Ladataan...

Pihasuunnitelmamme on viimein valmis ja lisäänkin sen heti näkyville blogin puolelle. Pihasuunnittelijaksemme valitsimme Porvoolaisen Viher-Lindan, jonka suunnitelmista olen lukenut aikasemmin paristakin eri blogista. Kilpailutimme myös pari muuta firmaa, mutta koska olin lukenut Lindasta pelkästään positiivista ja hinnoittelukin oli kohdallaan niin ei tarvinnut asiaa sen enempää miettiä. Kirjoitin aikasemmin pihatoiveistani täällä.

Linda vieraili tontillamme pariinkin otteeseen ja tuntui ymmärtävän hyvin toiveemme. Toivoimme suunnitelmaa eri toimintojen, istutusten sekä valaisimien sijoittelusta sekä ehdotukset tontille soveltuvista kasveista. Suunnitelmaa voi myöhemmin halutessaan täydentää vielä tarkemmilla työ- ja hoito-ohjeilla pihan rakentamiseen ja istutuksiin liittyen. Jos pihasuunnitelmaa mielii itselleen niin voin kyllä suositella kääntymään Lindan puoleen!

Pientä noottia täytyy antaa Lindalle hitaasta sähköposteihin vastailusta, mutta itse suunnitelma tuli kuitenkin silloin kun se tarvittiin ja olemme siihen todella tyytyväisiä. Kulkuväylät, istutukset ja muut toiminnot on sijoiteltu hyvin toiveitamme ja tontin korkoeroja ajatellen. Myös ehdotukset kasveihin miellyttävät, sillä toiveenahan oli pelkästään valkoisia kukkia. Oikein sormet jo syyhyäisi kokeilemaan rantavehnän ja höyhenpensaan istutusta. Vielä kuitenkin täytyy aika kauan odotella ennen kuin päästään istutuspuuhiin, mutta tällä suunnitelmalla on hyvä lähteä liikkeelle.

Ladataan...

Ladataan...

Kuluneen kahden viikon aikana raksalla on tapahtunut hurja muutos. Kun katsoo raksaviikkojen lukumäärää niin herää itsekin ihmettelemään miten nopeasti talo on noussut tähän vaiheeseen. Jätevesipumppaamon suhteen tuli kunnalta hyviä uutisia ja sitä emme tarvitse. Säästyypä siinäkin muutama tonni. Raksalla on mietitty ja hiottu vielä lvi-suunnitelmaa, valettu ontelolaatat, kiinnitetty alajuoksu, kunnan ihmiset kävivät tekemässä tontilla sijaintikatselmuksen ja maalämpökaivokin tontilla käytiin poraamassa. Ja vihdoin viime viikolla päästiin rungon pystytykseen.

Nousu montusta ylöspäin on siis alkanut ja voi tätä tunnetta! Kaikki se mitä on paperilla suunniteltu kuukausi kaupalla alkaa vihdoin näkymään totena suoraan silmien edessä. Ja näky on yhtä ihana kuin mielessä oli suunniteltukin. Melkeenpä päivittäin on tullut pyöräiltyä lasten kanssa tontille ihastelemaan ja ihmettelemään. Viime viikon lopulla nosturi tuli nostamaan kattoristikot ja kattoon piiloon tulevan tukipalkin paikoilleen.

Vaikka koko projekti tuntuukin välillä todella stressaavalta ja väsyttävältä niin loppupeleissä aika tuntuu menneen todella nopeasti. Nyt meillä on jo talo pystyssä! Alla olevan kuvan sain tulevalta naapurilta kesken työpäivän sinä päivänä, kun kattoristikot nostettiin. Se sai hymyn huulille. Kiitos hänelle <3

 

Ladataan...

Huh kuinka aika on taas vierähtänyt ja en ole saanut aikaiseksi päivitettyä raksan tapahtumia tänne blogin puolelle. Nyt siis muutamankin eri raksaviikon tapahtumia tiivistetysti. Talomme alakerta on nyt muurattu muutamaa väliseinää lukuunottamatta. Lisäksi olemme saaneet muurattua autokatoksen perustukset. Taloon on tehty sisätäytöt sekä välipohjaan on asennettu ontelolaatat. Alakerta odottelee edelleen  LVI-putkia sekä lattiavalua, jotka ovat viivästyneet jätevesipumppaamon kohtalon vuoksi. Kunnan ihmiset palaavat huomenna kesälomiltaan vielä tarkastamaan pumppaamon tarvetta, mutta todennäköisesti sen tarvitsemme. Kyseisen pumppaamon kohdalla on käyty melkoista eipäs-joopas-peliä ja sen kohtalo näyttäisi olevan kiinni muutamasta sentistä. Kaikki siis padotuskorkeuden vuoksi, joka jostain syystä kunnassamme on 1,30m normaalin metrin sijaan.

Lisäksi ollaan muutettu yhden ikkunan paikkaa, päätetty jättää pois portaiden alle suunniteltu varasto, sillä tuota varastotilaa meille on tulossa riittävästi jo muutenkin, sekä päätetty sijoittaa alakerran pikkuwc toiseen kohtaan. Arkkitehti/pääsuunnittelijamme palaa huomenna lomaltaan, joten tuon pikku-wc:n sijainti varmistuu pienen palaveeraamisen jälkeen, mutta mielessä on parikin vaihtoehtoa. Joku ihmetteli näitä muuttuneita suunnitelmia, mutta itse koen tämän olevan yksi parhaista asioista, kun rakentaa omin voimin. Meillä ainakin moni uusi idea on tullut esiin vasta kun talo ja huoneet on alkaneet rakentua. On tosi hyvä, että suunnitelmia voi vielä hioa matkan varrella eikä ole sidoksissa tiettyyn pakettiin. Toki suunnitelmien muuttaminen vaatii aina kuvien päivittämistä rakennusvalvontaan, mikä tietää pieniä lisäkustannuksia. Niin ja lisäksi olemme mm. ravanneet eri rautakaupoissa, laattasuunnittelussa sekä tilanneet jo suihkut sekä ammeen tulevaan taloon alennusmyynneistä.

Tässä hieman utuinen kuva alakerran maan alle tulevasta, ikkunattomasta tilasta. Aikaisemmin mainitsinkin tämän tilan olevan meillä alkuun varastotilana ja myöhemmin mahdollisesti keksimme tilaan muutakin käyttötarkoitusta.

Postauksen otsikko on hieman humoristisesti parin ohikulkijan kommentista lainattua. Koska alueemme on uusi ja vasta rakentumassa niin alueella pörrää paljon kiinnostuneita ohikulkijoita, jotka välillä pysähtyvät kyselemään projektistamme. "Ai te ootte ne, joiden talo on siinä montussa?" Juu, me ollaan siinä montussa. Kieltämättä talo näyttää hieman hassulta nyt, kun alakerta jää risteykseen kahden tien tasalle. Ensi viikolla pääsemme aloittamaan yläkerran rungon pystyttämistä niin päästään hieman ylöspäin sieltä montun pohjalta! Arki muuttuu ensi viikolla senkin vuoksi, että aloitan itse huomisesta alkaen työt 1,5 vuoden äitiyslomailun jälkeen. Vapaa-ajan ongelmia ei tule olemaan!