Ladataan...

Projektin alkuvaiheessa kirjoittelin keittiösuunnitelmastamme, jonka löimme lukkoon melko aikaisessa vaiheessa Keittiömaailman kanssa. Tuntuu, että valitettavan paljon saa lukea blogeista vastoinkäymisistä keittiöiden suhteen, milloin toimituksessa on ollut puutteita tai suoranaisia virheitä tai milloin laatu ei olekaan vastannut odotuksia. Meillä varsinainen toimitus on vasta ensi viikolla, joten jää nähtäväksi meneekö asiat sen puoleen sujuvasti, mutta ajattelin kertoa tähän mennessä tapahtuneista muutoksista ja heittää kehut Keittiömaailman loistavalle asiakaspalvelulle.

Keittiömme niemekkeeseen ja muihin alakaapistoihin valitsimme A La Carte keittiön tammisen vaakaviiluoven mustana ja uritettuna. Joku aika sitten sain soiton Keittiömaailmalta pahoittelujen kera, koskien oven pahoja toimitusvaikeuksia. Hetken aikaa kylmä hiki ehti nousta jo otsalle, kun mielessäni valmistauduin kaapistojen vaihtamiseen. Sitten selvisikin, että kaapistot olivat edelleen saatavina, samalla tammisella vaakaviilutuksella mustana, mutta ilman uraa. Ja korvauksena tästä, Keittiömaailma tarjoaisi meille kyseiset kaapistot sähköisesti avautuvina. 

Sähköisesti avautuvalla mekanismilla ovi siis avautuu kevyesti etusarjaa painamalla. Usein tämä mekanismi halutaan nimenomaan jätevaunun kanssa, jolloin oven saa helposti auki esim. polvella painamalla, kun kädet ovat täynnä. Meidän puolesta mekanismi on enemmän kuin tervetullut ja ihana saada keittiöön jotain arjen luksusta, johon muuten emme olisi pystyneet taloudellisesti satsaamaan. Selkeän minimalistinen keittiö oli toiveissa ja nyt meille tulevat täysin sileät kaapinovet jopa soveltuvat siihen paremmin kuin alkuperäiset uritetut.

Kiva lisä oli myös toinen puhelinsoitto Keittiömaailmalta, joka koski samaista sähköistä mekanismia. Meillä kun astianpesukone on integroituna alakaapistoon, täytyi myös se vaihtaa etuosaa painamalla avautuvaksi. Tästäkään vaihdoksesta meiltä ei veloitettu mitään lisää (tietenkään, koska vaihdoksethan eivät olleet meistä lähtöisiä) ja saimme alkuperäisen AEG:n astianpesukoneen tilalle Siemensin lippulaivatuotteen. Pakko on kehua myös yhteyshenkilöämme, Vantaan Keittiömaailman Joonaa, avuliaisuudesta ja kärsivällisyydestä, liittyen erityisesti wc:n kalusteisiin ja allastasoihin. Meille on tulossa toiselta firmalta vähän erikoisemmat allastasot (joista lisää myöhemmin) Keittiömaailman kalusteisiin ja Joona on kärsivällisesti katsonut läpi moneen otteeseen myös näitä piirustuksia ja antanut muutosohjeita, jotta kokonaisuus muodostuisi mahdollisimman toimivaksi. En ole maininnut rakennusblogistani Keittiömaailmalle, joten kaikki kirjoitus on vain ja ainoastaan oma kokemukseni Keittiömaailman toiminnasta ja palvelusta. On kiva jakaa hyvää palautetta eteenpäin. 

Ja muutamalle kyselijälle tiedoksi, lupaan rustailla vielä niitä Köpiksen tärppejä, kunhan ehdin :)

 

Ladataan...

Pienen vesieristetakaiskun jälkeen meillä on vihdoin laatat seinissä sekä ylä- että alakerran kylpyhuoneessa. Ensimmäiset vesieristeet kun alakerrassa irtosivat seinästä vain vetämällä. Syy selvisi virheellisesti laitetusta primerista. Ohjeistus kun oli betoni- ja tasoiteseiniin käyttää sitä laimennettuna eikä kukaan työmaalla tullut ajatelleeksi, että seinissä oli kipsilaasti, joka vaatii huokoisen pintansa vuoksi primerin laimentamattomana. 

