Ladataan...

Voi blääh, että välillä harmittaa, kun oman projektin eteneminen junnaa paikallaan muiden ihmisten kiireiden vuoksi. Tällä hetkellä tuntuu ettei mikään juuri etene, vaikka alkava kuukausi on muuttokuukausi (apua!!). Päätettiin siis irtisanoa vuokra-asuntomme tällä viikolla ja muuttotarkastus olisi tarkoitus sopia toukokuun loppuun. Talo ei missään nimessä ole silloin valmis, mutta yläkerta pitäisi olla asuttavassa kunnossa.

Tällä hetkellä odotetaan kiireisimmin sähkäriä, jonka edellinen projekti lähestyy loppuaan muualla ja etenee vasta sitten meillä. Ja sitähän hommaa riittää, kun katot ja osittain seinät on täynnä reikiä. Sähkäriä odotellaan myös siksi, että kattovalaisimien jälkeen vihdoin saisimme telineet pois lattioilta ja pääsisimme lattioiden tekoon. Oma mikrosementtipinnoitus-operaationi on alkamassa viikonloppuna, kääk! 

Keittiömme on kohdannut muutamankin takaiskun, josta suurimpana on kivitasomme peruuntuminen päivää ennen keittiön toimitusta. Harmittaa niin paljon edelleen, koska kyseinen taso oli täydellinen, mutta sen mattaus epäonnistui ja saadut koepalat muista vaihtoehdoista olivat ihan kivoja, mutta eivät alkuperäisen veroisia. Korvaava valinta on nyt tehty ja ainakin se on musta ja mattapintainen. Täytyy vain toivoa, ettei se ole hurjan kirjava isolla pinnalla. 

Tässä tämänhetkinen keittiökaaoksemme. Keittiötoimituksessa oli myös muita puutteita ja näitä etenemiseen vaikuttavia osia odotellaan saapuvaksi vasta toukokuun toisella viikolla. 

Myös putkaria odotellaan, sillä kylppärit ja vessat olisivat valmiita hanojen, suihkujen ym. asennuksille.

Kylppärikuvissa näkyy myös mittatilauksena teetetyt betoniallastasomme, joista postaan tarkemmin, kun kylppärit ovat kokonaan valmiita. Paljon juttua luvassa eli malttakaa siis hetki :)

Kylppäreiden lisäksi meillä on edistytty makuuhuoneissa. Kaikissa makkareissa on nyt lattiat, Pergon Natural Ash long plank laminaatti ja en voisi olla valintaan tyytyväisempi, vaikka se olikin hitusen hintavampi kuin olimme budjetoineet. Ihana sävy, kaunis puunsyykuvio, normaalia pidempi malli, joka tuntuu jämäkältä ja laadukkaalta. Lisäksi korkoero yleisten tilojen mikrosementtilattioihin ei tullut laminaatin kanssa liian suureksi. 

Lastenhuoneissa on lisäksi jo vaatekaapitkin. Kaikki kotimme kiintokalusteet tulivat Keittiömaailman kautta ja jotenkin niin hätäisesti tuli nuo kaapit aikoinaan valittua etten edes muistanut enää mitä olimme tilanneet, mutta nyt kun ne ovat meillä niin olen tosi tyytyväinen. Myös ensimmäiset, paperinvalkoiset väliovet Haapsalu Uksetehtaalta on nyt paikoillaan.

Myös makuuhuoneemme päätyseinä on nyt maalattu ja lopulta päädyin vaihtamaan sinisen värimaailman turvalliseen lämpimän harmaaseen. Sävy on Tikkurilan Pro Grey -värikartaston 1926. Hieman mietityttää tuo seinän korkeus, näyttääkö se hieman hassulta matalan sängyn kanssa. Ideoita siis otetaan vastaan, mitä sinä laittaisit seinälle?

Ladataan...

