Ladataan...
KOTI RINTEESSÄ

Raksaamisen ohella on tehty jo muutamia hankintoja. Ammeen sekä suihkut ostimme kesätarjouksista muutama kuukausi sitten ja eilen tilasin keittiön sekä kodinhoitohuoneen hanat. Kaikki kalusteisiin ja pintoihin liittyvät hankinnat tuo ainakin itselleni hyvää vastapainoa raksa-arkeen. Odotan jo sormet syyhyten sitä hetkeä, kun päästään lyömään lukkoon lopulliset laattavalinnat saatikka sitä hetkeä, kun talo alkaa olla siinä vaiheessa, että pintoja ja kalusteita aletaan asennella.

Keittiöön olin jo kaavaillut Blanco Linus S -hanaa, joka muuttuikin ihan loppusuoralla Tapwellin Ringoon. Olin ihastellut messinkistä Tapwellin hanaa, mutta halusin jotain ajattomampaa. Huomasin, että hanaa saa nyt myös uutuusvärissä mustana, joten ei tarvinnut enää jahkailla. Kodinhoitohuoneeseen tilasimme Hansgrohen Focuksen. Alakerran saunan yhteydessä olevaan kylppäriimme tulee Hansgrohen Raindance Select S 300 suihkut ja kun ne saapuivat vuokra-asuntoomme niin haukoin henkeäni ihastuksesta. Ne on kyllä ihanat! Yläkerran kylppäriin valitsimme hieman pienemmän mallin, Croma 220 sadesuihkun.

Kylpyhuoneen ammeeksi valitsimme Westerbergsin yksinkertaisen kauniin Deep R 1600 ammeen. Kyseinen amme on helppohoitoinen, kulutusta kestävää akryyliä ja se on kuulemma niin kevyt, että sen voi helposti siirtää esim. imuroinnin tieltä.

(kuva täältä)

Kylpyhuoneiden hanat sekä arkieteisen hana on vielä hankkimatta. Yläkerran kylpyhuoneeseen haaveissa oli Hansgrohen Axor Uno 2 hanat, mutta niiden vaatima kotelointi olisi tuonut jo valmiiksi kalliisiin hanoihin lisäkustannuksia. Nyt mietinnässä on yksinkertaiset, modernit, selkeälinjaiset ja kauniit hanat, mutta lopullinen päätös on vielä tekemättä. Jatkoa siis seuraa, kun ne oikeat yksilöt löytyvät.

 

Ladataan...
KOTI RINTEESSÄ

Viime postauksesta on kulunut taas aikaa. Pahoitteluni, että omat raksaviikkopäivitykseni tulevat aina tiivistetysti muutaman viikon osalta. Nostan hattua niille ahkerille, jotka postaavat tunnollisesti raksaviikko kerrallaan. Sen sijaan Instagramin puolella päivityksiä tulee useammin. Päätin etukäteen, etten tee bloggaamisesta stressiä, mutta hieman huono omatunto pitkistä postausväleistä kolkuttelee takaraivossa. Täällä on muutenkin päällä jonkinlainen raksaväsymys. Sinänsä hassua, että se on päällä juuri nyt, kun menossa ovat olleet ne viikot, joita etukäteen odotin eniten. Eli viikot, jolloin ikkunat, ovet ja ulkoverhous asennetaan. Yritän nauttia ja olla kiitollinen jokaisesta pienestäkin edistysaskeleesta, mutta välillä mieleen hiipii se peikko, joka sanoo, ettei projekti tule koskaan valmiiksi. Tai tulee, mutta tekemistä vain on vielä edessä niin tolkuttoman paljon.

Mutta sitten niihin edistysaskeliin. Kattopellit on nyt asennettu, ikkunat asennettiin yläkerran osalta jo pari viikkoa sitten ja tällä viikolla saatiin alakertaan loputkin ikkunat paikoilleen. Samoin ovet ovat nyt asennettu kulkuväylien ovia lukuun ottamatta. Raksaovet ovat siis hankintalistalla.

Yllä olevissa kuvissa alakerran osalta ikkunat olivat vielä laittamatta paikoilleen. Ikkunan karmien väritystähän pohdin alkuvaiheessa ja päädyimme lopulta valitsemaan ne sisäpuolelta valkoisiksi. Nyt kun ne ovat asennettu niin olen valintaan kyllä tosi tyytyväinen. Vaikka tummat karmit rajaavat näkymää kauniisti niin valkoiset tuntuvat ihanan valoisilta, ajattomilta ja selkeiltä.

Ääh näitä nopeasti räpsäistyjä kännykkäkuvia, pahoittelen sumeutta. Ulko-oven suhteen päädyimme suosittuun Kaskipuun Ounakseen, joka voitiin asentaa jo nyt, sillä käytämme kulkemiseen arkieteistä. Ovi on ikkunoiden tapaan sisältä valkoinen.

Autokatoksen "kellariin" saatiin tehtyä oviaukko tulevaa maakellaria varten. Samoin ilmanvaihtoreiät on tehty alakertaan sekä läpiviennit katolle.

Ulkoverhous on aloitettu ja tällä hetkellä talon kadun puoleinen seinä ja toinen sivu on verhoiltu. Takaseinällä verhoilua ei suuren ikkunapinnan vuoksi pahemmin tulekaan eli sinänsä voiton puolella ollaan jo. Tykkään tosi paljon tuosta leveähköstä, modernista paneelista. Paneelien välissä oleva rako on ohut ja näyttää kuin paneelit olisivat melkein kiinni toisissaan. Nyt viikonloppuna tiimimme on aloittanut muuraamaan sisäseiniä ja maanantaina tulevat Spigotin IV-puolen heput hommiin. Nyt odotellaan, että ulkopuolen hommat saadaan tehtyä ja päästään siirtymään sisäpuolen töihin.