Ladataan...

Kodin kiintokalusteita valikoidessamme päädyimme noudattamaan koko talossa samaa linjaa eli mattavalkoista ja mattamustaa. Vähän olisi houkutellut valita kodinhoitohuoneeseen jotain värikkäämpää kuten vaaleankeltaista, mutta kyllästymisen pelossa päädyimme kuitenkin turvalliseen valkoiseen.

Samaa linjaa noudatetaan myös sen suhteen, että yläkaapistoja meille ei ole tulossa tähänkään tilaan. Viiden neliön huoneessa ne mielestäni olisivat olleet liikaa ja tehneet tilan ahtaaksi ja raskaan näköiseksi. Kuten keittiöön, myös kodinhoitohuoneeseen on suunnitteilla avohyllyjä ja jonkinlainen vaateripustin. Itse olen erityisen innoissani myös tuosta pienestä ikkunasta, joka tuo luonnonvaloa tilaan. Pesutornin sijaan päädyimme sijoittamaan pesukoneen ja kuivausrummun tason alle, jotta saisimme molemmille seinille tasotilaa. Ja vaikka tiedän, että pesutorni on varmasti hurjan kätevä ja hyvä selälle niin se ei tunnu siltä omimmalta ratkaisulta. 3D-kuvissa huone näyttää nyt melkein sairaalamaisen valkoiselta, mutta todellisuudessa näin ei siis tule olemaan.

Vielä on epäselvää jätämmekö lattian betonille vai laatoitammeko sen. Mikäli päädymme laattoihin niin jotain tummaa olisi tällä hetkellä visioissa tuomaan kontrastia tilaan. Keräsin alle vielä Pinterestistä fiiliskuvia kodinhoitohuoneista ja jäin jopa miettimään sopisiko tähän tilaan se tiililadontaseinä mitä olen miettinyt niin keittiön kuin kylpyhuoneenkin kohdalla enkä ole sille vielä sopivaa paikkaa talostamme löytänyt? Jonnekin se varmastikin täytyisi toteuttaa kun se selvästi jossain tuolla pään sisällä kummittelee. Hmm, pitääpäs miettiä tätä lisää.

 

Ladataan...

"Ai te muutatte maalle? Niin kauas? Siellähän tarvii kaksi autoakin!", olivat ne tyypillisimmät kommentit tuttavapiiriltä, kun kerroimme saaneemme tontin arvonnassa ja alkavamme rakentamaan omaa taloa naapurikuntaan. Meitä kommentit lähinnä huvittivat. Ensimmäiset 18v. Pohjois-Pohjanmaalla asuneena kunta Uudellamaalla 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä oli kaukana maaseudusta. Vuodet ovat kuitenkin näköjään tehneet tehtävänsä ja sen verran kaupunkilaistuneita tässä ollaan, että myönnän saaneeni pienoisen paniikin, kun kuulin muutamankin tulevan naapurin bonganneen tonttialueelta käärmeitä. Eikä asiaa yhtään helpottanut paikallisen apteekkihenkilökunnan kommentti kyypakkausta ostaessani; "käärmeitä, no niitähän täällä riittää!". Yhdelle naapurille vannoinkin käveleväni vastedes tontillamme vain iso lapio kädessä. Ja heti seuraavana päivänä siellä seisoin kyllä ihan ilman mitään lapioita. Kai se vain niin on, että näihinkin vierailijoihin tottuu, kun pääsee taas asumaan lähelle luontoa.

Tonttimme on kokenut melkoisen muutoksen. Viime viikolla tullessani Byggamaxin raksaillasta tulevan naapurini, Koti rakennetaan tunteella -blogin Essin, kanssa puoli yhdeksän aikaan illalla tihkusateessa, päätimme käydä vielä pikaisesti pyörähdyksen tonttialueella. Ja mikä yllätys siellä odottikaan! Meidän tontilla oli puunkaato täydessä vauhdissa. Silloin siis tilanne vielä näytti tältä.

Alunperin tonttimmehan oli siis täysin "metsää". Joku arvioi puita olevan tontillamme joku 300-400 kappaletta. Palkkaamamme maatyöfirma arvioi puiden kaatamisen olevan noin viikon homma. Tässä kohtaa pakko kehaista meidän omaa tiimiämme, joka kaatoi puut kolmessa päivässä. Ja mikä valtava ero tontissa nyt onkaan! Meillähän haastetta tuo korkoerot, kun rinne tulee tontille kahdesta suunnasta. Toisaalta näimme myös heti alkuun tontin mahdollisuudet ja nyt kun se on raivattu niin ne alkavat hahmottua entisestään. Ainakin tontti antaa hyvin haastetta pihasuunnittelulle! Ja juurikin sopivasti tätä postausta kirjoittaessani sähköpostiini saapui pihasuunnittelijaltamme ensimmäinen luonnos tulevasta pihastamme..

