Ladataan...
Kriselda

 

 

Puhutaanpa hetki säästä. Täällä alkaa marraskuussa talvi, mikä tarkoittaa sitä, että lämpötila heittelee 15-29-asteen välillä. Marraskuussa on myös vuoden ainoat sadepäivät, mitä (etelä-)kalifornialaiset kovasti odottavat, sillä koko muu vuosi on kuivaa. Marraskuu täällä on vähän kuin meidän kesä. Kerrospukeutuminen on toivottavaa ja rantapäiviä on satunnaisesti. 

En juurikaan omista hellevaatteita, joten sää täällä on ollut todella optimaalinen! Iltaisin, kun lämpötila laskee, paikalliset kääriytyvät toppavaatteisiin. Se kuitenkin tuntuu näin suomalaisen näkökulmasta absurdilta, mutta lämpötilaero päivisin voi olla suuri ja 15-astetta tuntuu pakkaselta, varsinkin jos tuulee! Kaikkeen siis tottuu, eikä olisi ollut ollenkaan huono ajatus ottaa mukaan kevytuntuvatakki.

Parasta tässä on se, että kaupoissa on samat talvivaatteet kuin meillä ja kiikutin Black Friday -päissäni sekä uudet maiharit että talvineuleen kassalle. Tosin neule oli normihintainen ja kengistä oli muutenkin jo tarjous. Mielestäni alennuksista ei kannata ostaa mitään, mistä ei ole valmis maksamaan täyttä hintaa. Silloin harvemmin tulee tehtyä hutiostoksia ja vaatekaappiin päätyy vain sellaisia yksilöitä, joista ihan oikeasti tykkää!

 

 

Photos: Didem
Knitwear: & Other Stories
Shoes: Dr. Martens
Sunnies: Dior

 

Ladataan...
Kriselda

 

Viime viikolla täällä Jenkeissä juhlittiin kiitospäivää, joka on osalle tärkeämpi juhlapäivä kuin joulu. Omasta näkökulmastani kiitospäivän jälkeinen Black Friday tuntui olevan tärkeämpi tapahtuma paikallisille kuin itse kiitospäivä. Minä taas olin innoissani kummastakin, sillä molemmat olivat itselleni uutta. Oli ihanaa saada tädit ja serkut samaan pöytään istumaan, kun nämä hetket ovat minulle harvinaisia!

Jaoimme perheen kesken kaikille omat vastuualueet ja minä otin vastuulleni perunamuusin ja paahdetut porkkanat. En tiedä valmistinko liian vähän vai olivatko ne oikeasti niin hyviä, sillä ne loppuivat ensimmäisenä. Joka tapauksessa tässä reseptit! Mitat jätin pois, sillä huidon keittiössä aika pitkälti vapaalla kädellä. Näin reseptejä voi myös säädellä oman maun mukaan.

 

Parmesaani-perunamuusi

Perunoita

Voita

Piimää

Parmesaania

Suolaa

 

Ohje: Kuori, paloittele ja keitä perunat 15-20 minuuttia. Kaada keitinvedet pois ja lisää voi. Muussaa perunat, lisää hiljalleen piimä. Mausta lopuksi suolalla ja raasta sekaan parmesaani!

 

 

Paahdetut feta-porkkanat

Porkkanoita

Fetaa

Lehtikaalia

Oliiviöljyä

Suolaa

Hunajaa

Rosmariinia

Kuivattuja karpaloita

 

Ohje: Lämmitä uuni 200-asteeseen. Kuori ja pilko porkkanat. Sekoita isossa kannellisessa rasiassa öljy, suola, hunaja ja rosmariini. Heitä porkkanat rasiaan ja ravista, jotta ne saavat öljyä pintaan. Laita porkkanat uuniin 10-15 min. Revi lehtikaali ja toista sama kuin porkkanoille, eli heitä rasiaan ja ravista. Ota porkkanat ulos uunista ja levitä lehtikaalit sekä murennettu feta päälle. Laita pelti vielä 10 minuutiksi uuniin tai kunnes lehtikaalit ovat sopivan rapsakoita. Tarjoile karpaloiden kera!

 

Ladataan...
Kriselda

 

 

Tutkailin blogini analytiikkaa ja olipa ihana huomata, että tänne päädytään myös rakkausaiheisilla hakusanoilla! Rakkaudesta täytyy mielestäni puhua avoimesti ja sitä pitää myös osoittaa niin paljon kuin mahdollista. Ilman rakkautta, ei ole mitään.

Meille on kuitenkin vuosikaudet syötetty epärealistisia mielikuvia rakkaudesta. Romantisoitua hattaraa, jossa kaikki elävät elämänsä onnellisena loppuun asti. Meistä on tullut hyvin vaativia ja odotuksemme ovat usein liian korkealla rakkauden suhteen.

Rakkaus on kuitenkin paljon muuta kuin pelkkää romantiikkaa. Se on hyväksymistä, ymmärtämistä, välittämistä, sitoutumista ja ennen kaikkea se on toisen kunnioittamista. Se on valintakysymys, jonka pohjalla on tahtotila.

 

 

On rohkeutta avata sydämensä toiselle ihmiselle ja olla täysin paljaana kaikkine tunteineen ja vikoineen. On myös äärimmäisen rohkeaa hyväksyä toinen sellaisena kuin hän on. Kun toisesta alkaa paljastumaan sellaisia puolia, joista ei itse pidä niin olisi ehkä syytä kääntä katse itseensä ja tarkastella, mistä ne epämieluisat piirteet toisessa johtuu - johtuvatko ne oikeasti hänestä vai itsestäni?

 

Kuka tahansa pystyy rakastumaan, mutta rakastuneena pysyminen vaatii jo vähän enemmän töitä. Etenkin kun me ihmiset olemme taipuvaisia kyllästymään kiintymisvaiheen jälkeen. Pidän itseäni onnekkaana, kun rinnalle on löytynyt luottamuksen arvoinen tyyppi, erikoislaatuinen mies, joka on herätellyt minussa uusia puolia ja haastaa minua. Olemme hyvin samanlaisia, mutta samalla niin erilaisia. Vastakohdat todellakin täydentävät toisiaan, mutta luottamus ja yhteiset arvot ovat suhteen perusta, josta yhteinen tie jatkuu kumppanuudeksi.

 

 

Kaikesta realismista huolimatta, niin rakkauteen kuuluu vahvasti romantiikka. Kaikki tarvitsee elämäänsä hattaraa ja edelleen toivon, että saan elää elämäni onnellisena loppun asti.

 

 

Kuvat: Julian Olea
Jumpsuit: ZARA
Aurinkolasit: Marc Jacobs

 

Lue myös:
Mitä jos rakastun?
Love notes
Rakkautta on...

 

Pages