The Art of Being Fearless

Kriselda

 

Ne jotka seuraavat Snapchattiani ehkä huomasivat, että eilen jäi iso osa minua kampaamon lattialle. Olin Schwarzkopfin ja Polhemin järkkäämässä hoidossa, josta kerron lisää myöhemmin. Kampaajanani toimi Laura, joka hoidon ja hiusten leikkauksen edetessä osoittautui myös melkoiseksi terapeutiksi. Juttelimme kaiken muun oheessa peloista ja itsensä vähättelystä. Emmä uskalla. Emmä viitti. No emmä oo tarpeeks hyvä. Ovat lauseita, joita toistelemme ihan turhan usein niin itsellemme kuin muiden kuullen.

 

Laurasta paljastui myös hurjapää, joka harrastaa mm. sukellusta ja motocrossia. Näissä lajeissa ei oikein voi turvautua itsensä vähättelyyn eikä varsinkaan pelkoon. Vaikka en itse harrasta mitään extreme-lajeja, enkä ole koskaan harkinnut - koska pelkään - niin Laura sai minussa syttymään kipinän olemaan rohkeampi. Elämässä pitää ottaa riskejä ja olenkin saavuttanut parhaimmat asiat elämässäni hyppäämällä arkailemattomasti kohti tuntematonta. Miksi sitten liian usein annamme pelolle ja epäonnistumisen tunteelle vallan?

 

Takki Aito Studios

 

Kun tiedostaa riskit ja on varautunut niiden minimoimiseen, niin voi rauhassa keskittyä onnistumiseen. Mikä on pahinta, mitä voi käydä ja miten voin preventoida sen? Toivotun lopputuloksen saa aika usein olemalla a) positiivinen b) realistinen sekä c) uskomalla itseensä. 

Vedät puoleesi samalla värähtelytaajudella olevaa energiaa, olit sitten negistelijä tai positiivari. Saat sen, mitä toivot. Parhaiten takaat itsellesi onnistumisen, kun tunteesi resonoivat toivotun lopputuloksen tuoman fiiliksen kanssa.

Realistinen tilannetaju taas auttaa etenemään järjestelmällisesti kohti tavoitteita ja saat pidettyä kaikki tarvittavat langat käsissä. Se auttaa myös olemaan skarppina, mikäli eteen tulee komplikaatioita. Vältät esteet, pystyt mahdollisesti kiertämään ne tai ehdit vielä vaihtaa kurssia etenemisessä. Nimenomaan etenimisessä saat paremman kokonaiskuvan siitä, oliko tämä sittenkään sinun juttusi vai ei.

Nöyristely ja itsensä vähättely ei kaunista. En tunne ketään, isoja asioita saavuttaneen, olleen erityisen vähättelevä omista duuneistaan. Kyllä, mä tein sen ja ens kerralla teen vielä isommin ja paremmin. Nöyrä pitää olla, muttei nöyristelevä. Tässä hyvä vinkki, kuinka voit uskoa itseesi vähän enemmän.

 

Mitä tavoitteita sinulla on tänä syksynä ja kuinka aiot saavuttaa ne? Mieti miten ja mitkä ovat mahdollisuutesi saavuttaa ne (note to self!). Aseta välitavoitteita jokaiselle viikolle, oli sitten päätavoitteena sukelluskortti tai vaikkapa tämänhetkinen unelmiesi duuni. Hyppy tuntemattomaan voi olla parasta, mitä sinulle on koskaan käynyt.

 

Kuvat: Essi Kivelä

Kommentit

sonjahannus
Urban Zen

Aamen. Hyvä pointti ottaa välitavotteita, isojen unelmien saavuttaminen kun saattaa ilman pilkkomista osiin tuntua liian kaukaiselta ja siten ahdistusta aiheuttavalta... xx

Kriselda
Kriselda

Niinpä! Siitä saa realistisen kuvan työmäärästä, mitä tavoitteiden eteen pitää tehdä :)

Kommentoi