Ladataan...

Ajattelin tehdä pientä tilannekatsausta blogin puolellekin siitä missä nyt mennään. Täällä eletään hektisiä aikoja ja tätäkin postausta kirjoittelen laatikoiden keskeltä, sillä olemme muuttamassa viikonlopun aikana rakennusprojektin aikaiseen vuokra-asuntoon tontin läheisyyteen. Nyt tuntuu ensimmäistä kertaa siltä, että jotain todella tapahtuu eikä vain suunnitella tapahtuvan. Käytännössä tämä tarkoittaa myös muuttoa toiselle paikkakunnalle, josta emme tiedä juurikaan muuta kuin tonttialueemme. Pientä haikeuttakin on ilmassa, kun joudumme sanomaan hyvästit tutuille naapureille ja etenkin esikoisen ystäville, joiden kanssa on totuttu viettämään aikaa useita kertoja viikossa. Muutto tarkoittaa myös sitä, että esikoinen jää pois päiväkodista kotihoitoon syksyyn asti, jolloin itse palaan takaisin työelämään. Muutoksia on siis tiedossa, mutta onneksi ne ovat kuitenkin pääasiassa positiivisia. Ensi viikosta alkaen alamme vähitellen tutustumaan uuteen asuinalueeseen ja eiköhän niitä uusia kavereitakin sieltä hiljalleen löydy niin meille isommille kuin pienimmillekin.

Paljastettakoon myös sen verran, että olemme lyöneet lukkoon talomme kiintokalustetoimittajan. Tulevasta keittiöstä, kodinhoitohuoneesta ja muista tiloista juttua luvassa siis vähän myöhemmin. Myös pihasuunnittelija on valittu ja tonttikäynti ensimmäisiä luonnoksia varten onkin luvassa jo tulevana viikonloppuna. Perustus ja alakerran rakennekuvat ovat tällä hetkellä työn alla, yläkerran rakennekuvat tulevat talotoimittajan puolesta ja niitä aletaan tekemään ensi kuun puolivälissä. LVIS-suunnittelu on työn alla ja ensimmäinen versio sähkösuunnitelmasta onkin jo saatu. Maatöiden ja louhinnan suhteen on kilpailutus vielä käynnissä, mutta eiköhän ratkaisuun päästä piakkoin. Siinä taisikin olla suurimmat! Nyt aika palata pakkailun pariin.

 

Ladataan...

Voi miten ikävä mulla olikaan jo tänne blogin puolelle! Tällä hetkellä tunnit ei tunnu päivissä riittävän, niin paljon on kilpailutettavaa, tapaamisia, suunnittelua ja selvittelyä projektiimme liittyen ja samalla pitäisi lajitella ja pakata laatikkoihin vanhan asuntomme tavarat. Viimeksi lupailin kuitenkin postailla pihasuunnitelmistamme ja pihaan liittyvät asiat ovatkin olleet mielessä lähes päivittäin. Ne jotka seuraavat Pinterest-tiliäni ovatkin varmaan huomanneet, että pihaan liittyviä kuvia on tullut pinnailtua paljon viime aikoina! Myös itse pihasuunnittelu on kilpailutuksen alla. Ehkä se johtuu keväästä ja lähestyvästä kesästä, että kaikki pihaan liittyvä tuntuu vievän nyt mukanaan, vaikka paljon tärkeämpiäkin pohdinnan aiheita olisi tällä hetkellä.

No, mutta nyt niihin itse pihatoiveisiin. Siskoni on asunut jo vuosikymmenen Keski-Euroopassa, joten siellä on tullut reissattua paljon. Jotenkin pihat siellä vetävät minua puoleensa. Pelkästään iltakävelyllä naapurustossa voisin viettää tunteja vain tuijotellen istutuksia, patioita, kivetyksiä ja ok, on ne talotkin siellä aika huikeita! Pihat on kuin olohuoneita ulkona. Jotenkin niissä on sellainen rennon "lounge"-tyylinen fiilis. Siellä pihat onkin pienempiä ja tiiviimmin toisissaan kiinni, mistä johtuen laajoja nurmikkoalueita ei juurikaan näy. Ehkä oleskelualueisiin on käytetty suhteessa paljon enemmän tilaa, mikä saa aikaan juuri sen olohuonemaisen tunnelman. Jotain sellaista samaa fiilistä olisi toiveena myös omalle pihallemme.

Tuossa ylemmässä kuvassa on käytetty ihanaa laattaa. Toiveena olisikin jollain lailla yhdistää suurehkoa mahdollisesti betonilaattaa ja leveää lankkumaista puuterassialuetta. Kummassakin kuvassa on sopivan rennosti toteutettu oleskelualue. En ole perinteisten terassikalusteiden ystävä ja visiona olisikin mahdollisesti itse kyhätä jonkinlainen oleskeluryhmä pihallemme. Myös valaistuksella on iso merkitys tunnelman luojana. Yllä olevassa kuvassa se on toteutettu kivasti.

Vaikka pidän kaikista ja kaiken värisistä kukista niin valkoiset kukat ovat kuitenkin suosikkejani. Alustavasti onkin mietinnässä, että pihaamme tulisi pelkästään valkoisia ja vihreitä kasveja ja istutuksia. Toiveena olisi yksinkertainen ja selkeä piha, joten mielestäni tähän suunnitelmaan sopisi hyvin kaavailemani värimaailma. Toivottavasti naapurustoon olisi tulossa ihania, värikkäitä, kukkaloistopihoja! Mielelläni sellaisia ihastelisin, vaikka ne ei tunnukaan siltä ihan omimmalta. Ja voi miten tykästynyt olen noihin vihreisiin, pallomaisiin istutuksiin! Niitä meille!!

Toiveena olisi myös viljelylaatikoita hyötyviljelyyn. Niitä olen kaavaillut sekä pihalle, että jossain muodossa myös yläkerran ruokailutilan puoleiselle parvekkeellemme. Myös riippumatto tai yllä olevan kuvan kaltainen roikkuva tuoli (vai miksi tuota nimitetään) voisi olla ihana paikka esim. kirjojen lukemiseen. Tiedä sitten löytyykö sellaiselle järkevää paikkaa pihaltamme, mutta varmasti miellyttäisi myös meidän perheen pienimpiä. Perheen pienimmistä mieleen tulikin trampoliini. Sellainen varmaan on oltava, mutta ehdottomasti pihaan upotettu versio.

(Kaikki kuvat: Pinterest)

Yksi kiinnostava asia voisi olla jonkinlainen ulkotulipaikka. Sen ei tarvitsisi olla mitään suurta tai ihmeellistä. Joku kiva pieni tunnelman tuoja esim. toteutettuna suureen ruukkuun, kuten toisessa yllä olevassa kuvassa. Tietty toinen vaihtoehto voisi olla myös roikkuva valosarja. Kuitenkin jotain tunnelmallista pimeneviin iltoihin. Ja tietenkin hankinnassa on ruokailuryhmä sekä suuremmalle yläkerran parvekkeellemme että pihan terassille, jonne on kaavailtu myös kesäkeittiötä. Pergolat ovat myös ihania, mutta en tiedä saisiko meidän pihalle sellaista toteutettua mitenkään järkevästi. Meillehän on tulossa kaksi parveketta niin varmasti osa toiminnoista kuitenkin sijoitetaan suojaan niiden alle. Tarkempia pihasuunnitelmia ja kartta pihasta toimintoineen on luvassa kunhan saamme ensimmäisiä luonnoksia pihastamme.