California in a Bowl

Kriselda

 

Lähden viikon päästä Kaliforniaan! Sen kunniaksi kehittelin lemppari sushistani kulhoversion. Sushi bowlit, poke bowlit - rakkaalla kulhoruualla on monta nimeä - niitä syödään viikottain myös meidän illallisolkkarin pöydällä. 

Rakastan sushia, mutta sen valmistaminen kotona on helkkarin työlästä ja myönnetään, ei siitä tule yhtään niin hyvää kuin ravintolassa. Siispä ns. deconstructed sushi eli sushiaineksista rakennettu annos on toistaiseksi parasta sushiruokaa, mitä keittiöstäni tulee.

 

California Sushi Bowl

 

Surimia

Avokadoa

Paahdettua merilevää

Kurkkua

Sushiriisiä (+riisiviinietiikka)

Seesaminsiemeniä

 

Kastike:

Majoneesia

Shrirachaa

 

Ohje: Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja lisää riisiviinietikka. Pilko avokado, surimit ja kurkku pieniksi paloiksi. Paahda merilevä tai käytä valmista. Itse käytin tätä simppeliä life hack-ohjetta. Kasaa kulhoon riisi, pilkotut ainekset, seesaminsiemenet ja kastike. Sushikulho on parasta nautittuna, kun ainekset sotkee kunnolla keskenään!

 

 

 

Katso myös:
Teriyaki Bowl
Buddha Bowl

 

Kommentit

Riika V.
Koti Kumpulassa

Taltuttaako sushihimon? :D

Kriselda
Kriselda

Onhan sushin syömisessä ihan eri fiilis kun saa jännittää, että hajoaako sushipalat kun ne kastaa soijaan. Tässä sitä vaaraa ei ole :D Ja taltuttaa sushihimon ainakin hetkellisesti, kun on samat maut! 

Riika V.
Koti Kumpulassa

Täytyy kokeilla! :)

Kommentoi