HELSINKI STATE OF MIND

Kriselda

 

Radisson Blu Seaside on pikku hiljaa uudistunut ja pääsin testaamaan tuoreen Bistro Gimiksen illallismenuta ihanien kollegoiden kera. Vietimme iltaa industrial-henkisessä ravintolassa hotellinjohtajan isännöimänä ja oli enemmän kuin rentouttavaa istua valmiiseen pöytään tämän hektisen kevään keskellä.

Bistro Gimiksen menu, kuten hotellin uudistunut konsepti huokuu stadilaisuutta; aina alkupaloista lähtien on mietitty tarkkaan, miten helsinkiläisyys tai ylipäätään suomalaisuus näkyy listalla. Suurin osa raaka-aineista ovat kotimaisia ja juomapuolella on tarjolla mm. lähialueen pienpanimo-oluita!

 

Alkupaloihin lukeutuu mm. fiinimmät Kallio-nimiset makkaraperunat tillisipseistä, gnocceista ja helsinkiläisestä makkarasta, ja Suomenlinna-lautanen taas koostuu jäämeren katkaravuista ja suussasulavasta lohesta. 

Pääruoka on itselleni aina väliruoka, koska olen eniten fiiliksissä alku- ja jälkiruuista, mutta Imatran kuha vei kielen mennessään. Tällä kertaa se tarjoiltiin meille alkukevään vihanneksilla, mutta heti kun sesonki antaa periksi, niin sitä saa uusilla perunoilla!

Olen jälkkärimuijia ja taitaa olla sanomattakin selvää, että näitä annoksia olisin voinut syödä ainakin kaksi. Yllättäjänä oli Helsingin Jäätelötehtaan appelsiinijäätelö, joka oli mieletön ravintolan oman suklaakakun kanssa. Vesi nousee kielelle pelkästä ajatuksesta!

 

 

Erinomaisen ruuan lisäksi hotellin uusi sisustus on silmiä hivelevä. Joka puolella on jotain visuaalisesti viehättävää ja pakko sanoa tähän väliin, että olen joka kerta hotellissa asioineena saanut myös loistavaa palvelua. Viimeksi vietimme katto loungessa Fit by Sofia –treeniryhmän kanssa haasteen päättymistä ja oli mitä parhaimmat puitteet karonkalle! Hotellin safkoista saa rakennettua myös yksityistilaisuuksiin mieluisan kokonaisuuden ja oli paras tapa päättää dieetti juurikin kyseisen hotellin herkkuihin.

Bistro Gimis palvelee joka päivä aina kello 23 asti. Tämä muistutuksena myös itselle, sillä usein sunnuntaisin ja maanantaisin suurin osa stadin ravintoloista ovat kiinni. Etenkin, jos illallinen venyy myöhäiseksi. Omalla agendalla on ainakin poikaystävän vieminen tänne joku sunnuntai makkaraperunoille ja suomenlinnalaiselle oluelle!

 

Bistro Gimis, Radisson Blu Seaside
Ruoholahdenranta 3
00180 Helsinki

     

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Toi on muuten niin totta että sunnuntai- ja maanantai-iltaisin saa hakea hyvää ja aukiolevaa raflaa. Älyttömän upeita kuvia muuten vaikka onkin napattu pimeässä. Tunnelmallisia ja on todellakin eduksi noille ruoille. :)

Kriselda
Kriselda

Niinpä! Ne on hankalia päiviä, kun ihmisten ulkonasyömiset keskittyy loppuviiikkoon. Tää on kokeilemisen arvoinen mesta, mut vegaanivaihtoehtoja on tietty hyvin rajallisesti. Vielä, kun sen sais kuntoon Helsingin ravintolatarjonnassa, niin ruokakulttuuri kukoistais! Ja kiitos :)

Kommentoi