Ensimmäistä valaisintarjousta pyytäessämme selailin Konstsmiden kuvastoa ja pyysin tarjoukseen tasan ne ulkovalaisimet, jotka eniten ulkonäöllisesti miellyttivät. Muistan vieläkin kun sähkärimme pyyhälsi tontille ja sanoi tehneensä toisenkin tarjouksen, kaiken varalta hieman edullisemmilla ulkovalaisimilla... Pelkkien ulkovalaisimien hinta tarjoukseen pyytämilläni valaisimilla oli useita tuhansia. Miten voikaan olla mahdollista, että vaikka vaihtoehtoja olisi kymmeniä niin onnistun aina valitsemaan niistä sen kalleimman?! No, arvata saatta ettei otettu niitä valaisimia. 

Nähdessäni sähkärimme suositteleman edullisemman version, muistin heti hypistelleeni kyseisiä valaisimia viime vuoden Habitaressa. Sähkärimme kehui kovasti valaisinten hinta-laatusuhdetta ja valotehoa. Esimerkiksi osa pollareista ei käytännössä valaise juuri mitään, mutta tässä kyseisessä mallissa valo leviää alaspäin ja valaisee tehokkaasti isommalta alueelta. 

Meidän uudella asuinalueellamme tuntuu olevan pinnalla talon ulkoseinävalaisimissa putkimalliset valaisimet, joista valo lähtee sekä ylös että alaspäin. Tästäkin syystä halusimme itse taloomme yksinkertaiset, pelkästään alaspäin valon suuntaavat seinävalaisimet. Täten päädyimme sähkärimme suosittelemiin Konstsmiden Trieste seinävalaisimiin sekä pylväsvalaisimiin antrasiitin värisinä eli tummanharmaina.

Tykkään tosi paljon valaisinten yksinkertaisen modernista ulkonäöstä. Seinävalaisimet löytyy nettiselailun perusteella edullisimmillaan reilun 18 euron hintaan, joten hintakaan näissä ei päätä huimaa.

Mutta, samaisilla Habitare -messuilla ihastuin myös pyöreään Konstsmiden Monza seinävalaisimeen, joka tekee ympärilleen valosta ns. auringonsäteet. Tarkoituksenani oli käyttää valaisimia sisällä portaiden seinustalla, mutta seinä jäi liian lyhyeksi seinävalaisimille ja jouduimme vaihtamaan suunnitelmia. En kuitenkaan halunnut luopua Monzasta ja aloin miettimään sopisiko se kuitenkin jollekin seinustalle talon ulkopuolelle hauskana yksityiskohtana. Kyseinen valaisin tarvitsee valonsäteidensä puolesta mielestäni aika laajan seinäpinta-alan ja jonkin aikaa taloamme ympäri kiertäessäni äkkäsin talon yhteydessä olevan autokatoksemme takaseinän, joka jää takapihan rinteeseen suhteellisen näyttävälle paikalle eikä siihen luonnollisesti oltu korkeutensa vuoksi suunniteltu paikkaa valaisimelle. No, siihen tulee nyt Monza, jonka auringonsäteet näkyvät meidän takapihamme lisäksi myös tontin takana kulkevalle pururadalle ja ehkä ilahduttavat meidän lisäksi myös ohikiitäviä lenkkeleilijöitä. 

(kuvat: Konstsmide)

Ladataan...

Meillä on viimeiset pari viikkoa tuskailtu maalien kanssa. Odotin projektissa eniten pintoja ja luulin kaiken olevan valintojen suhteen niin selvää, että yllätyin miten vaikeaa lopullisten päätösten kanssa oli. Ottaako himmeää vai puolihimmeää ja kumpaa mihinkin tilaan, miltä väriliuskan maali näyttäisikään suuremmalla pinnalla, valitako tätä sävyä vai tuota.. Huh, mikä valintojen vaikeus, kun vaihtoehtoja on tuhansia! Ja täytyy myöntää, että yksi yö meni osittain valvoessa ja panikoidessa pitäisikö sisäkaton maalaus vetää uusiksi vai olisiko lopputulos maalin kuivuttua edes siedettävä.

