töihin, mutta minun ei onneksi tarvitse vielä silloin lähteä aamulla minnekään lasten kanssa! Ajatella, että Sofia menee jo eskariin. Juurihan hän syntyi.

Mutta tosiaan, toivoisin, että näinä parina viikkona saisin aikaiseksi muutaman jutun, joita olen lykännyt ja lykännyt. Ensinnäkin täytyy käydä kampaajalla. En edes muista koska hiuksiani on viimeksi leikattu! Tekee taas mieli vähän jotain piristystä myös väriin eli eiköhän ainakin raitoja laiteta ja saada väriä hieman vaaleammaksi. Kampaaja on jo varattu ensi viikolle, joten tämä kohta on jo melkein toteutettu!

 

 

Miten voi olla näin hankalaa tilata valokuvia? Johtuuko se siitä, että kone on täynnä kuvia ja tiedän, että se on tuntien operaatio kun valitsen kuvat, jotka haluan teettää? Joka tapauksessa tälle olohuoneen seinälle haluan lisää kuvia lapsista ja perheestä!

 

 

Sohvan putsaus. Oi voi! Meillä on siis vaalea nahkasohva, joka todellakin tarvitsee puhdistusta. Valkoinen sohva ei ole koskaan ollutkaan, mutta nyt siihen on kyllä pinttynyt niin pahasti likaa, että väri alkaa jo lähennellä harmaata. Puhdistusaineetkin on valmiina, inspiraatio vain puuttuu. Nahkasohva on kyllä ihan paras! Miltähän tämäkin näyttäisi, jos olisi kangasta?

 

 

Tavoitteena on myös pestä verhot olohuoneesta. Valkoiset sivuverhot olen jo onnistuneesti pessyt ja vielä on listalla nämä kulmaverhot. Verhojen irrottaminen ja varsinkin laittaminen takaisin on todella ärsyttävää! Niskajumi on taattu.

 

 

Sitten tämä meidän yökyöpelimme rytmi. Hän siis valvoo tyytymättömänä yöllä yhteen - kahteen asti, syö sitten joskus neljän - viiden aikoihin ja nukkuu aamulla yhdeksään. Kymmeneenkin joskus. Kesällä (lomalla) tämä on ollut ihan ok, mutta sitten kun Topi menee töihin ja kun Sofian eskari alkaa, olisi mukava, että tyttökin nukahtaisi illalla. Ei yöllä! Viimeistään sitten kun se eskari tosiaan alkaa, ei auta muu kuin herättää vauva joka aamu, jotta pääsemme viemään vauvan ja Aleksanterin kanssa eskarilaisen kouluun. Täytyy vain toivoa, että vauvan rytmi pikkuhiljaa kääntyisi. Toivoisin myös, että itsekin oppisin aamuvirkuksi enkä aina heräisi kiukkuisena ja väsyneenä!

Olisi kiva kuulla onko teillä hommia, joita aina vain tulee syystä tai toisesta lykättyä ja lykättyä?

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin'ssa. :)

 

Ladataan...
Koti Kumpulassa

Mietin pitkään ennen kuin vauva syntyi, että tarvitaanko me edes koko hoitopöytää, mutta onhan se ollut kätevä sitten kuitenkin. Vaikka ihan samanlailla tietenkin vaipan saisi vaihdettua vaikka sohvalla tai lattialla!

 

 

Meillä hoitopöytä saatiin näppärästi järkättyä yläkerran vessaan. Vessaa rempattiin vähän aiemmin (juttua täällä ja täällä) ja nyt sen tasolle sai sitten sopivasti Ikeasta jo aikanaan Sofialle ostetun hoitoalustan sekä muutaman korin. Yhdessä kaapissa on sopivasti tilaa pyykkikassille ja yhdessä vauvanvaatteille.

 

 

Aleksanterin ja vauvan vaipat sekä kakkapussit säilytän seinällä olevalla hyllyllä - samoin kuin minun meikkini. Hyllyn alla asustelevat vauvan uudet parhaat kaverit! Niille on maailman parasta nauraa ja jutella. Harsot ja hoitoalustan päälliset majailevat puolestaan allaskaapissa.

 

 

Ei hoitopöytää tietenkään enää montaa kuukautta tarvita, mutta meitä se on kyllä nämä melkein kaksi kuukautta palvellut hyvin.

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin'ssa. :)

 

Ladataan...
Koti Kumpulassa

Arkea vauvan kanssa ovat edellisen postauksen juttujen lisäksi helpottaneet:

 

9. Espresso. Keitin ja pavut. Rakastan kahvia ja espresso on ihanaa! Lisäksi se on myös helppo keitettävä ja nopea nautittava. Pitää minut hereillä!

 

10. Jätti-iso kattila ja induktioliesi. Tarpeeksi isossa kattilassa on helppo keittää tuttipullot ja niiden kaikki osat. Induktiolieden ansiosta vesi kiehuu todella nopeasti!

 

11. Termospussi. Lämmitettyä korviketta tai äidinmaitoa ei saisi säilyttää lämpimänä, mutta pakko myötää, että minä säilytän usein sitä tuossa pussissa hetken!

 

12.  Ripsienpidennys. Meikkiaddiktin pelastus. Helpottaa ja nopeuttaa arkimeikin tekoa melkolailla!

 

13. Vedenpitävät hoitoalustan päälliset. Tai oikeastaan päällisen päälliset. Käytän näitä päällisiä siis edellisessä postauksessa vilahtaneiden hoitoalustan päällisten päällä ja nämä ovat vaipanvaihtohommissa tosi käteviä! Saa heitettyä pesuun kun sotkeentuu eikä tarvitse käyttää kertakäyttöisiä alustoja muuten kuin reissussa. Ei heti sotkeennu se hoitoalusta päällisineen - vedenpitäiviä nämä kun ovat.

 

14. D-vitamiinisuihke. Nordic Health Dlux Infant D-vitamiinisuihke imeytyy markkinointipuheiden mukaan D-vitamiinitippoja tehokkaammin ja nopeammin suun limakalvoilta (kuin vatsalaukusta tai suolistosta). Se on myös paljon helpompi antaa kuin tipat. Suihkaus suuhun kerran päivässä ja se on siinä. Suihkeen kerrotaan olevan testattu neuvoloissa (en tiedä missä maassa) eikä se ole aiheuttanut vatsavaivoja. Mene ja tiedä sitten. Meillä vatsavaivat alkoivat neljän viikon iässä - samaan aikaan kuin muistin aloittaa D-vitamiinin.

 

15. Sähköinen rintapumppu ja nännivoide. Ihan huippuja!

 

16. Nutrilon Omneo 1. Tätä vatsaoireiselle vauvalle tarkoitettua korviketta käytimme jo Aleksanterilla kun masuvaivat alkoivat ja tätä olemme nytkin käyttäneet. Valmistus jauheesta on todella helppoa kun keitetty, sopivanlämpöinen vesi on aina termarissa valmiina. Aika raskasta olisi yölläkin käydä jääkaapilla ja lämmittämässä maitoa yläkerrassa, joten kun on jauhe, vesi ja pullot alhaalla mukana, on maidon valmistus helppoa ja nopeaa.

 

17. Kesä ja loma. Molemmat vanhemmat kotona koko heinäkuun! Tarvitseeko sanoa muuta?

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin'ssa. :)

 

Pages