Tontti puiden kaatamisen jälkeen

Toivottavasti tämä 1,5 metrinen kaunotar saataisiin säilymään ehjänä ja hyödynnettyä tulevassa pihassa.

Näkymä kadultamme. Sieltä se järvi pilkottaa puiden väleistä. Meidän tonttimme takana kulkee ulkoilupolku, joka kiertää alueen ehdottoman kohokohdan, eli järven. Meidän talomme tulee asettumaan tontille viistoon siten, että takapiha ja parvekkeet ovat suoraan järvelle päin. Ihan täyttä järvinäkymää emme valitettavasti näillä näkymin saa, sillä kunta ei ole harventamassa järven edessä olevaa kasvustoa. Mutta varmaan osittain se meillekin asti pilkahtelee.

Aamu-uinteja odotellessa..

Ja vielä loppuun niitä mieluisia vieraita (tontilla tällä viikolla vierailleiden naapurien lisäksi). Kuulin nimittäin pari tuntia sitten, että tontillamme seisoo kaivinkone! Kuinka innoissaan ihminen voikaan olla yhdestä kaivinkoneesta?? Se kun on merkki siitä, että maatyömme starttaavat maanantaiaamuna tarkalleen kello 7. Tuntuu, että projekti ottaa nyt ison harppauksen eteenpäin ja talo on taas askeleen lähempänä. Ja kyllä, vaikka maanantaihin on vielä aikaa, niin täytyyhän sitä kaivinkonetta lähteä huomenna pällistelemään ihan paikan päälle.

Ladataan...

Sain blogini kautta kutsun bloggareille järjestettävään Byggmaxin raksailtaan, joka järjestettiin tässä muutama ilta sitten. Tiesin Byggmaxin kyllä yrityksenä etukäteen, mutta heidän konseptistaan tai tuotevalikoimastaan minulla ei ollut hajuakaan. Espoon Byggmaxin myymälään oli rakennettu meille ruokapöytä penkkeineen ja raksailta-teeman mukaisesti tarjolla oli raksaruokaa eli hodareita virvokkeineen sekä kuppikakkuja.

Sympaattiset Byggmaxilaiset valaisivat meitä hieman konseptistaan ja pääsimme kierrokselle myymälään ja itsepalveluvarastoon tutustumaan tarkemmin heidän tuotevalikoimaansa. Itselleni ainakin tuli yllätyksenä mitä kaikkea Byggmaxista löytyykään aina puutavarasta ja harkoista eristeisiin, levytavaraan, pihakiviin ja maaleihin asti. Periaatteessa kaikkea rakentamiseen ja remontoimiseen liittyen. Liikeideana on tarjota hyviä rakennustarvikkeita alhaiseen hintaan. Ostaminen on tehty myös nopeaksi ja käteväksi; asiakas voi itse kerätä tuotteet suoraan varastohyllyltä autoonsa itsepalveluvarastosta. Suurempaa erää ostaessa asiakas saa tarvittaessa jopa peräkärryn lainaan veloituksetta. Myös nettikauppaan on panostettu ja tilaus toimitetaan suoraan kotiovelle jopa parissa päivässä.

Ilta jatkui vielä opettavaisella infolla eri ruuveista ja niiden käyttötarkoituksista. Hyödyllistä tietoa alkavalle rakentajalle ja tulevalle nikkarille. Pääsimmekin vielä tosi toimiin ja nikkaroimme itsellemme tarjotinpöydät, joiden viimeistely jäikin kaikille vielä kotitehtäväksi. Iskipä tähän bloggariin ehkä jopa pieni nikkarointivimma! Viimeistellyn tarjotinpöydän lupaan esitellä blogissani myöhemmin.

Kaiken kaikkiaan kiva ilta leppoisan jutustelun merkeissä. Tosi kiva oli päästä tutustumaan myös muihin bloggareihin. Paikalle oli kutsuttu bloggaajat blogeista Villa Solsidan, Hirsitalo Helsinkiin ja Koti rakennetaan tunteella. Kiitos vielä tapahtuman järjestäjille sekä kaikille mukana olleille!

Pages