Ladataan...
KOTI RINTEESSÄ

Saimme arkkitehdiltämme luonnospaketin, jolla on helppo lähteä kilpailuttamaan talotoimittajia. Laitoimme sen sähköisesti kahdeksalle eri talotehtaalle ja olemme saaneet vastauksen ja mahdollisia lisäkysymyksiä nyt neljältä eri toimittajalta. Lisäksi olemme tavanneet Omatalon edustajan ja tänään tapaamme Jukkatalon edustajan. Pyhien ja välipäivien vuoksi varsinaisia tarjouksia saa odottaa varmaan vasta ensi viikosta alkaen. Omatalon edustajalta kuitenkin saimme jo jonkinlaista hinta-arvioita ja onneksi olimme positiivisesti yllättyneitä. Koska sekä talon koko että muoto on vähän "paisunut" matkan varrella niin täytyy sanoa, että jännitin etukäteen tuota mahdollista hinta-arviota. Tiesin, että siitä saisimme osviittaa myös muiden toimittajien tarjouksille. Uskoisimme ainakin, että suurimmat erot ovat toimitussisällöissä eivätkä niinkään hinnassa. 

Heti alkuun näyttäisi kuitenkin siltä, että elementeillä ei taloamme pysty toimittamaan ihan kuin oli luonnosteltu. Ongelmakohtana ainakin kolmen toimittajan kohdalla (jotka ovat kertoneet sen heti luonnokset saatuaan) on se, että parissa kohdassa taloamme on ikkunat heti sisäkulmissa kiinni seinänkulmassa, mikä ei onnistu toteuttaa heidän käyttämällään elementtitekniikalla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kyseiset ikkunat pienenisivät noin 100mm leveyssuunnassa. Sinänsä ero ei kuulosta suurelta, mutta hieman jännittyneenä odotan Omatalon lupaamia 3D-kuvia siitä millaisena talomme tulisi heidän elementeillään toimitettuna näyttämään.

Tässä kohtaa projektia alkaa myös puntaroimaan sitä kuinka paljon voisimmekaan tehdä omalla työllä. Kuinka paljon voisimmekaan säästää. Koska meille on tulossa rinnetalo niin tarkoituksena on ollut tehdä itse sekä perustukset että kellarikerros harkoista ja ottaa talotoimittajan kautta vain elementit yläkerrokseen sekä kellarin ulkoseinään asennettuina. Mutta voisimmeko tehdä itse myös elementtien asennuksen? Mitä jos tekisimmekin talon pitkästä tavarasta? (Tässä kohtaa on hyvä mainita, että onneksi meillä on hyvät apujoukot ja osaavia ihmisiä ympärillämme). Tästä syystä pyysimmekin tarjouksen myös ruotsalaiselta Fiskarhedenvillan talotehtaalta, joka toimittaa myös Suomeen, mutta on täällä vielä monille hieman tuntematon. He toimittavat materiaalit pitkästä tavarasta valmiiksi mittaan katkaistuna ja voit itse valita talon valmiusasteen. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan myös heidän mahdollista tarjoustaan ja näkemään eron pitkän tavaran ja elementtien välillä. Jostain syystä en saa tehtyä linkkiä blogiini, mutta pakko vinkata norjalaisesta sisustusbloggarista Funksjonelt:sta, jonka blogissa (www.funksjonelt.com) on kuvia heidän upeasta, juuri rakennetusta Fiskarhedenvillan talostaan. Lopuksi vielä muutama inspiraatiokuva itse Fiskarhedenvillan sivustolta.

 

Ladataan...
KOTI RINTEESSÄ

Saimme arkkitehdiltämme talon 3D-kuvat ja tulin lisäämään yhden niistä blogin puolellekin. En osannut tallentaa kuvaa suoraan SketchUp-ohjelmasta (pitäiskö siitä löytyä joku tallenna kuvana toiminto...??), joten tallensin kuvan screenshottina. Tästä syystä kuvassa siis näkyy myös nuo SketchUpin näppäimet. Ohjelma sinänsä on kyllä näppärä, kun taloa voi käännellä mielensä mukaan joka vinkkelistä. Harmi, kun tänne ei saa sellaista pyörivää versiota! Kuvassa väri on rakennustapaohjeen mukaisesti vain suuntaa antava. Tuo rapattu "muuri" talon sivulla on meillä suunnitelmissa laittaa ihan valkoiseksi ja myös julkisivun väristä on tulossa vaaleampi kuin kuvassa. Tehostevärinä sekä katossa aikomuksenamme on käyttää tummanharmaata. Mutta 3D:stä saa ainakin kokonaiskuvaa siitä, miltä talo tulee kutakuinkin näyttämään.

En malta odottaa, että talo on joskus oikeasti pystyssä ja valmiina tontillamme ja saa alkaa sisustuspuuhiin! Olen juuri joululomalla Savossa ja kuulin etukäteen, että saattaisin olla kiinnostunut yhdestä purettavasta, vanhasta rakennuksesta löytyneestä kaapista ja kävin eilen rakennuksella katsomassa sitä ja tein sieltä samalla muitakin löytöjä. Nimittäin ihanan siron, viistojalkaisen 60-luvun sohvapöydän, joka oli melkein moitteettomassa kunnossa. Vain yksi jalka hieman horjui. Ja tuo vanha kaappi oli juuri sellainen kun olin ajatellutkin. Nyt täytyisi vain kunnostaa ja maalata se sekä saada se jotenkin mahtumaan meidän tulevaan keittiöömme tuomaan hieman särmää muuten moderniin tilaan. Katsotaan toteutuuko suunnitelmat ja pyöriikö nuo löydöt joskus tulevaisuudessa täällä blogin puolella kotimme sisustuksessa.

Pages