Päädyimme valtaosaan talon seinistä blogimaailmassa niin suosittuun Tikkurilan Paperiin. Monta tutkimusta valkoisista maaleista on tullut luettua, joten uskalsin luottaa siihen, että sävy olisi juuri oikea meille. Ei liian kellertävä eikä harmahtava. Ja nyt kun maali on seinissä niin en voisi olla tyytyväisempi. Kattoon valitsimme Siro 2 täyshimmeän pohja- ja kattomaalin. Maalaukset aloitettiin tietenkin katosta ja kun maali levitettiin valkoistakin valkoisemman pohjamaalin päälle niin näytti tulos ensin hieman kellertävälle. Vaikka meitä rauhoiteltiin sillä, että kuivuessaan sävy muuttuisi valkoisemmaksi niin hieman hirvitti ajatus siitä, että katto jäisi tummemmaksi kuin seiniin tuleva Paperi. Katto näytti onneksi seuraavana päivänä valkoisemmalta ja kun Paperi vedettiin seiniin, on tulos todella yhtenäisen näköinen.

Arkieteisen kurasyöppöä ympäröivät laatat olivatkin yllättäen seinässä paljon rusehtavammat kuin olimme ajatelleet niin maali vaihtui lennossa laattaseinille Tikkurilan laastiin. Nyt laatat eivät näytä enää likaisilta, kuten valkoisen maalin rinnalla, ja maali korostaa hyvin huoneen viistoa kattoa. Laasti on sävynä tosi kaunis,  greige sävy, joka on sopivan pehmeän neutraali vetämättä ikkunatonta tilaa liian pimeäksi.

Eteiskäytävän korkeaan, viistoon seinään oli hakusessa vaaleaharmaa, joka toisi yleisiin tiloihin Paperin rinnalle hieman syvyyttä, mutta ei erottuisi kuitenkaan liikaa. Ystäväni vinkkasi Teknoksen NCS S N-koodiston neutraaleista harmaista, jotka eivät taittaisi seinässä yllättäen esim. siniseen tai ruskeaan.Valitsimme sävyksi 1500-N, joka osottautui täydelliseksi. Ihana, puhtaan vaaleanharmaa. Ei liian tumma, mutta kuitenkin erottuu Paperista ja tuo kivasti esille katon viistoutta.

Maalasimme myös takan, joka sai pinnakseen Teknoksen superlteksin mustana. Superlateksi on himmeä, vesiohenteinen maali, jolla on erinomainen pesun- ja lämmönkestävyys. Tasoite alla antaa pintaan hieman rosoisuutta, mutta se oikeastaan vain sopii takkaan. Musta on takassa hyvä väri näyttävyytensä lisäksi myös siksi, ettei siinä näy samalla tavalla savun aiheuttamat tummat jäljet kuin valkoisessa takassa. Mutta täytyy sanoa, että näin muutaman päivän käytön perusteella huomaa, että myös mustaan pintaan jää jälkiä aika helposti, etenkin kun talo on täynnä hiontapölyä ja jos pintaa yhtään sivelee pölyisillä käsillä. Mutta muuten olemme sävyyn tosi tyytyväisiä.

Maalien suhteen päädyimme maalaamaan eteiset, keittiön, käytävät, lastenhuoneet ja portaikon Tikkurilan puolihimmeällä Remontti-ässällä sillä meille oli tärkeää, että noiden tilojen seiniä voisi huoletta pyyhkiä kostealla ja maali säilyttäisi värinsä. Olohuoneeseen, vanhempien makuuhuoneeseen ja takkahuoneeseen valitsimme samettisen himmeän pinnan antavan, Tikkurilan Harmonyn. Maalaukset alkavat olla meillä loppusuoralla ja jännityksellä odottelen vielä meidän vanhempien makuuhuoneen tehosteseinää, jonka sävy vaihtui loppusuoralla lennossa täysin muuhun sävymaailmaan kuin olin suunnitellut. Lopputuloksen tulemme näkemään ensi viikolla ja sormet ja varpaat ristiin, että valinta oli oikea.

Pages