Ladataan...
KOTI RINTEESSÄ

Onpas ihana kulkea uuden asuinalueemme kujia näinä pimeinä iltoina, kun lähes jokaisen talon ikkunoissa roikkuu joulutähtiä ja erilaisia jouluvaloja. Tuntuu kuin joulun valmistelut alkaisivat vuosi vuodelta hieman aikaisemmin, sillä muistan hyvin kun lapsuusvuosina koristelut aloitettiin vasta joulukuussa. Mutta en valita, minusta ne tuovat kaivattua valoa tähän muuten niin synkkään ja pimeään marraskuuhun.

Itsestäni on kuoriutunut jouluihminen vasta lasten myötä. Tuleva joulu on siinä mielessä erityinen, että se on ensimmäinen joulu jonka vietämme uudessa talossamme ja lisäksi ensimmäinen joulu, jonka ylipäätään vietän omassa kodissani. Olen aina ajatellut ettei joulu ole oikea joulu ellen vietä sitä lapsuuskodissani pohjoisessa, jossa joulun kruunaa lumilyhtyjen ympäröimä joulusauna pihasaunassa suurten hankikasojen keskellä. Rakennusaikana kuitenkin vannoin, että kunhan vain pääsemme muuttamaan taloon sisään ennen joulua niin joulun vietämme uudessa kodissamme. Onneksi saamme vieraaksemme ne itselleni kaikkein läheisimmät, joten joulusta tulee varmasti ikimuistoinen näinkin. Ja mikä parasta, pääsen ensimmäistä kertaa suunnittelemaan itse joulun koristeluineen, kattauksineen ja asetelmineen. Olenkin jo hieman käynyt etsimässä inspiraatiota jouluun ja ajattelin jakaa jokusen kuvan etsinnöistäni teillekin.

Muutaman House Doctorin joulutähden olenkin jo hankkinut, mutta ostoslistalle mahtuisi vielä muutama lisää. Tykkään tosi paljon niiden modernista ja sopivan yksinkertaisesta ilmeestä, ilman turhia koristeluja. Nyt niin trendikäs huonekuusi on myös hankintalistalla. Ensimmäistä kertaa on tarkoitus myös hankkia joulukuusi. Sille (kuten joulutähdillekin) suunnittelin paikan jo sähkösuunnittelussa, joten sillekin pistorasialle on vihdoin käyttöä :) Ja koska meille tulee kuusi niin täytyyhän olla myös kuusenkoristeet valoineen. Niissä, kuten muussakin joulukoristeluissa suosin sävyinä valkoista, hopeaa ja mustaa. Yksinkertaista ja kaunista.

Joulukattaukseen olisi kiva myös panostaa, sillä kaunis kattaushan on puoli ruokaa. Kynttilät, kävyt ja havut toimivat aina. Kiva olisi saada sekaan myös jotain itsetehtyä. Luulen, että haen inspiraatiota kattaukseen Pinterestistä, josta ideoita löytyy takuuvarmasti. Aikaisempina vuosina en ole niinkään jaksanut nähdä vaivaa paketoinnin suhteen. Tänä vuonna suunnittelin tekeväni toisin. Nykyään kun kauniita lahjapapereita on helposti saatavilla ja kauniin paketin saa aikaan jo pienellä vaivalla ja parilla, persoonallisella koristeella. Ja jos en saakaan kaikkea aikaiseksi niin ei siihenkään maailma kaadu. Puhdas, siisti koti, kynttilät, joululaulut, jouluruoka, joululahjat, joulusauna ja ne läheisimmät ympärillä on nekin jo tarpeeksi.

 

(Kuvat House Doctor)

Ladataan...
KOTI RINTEESSÄ

Facebookin eräällä sisustuspainotteisella sivustolla kysyttiin yksi päivä lempparinäkymää kotona. Vastaus oli itselläni heti selvä ja se oli olohuoneemme. Tämä siksi, että se on ainoa lähes valmis tila talossamme. No okei, keittiö on yhtälailla valmis, mutta jotain tuossa olohuoneessa on mistä pidän erityisen paljon. Neliöiltään se on noin parisenkymmentä, mutta korkea huonekorkeus ja "puoliseinä" käytävään saa sen tuntumaan todellista suuremmalta. Rakastan huoneen korkeita ikkunoita, joista voi seurailla metsän läpi hölkkääviä lenkkeilijöitä tai vaihtuvia vuodenaikoja. Pidän myös tilan korkeudesta ja avaruudesta. Tosin korkeus asettaa myös omat haasteensa. Odotan jo kauhulla spottien palamista tai palovaroittimen patterien vaihtoa...onneksi nuo eivät kuitenkaan ole asioita, joita pitäisi tehdä kovinkaan usein..

Sohva oli yksi suurimmista investoinneista huonekalujen suhteen uuteen taloomme ja pääsin kuin pääsinkin toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni Adean Band -sohvasta. Halusin olohuoneeseemme sirorakenteisen, tyylikkään, laadukkaan ja kotimaisen sohvan, joka kestää aikaa. Bandissa yhdistyvät mielestäni nämä kaikki. Lisäksi tärkeää oli käytännöllisyys, että kaikki kangasverhoilut olisivat irrotettavissa ja pestävissä. Väriksi valitsin turvallisen harmaan, johon en kyllästyisi vuosien saatossa. Vähän jännitti miten se kävisi yhteen harmaan lattian kanssa, mutta ihan kivastihan ne sointuvat yhteen. Moni meillä vierailleesta on kehunut olohuoneen harmonista tunnelmaa. Ehkä se tulee juuri tästä harmaan sävyjen liitosta ;)

Matoksi valikoitui monesta blogista tuttu Linea Designing Asko mixed -matto, joka on vain mielestäni niin nätti. Olin kuullut paljon kehuja siitä ja täytyy sanoa, että kehut eivät olleet turhia. Edullinen, mutta kaunis villamatto, joka hylkii likaa ja oikeasti pysyy paikallaan eikä venkoile jalkojen alla. Niin ihanaa, ettei tarvitse olla sitä jatkuvasti suoristelemassa. Ainoa pieni miinuspuoli on siitä irtoava nukka, mutta tuleepahan ainakin huolehdittua imuroinnista.

Dixonin valaisimen, Hübschin tuolit ja sohvapöydän olin hankkinut jo aikaisemmin. Valaisimelle suunnittelin paikan jo sähkösuunnitelmaa tehdessä sohvan vierustalle ja se toimii siinä mielestäni tosi hyvin, vaikka saikin silloin aikaan ihmettelyjä. Näin korkeassa tilassa keskelle huonetta sijoitettu riippuvalaisin voisi näyttää hieman hassulta. Ainoa suurempi hankinta edessä on vielä taulu korkealle seinälle. Tuo seinä mielestäni huutaa jotain sitä koristamaan. Toiveissa on suuri akustiikkalevylle tehty maalaus, mutta se hankinta jää vielä hautumaan ja odottelemaan. Sillä aikaa voinkin keskittyä muihin huoneisiin, josko saataisiin valmista pian myös muissa tiloissa.