Ladataan...

Juuri kun selvisin edellisestä blogihaasteesta niin Skadilinjalla -blogin Hanna haastoi jo seuraavalla (kiitos vain tunnustuksesta Hanna :). Saksalaisista blogeista alunperin liikkeelle lähteneen Liebster Awaradin ideana on tuoda esille muita kiinnostavia blogeja. Haasteeseen kuuluu vastata 11 kysymykseen ja esittää omat 11 kysymystä eteenpäin taas uusille, mielenkiintoiselle blogeille. 

Mikä on parasta bloggaamisessa tähän asti? Ehdottomasti raksabloggaajien oma blogiyhteisönsä, jossa seurataan muiden projektien edistymistä, annetaan vinkkejä ja tsempataan. Olen saanut monta kullanarvoista neuvoa ja ideaa juuri nimenomaan muiden projekteja seuraamalla. Vaikka etenkin nykyään tulee kommentoitua muiden edesottamuksia harmillisen vähän niin seurailen kuitenkin yhtä innolla ja mielenkiinnolla edelleenkin missä muiden projekteissa mennään.

Entä haastavinta? Ehdottomasti kuvaaminen ja ajankäyttö. Järkkäri on jäänyt jonnekin kaapin pohjalle lojumaan ja raksalla tulee räpsittyä hätäisiä kännykkäkuvia, mikä todellakin näkyy kuvanlaadussa. Se harmittaa, mutta olen ajatellut asian niin, että raksalta raksaroinineen on muutenkin vaikea ottaa kovin edustavia otoksia. Lupaan petrata kuvanlaadussa, kun siirrytään valmiisiin pintoihin ja itse muuttopuuhiin. Aikaa blogin päivittämiseen jää myös harmittavan vähän. Monta ideaa ja aihetta olisi jatkuvasti mielessä, mutta huomaan potevani jonkinlaista turnausväsymystä ja yleensä uni vie illalla voiton. 

Kun sinulta lapsena kysyttiin, mikä sinusta tulee isona, mitä vastasit? Lapsuudenkodistani itse asiassa löytyy eskariaikainen piirustukseni, johon taakse tarhantäti on kirjoittanut toiveammattini, "Miss maailma, joka inhoaa liikuntaa". Ei hajuakaan mistä tuo toive on peräisin, mutta aika kauaksi meni lopputuloksesta :)

Mikä saa sinut hymyilemään? Ensimmäisenä tuli mieleen toisen ihmisen hymy. Ja tietenkin lasten hauskat, päivittäiset havainnot ja toteamukset elämästä ja asioista ylipäätään. 

Tämän viikon kohokohta? Oli nähdä hyvä ystävä useiden kuukausien jälkeen ja huomata, että juttu jatkui sujuvasti siitä mihin se viimeksi oli jäänyt. Ihan kuin päivääkään ei olisi ollut näkemisten välissä. Myös kevätaurinko raksalla on piristänyt mieltä.

Mikä tai kuka inspiroi sinua? Inspiraatiota voi saada mistä vain; rohkeilta ystäviltä, ylipäätään ihmisiltä, joilla on jokin intohimo, jonka eteen he näkevät suunnattomasti vaivaa. Myös blogit ja sisustuslehdet tarjoavat inspiraatiota, luonto ja kaikki kauniit asiat, tilat ja tunnelmat.

Mikä on lempipaikkasi kotona? Minulle koti tarkoittaa jo nyt tulevaa taloamme eikä nykyistä vuokra-asuntoamme. En osaa heittää sieltä vielä yksittäistä kohtaa, se tuntuu vaihtuvan viikottain, mutta tällä hetkellä se on näkymä etuoveltamme, kun astun sisään. Koti <3 

Aarteesi kotona - esine tai huonekalu - josta pidät erityisen paljon? Meillä ei ole mitään perintöhuonekaluja tai vastaavia, joten mitään todella erityistä esinettä ei tule mieleen. On monta esinettä ja huonekalua, josta pidän tosi paljon, mutta ei mitään, mistä en voisi luopua. 

Kissa vai koira? Tämä on helppo, sillä perheeseemme kuuluu 8-vuotias kissaneiti. Kissat on vain ihan parhaita. 

Mihin haluaisit matkustaa? Yksi pitkäaikainen haave olisi päästä kiertämään Australiaa. Tuo haave tuskin toteutuu ainakaan lähivuosina, mutta onneksi aina voi unelmoida.

Mitä odotat ensi kesältä? Hassua, että ensimmäistä kertaa elämässäni en odota kesältä reissuja Suomessa ja ulkomailla tai mitään muutakaan erityistä tapahtumaa. Odotan asumista ja puuhastelua uudessa kodissamme; talon ulkomaalausta, tontin toisen reunan kallion esiin raaputtamista, pihakivetysten tekoa, kasvien istuttamista, aamukahveja terassilla, saunomista omassa saunassa, paljussa lilluttelua ja myöhäisiä illallisia ystävien ja naapuruston tyyppien kanssa. Vuoden raksailun ja raksakommuunissa elämisen jälkeen odotan eniten ihan arkipäivisiä asioita ja yhdessäoloa perheen kanssa. 

No niin, tehtävä suoritettu! Ja teen samat kuin Hanna enkä ala kehittelemään uusia kysymyksiä, näillä siis mennään. Minun Liebster Awardsini menisivät kaikkien raksablogien suuntaan, nostamatta esille ketään erityisesti. Olisi ihanaa lukea vastauksianne, joten kaikki raksaamiselta kykenevät, innostuvat ja jaksavat saavat tarttua haasteeseen :)

Ladataan...

