Ladataan...

Tässä tiivistetysti muutaman menneen viikon tapahtumia ja missä meillä mennään nyt raksalla. Odotettu lattiavalu saatiin viimein, kun Lattiamies tuli tekemään betonivalun alakertaan ja vitsit, että se muuttikin alakerran ilmettä. Itse koen nuo harkot jotenkin muutenkin niin karuiksi, että kun tilaan saatiin "lattia" niin alkoi alakertakin näyttämään vähän enemmän sisältäkin talolta.

Samalla viikolla aloitettiin villoittamaan ja levyttämään yläkertaa sekä rakentamaan harkoista muuria kallion reunaa pitkin parvekkeen reunaksi. Ulkotäyttöjä odotettiin lattiavaluakin enemmän ja niissä riittikin tekemistä. Kaivinkonekuskimme ahkeroi niiden parissa melkein viisi päivää. Onneksi yllätyksiä ei pahemmin tullut ja näillä näkymin pysymme niiden suhteen arvioiduissa kustannuksissa. Läheiseltä ryhmärakentamistontilta saimme 5 kuormallista moreenia, joilla päästiin jo hyvään alkuun. Lisäksi soraa tuotiin raksalle 8 kuormallista. Täyttöjen jälkeen alkoikin tapahtua huimaa vauhtia. Koska rotko talon ympärillä saatiin umpeen niin pystyttiin valamaan etukatoksen anturat ja samalla aloitettiin rakentamaan autokatosta.

Yllä olevassa kuvassa näkyykin nuo harkoista rakennetut muurit parvekkeiden sivulla sekä isompaa parveketta tukeva pilari. Isommalta parvekkeelta harkkoriviä puuttuu vielä noin metrin verran. Nuo muurit rapataan valkoisiksi ja parvekkeiden eteen tulee lasikaiteet. Ihastuimme tulevan naapurimme, Kalliolle Kukkulalle -blogin sympaattisen Viivin, tupareissa upean talon lisäksi upeaan Drop-altaaseen ja vaikka niin vannoimme ettei meille tule paljua niin aika hyvä paikka sille olisi tuossa saunasiiven kyljessä suuremman parvekkeen alla.. Kummasti tässä matkan varrella näitä houkutuksia tulee vain lisää ja lisää.

Nuo ulkotäytöt muuttivat kyllä tonttimme ilmettä todella paljon ja piha näyttää sekä etupihalta että takapihalta paljon isommalta. Ja mikä parasta, että voin itsekin edes vähän huojentuneemmin mielin käydä raksalla meidän 1,5-vuotiaan kanssa, kun joka puolella taloa ei ole suurta pudotusta.

Talon julkisivu sai kadun puolelta muodonmuutoksen, kun se sai autokatoksen lisäksi katoksen ja portaikon muotit betonivalua varten. Samoin muotit tehtiin myös talon ja autokatoksen väliin yläpihalta alapihalle. Aika monta porrasta autokatokselta ulko-ovelle. Voi olla, että monen ostoskassin kanssa noita tulee vielä manattua. Meidän tontti nyt vaan sattuu olemaan vähän haastava. Löytyy rinnettä vähän joka suuntaan. Tuulensuojalevyihin on asennettu koolauspuut ulkoverhousta varten ja katto on saanut ylleen räystäslaudat.

Tulevalla viikolla tiimimme pääsee asentamaan kattopellit ja autokatoksen aluskatteen ja voi olla, että saadaan jopa ovet ja ikkunat paikoilleen. Koska haluamme keskitetyt ikkunat niin joudumme odottamaan ulkoverhouksen asentamista vielä siihen asti, että ikkunat on saatu paikoilleen. Nuo ikkunat on allekirjoittaneelle se juttu mitä on odotettu projektin alusta asti, joten voi olla, että aika täpinöissään tullaan raksalle niitä ihastelemaan.

Ladataan...

Tuli pyörähdettyä viikonloppuna Habitare-messuilla ja vaikka messut ovatkin nyt tältä vuodelta ohi ja blogit ovat pullollaan Habitare kuvia niin ajattelin silti lisätä tännekin muutaman kuvan itseäni inspiroineista asioista. Lähistöllä asuvana Habitaressa on tullut käytyä joka vuosi muutaman viimeisen vuoden ajan, mutta täytyy sanoa, että fiilis oli nyt täysin toinen kuin aikaisempina vuosina. Muutama lapsivapaa tunti poissa raksalta tai kotoa tuntuu todella luksukselta jo itsessään, mutta etenkin kun rakennusprojekti on vielä siinä vaiheessa, että suurin osa sisustuksellisista ja pintamateriaaleista on vielä valitsematta niin olo oli kuin lapsella karkkikaupassa. Vaikka messuja on monessa blogissa kritisoitu siitä, etteivät ne tarjonneet paljoakaan mitään uutta niin itse koen kuitenkin saaneeni messuilta parikin hyvää ideaa pintojen toteutukseen, valaistukseen sekä taisinpa jopa löytää tulevaan taloomme yleisten tilojen lattiamateriaalin, kylpyhuoneen hanat, ulkovalot sekä parikin eri valaisinta sisälle. Kannatti siis käydä!