Laatathan meillä on molemmissa kylppäreissä samaa kokoa ja samasta sarjasta, vain eri sävyisenä. Myös saumaus on tarkoitus laittaa laatan sävyn mukaan mahdollisimman lähelle laatan omaa sävyä. Alakertaan (tumma kylppäri) mietin loppumetreille saakka tehosteseinäksi ammeen taakse kuusikulmaista, marokkohenkistä laattaa, mutta koska tila ei ole kovinkaan suuri ja saunan paneeli niin kirjava, niin päätimme mennä samalla laatalla koko kylpyhuoneessa. Ja nyt kun laatat ovat seinissä niin ratkaisu tuntuu oikealta. Tumma laatta on jo itsessään niin näyttävä. Laatat tulevat jatkumaan samana myös lattioissa, niissä vain isommassa koossa. 

Saunan panelointi on myös edistynyt. Olen täysin myyty tuosta jättiläistuijasta ja niin tyytyväinen, että mies piti pintansa tummemman paneelin suhteen. Niin ja myös tummien laattojen suhteen ;) Kuten kuvasta näkyy, keskelle saunaa on tulossa tummanharmaista "kivisuikaleista" tehosteseinä kiukaan taakse.

Tällä viikolla oli ihania, aurinkoisia päiviä ja niitä hyödynnettiin parvekkeiden terassilaudoitusten asentamiseen. Nyt parvekkeilta oikeastaan puuttuu enää harkkoseinien rappaus ja eteen tulevien lasikaiteiden asennus. 

Meillä on Uuniseppien Pikku-Matti takkapaketti korotettuna, jonka taitava appiukkoni muurasi. Takkamme sijaitsee alakerran takkahuoneessa kahden oven välissä, joten Pikku-Matti valikoitui meille sopivan siron koonsa ja edullisen hintansa vuoksi. Takasta on tulossa musta ja vielä mietinnässä on tehdäänkö lopullinen pinnoitus laatalla vaiko kenties vain maalaamalla. Hyviä vinkkejä edullisista pinnoitevaihtoehdoista otetaan vastaan!

Ladataan...

Meillä on vietetty jonkinsortin väliviikkoa. Meillä sekä apujoukoissa on sairasteltu eikä raksalla ole tapahtunut juuri mitään. Viikonloppuna ilmeni kiva ylläri, kun kunnan viemäri oli mennyt tukkoon ja osa jätevesistä oli tullut meille talon sisälle. Tosi kiva, kun alakerran viemärit oli täynnä ja viemäreiden ympärillä metrin laajuudella oli arvanette varmaan mitä.. Pahemminkin olisi voinut käydä, kauhukuvissa koko alakerta olisi lainehtinut jätevesistä. Nyt kuitenkin lattioita joudutaan hiomaan, että loputkin kurat saadaan niistä pois. Täytyy sanoa, että kaikista vastoinkäymisistä tällaista olisin viimeisenä odottanut.

Meillähän viime kesänä soudettiin ja huovattiin pumppaamon suhteen ja lopulta saimme kunnan puolesta hyväksynnän sille, ettei sitä tarvita, koska vietot riittävät. Nyt kuitenkin nähtiin se, että jos kunnan viemäri menee tukkoon niin näin käy todennäköisesti uudelleen. Selvityksen alla on joudutaanko kuitenkin hankkimaan pumppaamo vai löytyisikö ratkaisu esim. takaiskuventtiilistä tai vastaavasta. 

Muitakin takaiskuja tuli vastaan viime viikolla, kun esim. takkaa muuratessa huomattiin pari puuttuvaa osaa ja homma jäi kesken odottelemaan osia saapuvaksi. Samoin kesällä alennusmyynneistä ostamamme Hansgrohen suihkut paljastuivat liian korkeiksi tulevaan kylpyhuoneeseemme. Varaosat löytyisivät Saksasta, mutta suihkut voi onneksi myös lyhennyttää. 

Sen sijaan mikä ilahdutti, oli saunan paneeli, joka osottautui nappivalinnaksi. Panelointikin on vielä kesken, mutta tässä vähän esimakua jättiläistuija-paneloinnista.

Viikkoon on myös mahtunut auringonpaistetta ja viikonloppuna tuli räpsittyä muutama kuva talosta kevätauringossa.

Tämä tyyppi jatkaa nyt pakkailuja ja lentää aamulla ansaitulle viikonloppulomalle Köpikseen. Pahoittelen jo etukäteen Instagramin Köpis-tulvaa viikonlopun aikana ja ehkä muutama sananen reissusta seuraa myös blogin puolella ensi viikolla.