Vaikka kuinka olisi tälle illallekin vielä luvassa budjetin seurantaa, laskujen maksua, kilpailutusmeilejä ja tavaran tilausta niin oli pakko tulla lisäämään tänne muutama kuva meiltä. Instagramissa projektiamme seuraavat ovatkin ehkä jo huomanneet, että meillä on vihdoin tasoitukset meneillään ja saako vähän hehkuttaa..?? Meillä näyttää ihanalta! 

 

Valkoinen pinta ja sen tuoma valoisuus tuntuu niin ihanalta, kun on tuijotellut ruskeita kipsilevyjä kuukausia. Samalla alkaa vihdoin oikeasti tuntumaan siltä, että taloprojekti alkaa olla loppusuoralla ja muutto vielä loppukeväästä voi hyvinkin olla mahdollinen. 

Pari viime viikkoa meillä on tehty hormia, viimeisiä alaslaskuja ja kotelointeja. Uskomatonta miten paljon aikaa menee kaikkeen "pieneen" näpräämiseen. Lisäksi meillä on ollut vähän vajaamiehitystä, mikä näkyy heti työtahdissa. 

Paljon on hommaa kuitenkin vielä edessä. Onneksi hyvään saumaan tulee hiihtoloma ja lähipiirin apujoukot. Nyt toivottavasti isolla harppauksella eteenpäin. Seuraavana onkin vuorossa takan muurausta ja pian varmaan päästään aloittelemaan kylppäreiden seinien laatoituksiakin, jännää! Oma suurin projektini tulee olemaan mikrosementtipinnoitus noin 100 neliöön, jota odotan kauhunsekaisella jännityksellä. Ei kai se voi kovin vaikeaa olla!  No, jos jokin menee pieleen niin ainakin tietää ketä lähteä syyttelemään ;)

Ladataan...

Ladataan...

Saunan suhteen suunnitelmat ovat muuttuneet matkan varrella melkeinpä eniten. Alussa suunnitelmissa oli todella tumma sauna U-mallisilla lauteilla. Meille ei todellakaan pitänyt tulla lauteet vastakkain..ja kuinkas sitten kävikään. Jossain vaiheessa rakennusprojektia otimme tarjouksen parilta saunatoimittajalta valmissaunasta ja selvisi, että valmissaunat olivat hintansa puolesta poissuljettu. Selvisi myös se, että U-malliset lauteet kyllä mahtuisivat niille varattuun tilaan, mutta ahdasta tulisi. Ajatus kiukaasta melkein kiinni polvissa ei houkuttanut ja suunnitelmat lähtivät toiseen suuntaan. Mitä enemmän ideoita tuli etsittyä lehdistä ja netistä, sitä enemmän aloimmekin tykästyä vastakkaisiin lauteisiin ja sellaisethan meille nyt siitten olisi tulossa.

Myös tumma sauna alkoi jossain vaiheessa epäilyttämään, etenkin kun suunnitelmat kylpyhuoneen laatoituksesta alkoivat muuttua tummanharmaan suuntaan. Itse olisin ollut jopa ihan vaalean haapapaneelin kannalla, mutta miehen toive saunan suhteen oli edelleen tummempi. Lopullisina vaihtoehtoina olivat magnolia ja jättiläistuija, joista päädyimme lopulta jälkimmäiseen. Jättiläistuijassa viehätti lämpimän värisävyn lisäksi voimakkaat värivaihtelut. Jopa yksittäisessä paneelissa voi olla suuriakin värieroja. Sen sanotaan myös kestävän lämmön- ja kosteudenvaihteluja monia muita materiaaleja paremmin.

​Todella kaunis tuijasta tehty sauna tuli vastaan Coco sweet dreams -blogista. Kuvasta näkee juuri tuon tuijan värivaihtelun, joka on niin kaunis. Pidän myös saunan lauteiden muodosta, "pölkkylauteet" on suunnitteilla myös meille.

​Toinen kaunis sauna, josta meillä on haettu ideaa lauteisiin ja valaistukseen on Minä ja Morris -blogin Elisan sauna. Lauteiden muotoilu miellyttää, vaikkakaan ne eivät ole tässä saunassa vastakkain. Ja tarkoituksena olisi myös meillä sijoittaa kuituvalot suuntaamaan valon ylöspäin selkänojien takaa. Aluksi oli mietinnässä ettei laitettaisi selkänojia ollenkaan, mutta kuituvalojen sijoittaminen kattoon ja valokeilassa istuminen ei tuntunut ihan omalta jutulta niin siksi suunnitteilla nyt selkänojiin sijoitettavat valot. Muutama valo kattoon on kuitenkin tulossa, mutta vain kiukaan päälle.

Kiukaaksi päädyimme Ikikiukaan Pilariin Wave-ohjauskeskuksella. Ikikiukaan kiukaat valmistetaan käsityönä Suomessa ja niissä miellyttää kotimaisuuden, kestävyyden ja korkean laadun lisäksi niiden järeys. En usko, että tulemme pettymään valintaan. Kiukaan sijoitamme saunan takaseinälle lauteiden väliin. Hieman jännittää tuo saunan toteuttaminen oman tiimin voimin ilman kunnollisia piirustuksia, mutta luotan taitavaan appiukkoon.. Eiköhän me ihan kiva sauna saada aikaan!

Pages