Kuben betoniset valaisimet oli ihania. Betoni näkyi vahvasti messuilla edelleen. Sitä oli valaisimien lisäksi keittiötasoissa, huonekaluissa ja olipa messuilla muutama uusi mikrosementin toimittajakin. Eipä tullut kysyttyä kävisikö tuo seinävalaisin ulkokäyttöön, mutta voisi olla aika ihana talon julkisivun valaisussa.

Anni Pitkäjärven Pinna -naulakko oli hauska, lattoi hymyilyttämään. Ja Kasper Nymanin Mono chair on niin kaunis.

Wall+ puukomposiittilaatat olivat kyllä mielenkiintoisia. Niihin ei ole voinut olla törmäämättä blogeissa, mutta luonnossa ne näyttivät vielä kivemmilta. Kotimaisuus, 100% vedenkestävyys ja se, että ne voidaan uudiskohteissa asentaa suoraan kipsilevyn päälle kuulostaa kyllä hyvältä. Saa nähdä innostunko testaamaan näitä taloomme.

Muotoilutoimisto Eheen Särmä -valaisimeen ihastuin tosi paljon. Sopisi mustana täydellisesti työhuoneeseen eikä hintakaan ollut päätä huimaava (115€). Vaneria näkyi myös messuilla ja tykästyin erityisesti tähän mustaksi käsiteltyyn pintaan. Olin miettinyt vaneria taloomme jossain muodossa ja tämä voisi olla varteenotettava vaihtoehto.

Kannustalon ja Asun -lehden messuosastoa ei ole turhaan hehkutettu messujen upeimmaksi. Tosi tyylikäs ja mielenkiintoinen, tummanpuhuva sisustus. Musta oli muutenkin esillä isoina pintoina messuilla ja Kannustalon kohteessa sitä oli käytettykin reilusti. Vielä tuntuisi silti itselle vieraalta laittaa tulevan keittiömme mustien kaapistojen ja tasojen seuraksi vielä mustat laatatkin, mutta kieltämättä tuo tumma värimaailma oli ihanan erilainen valkoisten kotien rinnalla.

 

Ladataan...

Vaikka maatyövaiheen ensimmäisessä osassa säästettiinkin pitkä penni niin ulkotäyttöjä jännitetään sitten senkin edestä. Ulkotäytöthän ovat meillä venyneet erinäisistä syistä usealla viikolla ja nyt vihdoin ensi viikolla ne olisivat edessä. Ja rinnetontissa täytettävää löytyy. Autokatos meillä on osittain (katon osalta) kiinni päärakennuksessa. Autokatos tulee noin metrin alemmaksi kuin päärakennuksen yläkerta. Alla oleva kuva selkeyttää ehkä kuinka paljon täytettävää siis sen suhteen olisi.

Autokatoksen kohdalla maaperä oli savi-silttipohjaa, joten sitä jouduttiin poistamaan aikalailla. Rakennesuunnittelija suunnitteli autokatokselle perustukset, mutta käytännössä siis koko nyt näkyvä osa tulee täyttöjen alle ja varsinainen autokatos aletaan rakentamaan näiden nyt muurattujen perustusten päälle. Takapihan puolelle (kuvassa oikealla) tuota muurattua osaa jää tietty näkyviin aika paljonkin, koska maa jää siellä puolella alemmaksi. Aika hurjaa! No siitä se idea sitten työmaalla lähti.

Meidän ihana raksa-apujoukko oli miettinyt miten turhaa (ja kallista, kun tuota täytettävää tulee niin paljon muutenkin) olisi täyttää tuo reilun viiden neliön varastotila autokatoksessa ja saanut idean maakellarista. Näin tuo tila voitaisiin jättää täyttämättä ja hyödyntää jotenkin muuten. Täytyy myöntää, että kun mies tätä ensin puhelimessa ehdotti niin hetken mietin mielessäni niitä ruohopeitteen peittämiä, luolamaisia maakellareita, jotka miellän enemmin maalaismaisemaan. Toisaalta idea oli äärimmäisen hyvä ja toteutettavissa suhteellisen helposti. Nyt ajatus juuresten ja hillojen säilömisestä oman pihan uumenissa houkuttaa jo kovasti. Vielä pitää selvitellä vain noita ilmanvaihtoasioita sekä tietty tehdä takapihan puolelle kellarille oviaukko. Ja uskon, että saadaan ulkonäöllisestikin moderniin pihaan toimiva ratkaisu aikaiseksi.

Pages